ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 241114

  • De candle van vandaag is een inverted hammer, waarvan de bovenkant bij de septembertop 425,7 en de bovenkant van de wig r-r' ligt. Deze combinatie van factoren maakt een daling morgen tot de meest waarschijnlijke ontwikkeling. De inverted hammer is immers een potentieel toppatroon, de stippellijn rond 425,7 is een weerstandslijn en op een oplopende wig volgt meestal een daling. Gaat de AEX morgen inderdaad naar beneden dan let ik met name op het koersverloop ten opzichte van de onderkant van de wig, lijn r. Deze lijn ligt morgen rond 420 punten. Ik kijk ik dat geval of het van de uitbraak naar beneden komt die gebruikelijk is bij dit patroon.

  • De beursindex koerst momenteel nog binnen de wig en dat wil zeggen dat een uitbraak naar boven in theorie nog mogelijk is. Komt de graadmeter boven het hoogste punt 425,8 van vandaag dan kijk ik specifiek naar het koersverloop ten opzichte van de bovenkant van het patroon, dat betreft de lijn r'. Deze lijn bevindt zich morgen rond 426,5, ik houd dan bij of deze lijn eventueel doorbroken wordt. Zou de lijn uitgenomen worden dan wordt lijn t mijn doel, deze lijn ligt dan rond 430,2. Wordt 426,5 bij een stijging niet uitgenomen dan kan het later alsnog van een uitbraak naar beneden uit de wig komen.

AEX daggrafiek BB 241114

  • De inverted hammer prikt door de bovenste lijn van de Bollinger Bands, maar het slot van de candle ligt eronder. De bovenste lijn vormde weerstand, ook dat is een reden om morgen rekening te houden met een daling.

AEX uurgrafiek 241114

  • De stippellijn rond 422,8 vormde afgelopen vrijdagmiddag steun en vanmorgen eveneens. Dit wil zeggen dat de lijn morgenochtend eventueel opnieuw steun kan vormen. Ik mag dan wel veronderstellen dat de AEX morgen naar beneden gaat, dat is op grond van deze mogelijke steun echter niet met zekerheid te zeggen.

AEX kwartiergrafiek 241114

  • Het eerste wat ons morgen dus te doen staat is te volgen of de aandelenindex wellicht oploopt vanaf de stippellijn rond 422,8. Gaat de AEX inderdaad omhoog dan is het zaak te kijken of de top rond 425,8 wellicht doorbroken wordt, wat zoals we zagen tot een voortzetting naar 426,5 zou leiden (de bovenkant van de wig in de daggrafiek).
  • Gaat de index omlaag dan let ik in eerste instantie maar op ťťn grens, dat is het niveau 420 uit de daggrafiek. Ik wil tenslotte weten of een uitbraak naar beneden uit de wig in de daggrafiek tot stand komt, dat is het belangrijkst.

Resumerend: 

We hebben een inverted hammer bij het potentiŽle weerstandsniveau 425,7, de bovenkant van een oplopende wig en de bovenste lijn van de Bollinger Bands. Het is meer dan voldoende om voor morgen vooralsnog uit te gaan van een daling. Gaat de AEX inderdaad omlaag dan kijk ik of het van een uitbraak naar beneden uit de wig r-r' komt. De onderkant van dat patroon ligt rond 420 punten. Zolang de wig niet is afgerond met een daling onder dit niveau is ook een stijging in theorie nog mogelijk. Wordt 425,8 uitgenomen dan volg ik het koersverloop ten opzichte van de bovenkant van de wig 426,5. Daar kan weerstand liggen. Wordt dit niveau echter uitgenomen dan wordt de wig onbruikbaar en richt ik me op lijn t in de daggrafiek, die morgen rond 430,2 loopt.

En dan nog dit...

Zoals gewoonlijk zijn het onze zuiderburen weer die vooruitlopen op de troepen, in BelgiŽ kwam een doorbraak tot stand.

  • De toppen uit september werden doorbroken met een slotstand, waarmee de Belgische aandelenmarkt het net iets beter deed dan wij. Het hoogste punt van het jaar werd iets naar boven verlegd. De candle die werd gevormd is echter net als bij ons wel een inverted hammer en kan dus eventueel tot topvorming leiden. De BEL20 moet voor een vervolg naar boven boven de vandaag doorbroken stippellijn rond 3235 blijven. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 24 nov 2014, 18.57u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

24 nov 09.15u: Na korte daling al snel omhoog

24 nov 10.00u: Beweging naar boven in eerste uur

24 nov 11.00u: Bovenkant wig daggrafiek is bereikt

24 nov 12.00u: AEX in de buurt van top gebleven

24 nov 14.00u: Steun gevonden bij 50% niveau

24 nov 15.00u: Geen verandering in het beeld

24 nov 16.00u: Licht gedaald het afgelopen half uur

24 nov 17.00u: AEX onder 61,8% niveau geraakt

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven