ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 251016

  • Koppige kopers hebben een poging om te voorkomen dat het gap van gisteren gesloten werd moeten bekopen met verlies. Ze wisten aanvankelijk een stijging tot stand te brengen, maar moesten de beursindex uiteindelijk toch laten gaan. Het gap werd alsnog gesloten. De daling waarmee dat gebeurde bedroeg overigens maar 0,1%, een nadere conclusie dan dat het gap dicht is kunnen we er dus niet uit trekken. Het is in ieder geval prettig dat het dicht is, daar hoeven we geen rekening meer mee te houden. Morgen moet blijken of hier eventueel een daling op volgt, want dat is na het potentieel toppatroon van gisteren een reŽle mogelijkheid.

AEX daggrafiek BB 251016

  • Vanuit de daggrafiek met Bollinger Bands gezien kan eveneens een daling volgen. De AEX index priemde ook vandaag namelijk door de bovenste lijn van de banden, maar de lijn fungeerde gezien het feit dat het slot eronder lag opnieuw als weerstandslijn. Dit maakt een daling mogelijk.   

AEX uurgrafiek 251016

  • Kijken we echter naar de laatste candle in de uurgrafiek, de candle waarmee het gap gesloten werd, dan zien we een potentieel bodempatroon (een hammer). De markt maakte zich hiermee op voor een vervolg naar boven, morgen zal in het eerste uur blijken of men daar een begin mee weet te maken. De onderkant van een gesloten gap kan in algemene zin in principe het startpunt zijn van een nieuwe stijging.

AEX kwartiergrafiek 251016

  • Geraakt onze beursgraadmeter morgen onder het laagste punt 458,5 van vandaag dan zijn er in eerste instantie twee mogelijke doelen. Het gaat achtereenvolgens om de grenzen 458 en 455. Bij beide grenzen kan eventueel een bodem worden gerealiseerd.

Resumerend: 

Vandaag is ondanks een aanvankelijke stijging het gap gesloten dat gister ontstond. Dit is prettig, want het houdt in dat we geen rekening meer hoeven te houden met het sluiten van het gap. Ik zie dat daarom altijd graag zo snel mogelijk gebeuren. Gisteren zagen we een potentieel toppatroon in de daggrafiek. De lichte daling van vandaag van 0,1% vormt geen afdoende bevestiging, we kunnen nog niet de conclusie trekken dat  noodzakelijkerwijs een daling gaat volgen. In de markt wordt gezien de laatste candle in de uurgrafiek gedacht aan een hervatting van de stijging. We zullen in het eerste uur zien of die wordt gerealiseerd. Geraakt de beursgraadmeter daarentegen onder het laagste punt 458,5 van vandaag dan volgt een daling naar 458 of 455, de twee eerste punten waar een bodem tot stand zou kunnen komen. 

En dan nog dit...

In de Duitse aandelenmarkt is zowel gisteren als vandaag geprobeerd de DAX door de augustus top te brengen. Dit is zoals ik u wil laten zien niet gelukt.

  • Deze grafiek bevat nu drie toppen ongeveer op hetzelfde niveau, te weten de top uit begin augustus, die van begin september en de potentiŽle top van gisteren en vandaag. Van de laatste moeten we uiteraard nog afwachten of het daadwerkelijk een top wordt, dat zullen we morgen weten. Een eventuele doorbraak naar boven zou een felle stijging kunnen veroorzaken. Bij topvorming daarentegen zullen onze oosterburen op zoek moeten naar een nieuwe plaats om een bodem te maken. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 25 okt 2016, 18.33u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

25 okt 09.15u: Markt streeft naar vervolg omhoog

25 okt 10.00u: Met drie candles bij 61,8% niveau

Aegon: Verloop sterker dan ik in augustus verwachtte

25 okt 11.00u: Boven 61,8%, maar wigvormig verloop

25 okt 12.00u: Daling gevolgd op wig in de grafiek

Refresco: Onder druk sinds afronding toppatroon met gap

25 okt 14.00u: AEX voor tweede keer bij 50% niveau

25 okt 15.00u: Opnieuw druk voor de beursgraadmeter

25 okt 16.00u: Nieuwe stijging vanaf 61,8% niveau

25 okt 17.00u: AEX uiteindelijk het gap in gegaan

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven