ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 070514

  • De opening van vandaag lag bijna een half procent onder het slot van gisteren, het slot lag er een half procent boven. Het verschil werd met name tijdens de lunchpauze gemaakt. Kopers stuurden met het inleggen van extra vraag bij weerstandsniveaus op een efficiŽnte wijze aan op hogere koersen. Het was een heldere strategie. Het mag duidelijk zijn dat er in de markt op letterlijk tactische wijze gestreefd wordt naar hogere koersen. Morgen gaan we kijken of men hier een vervolg aan weet te geven. De uit te nemen grens voor een vervolg naar boven is de top van vorige week rond 401,4.

AEX daggrafiek BB 070514

  • Het slot van de dag lag iets boven de middellijn van de Bollinger Bands. Dit geeft in principe ruimte naar boven, namelijk voor een stijging naar de bovenste lijn. De AEX moet dan wel boven de middellijn blijven, anders moet ik hier weer een vraagteken bij zetten.

AEX uurgrafiek 070514

  • Weerstand lag er vandaag bij 399,4. Wordt er afgerekend met die weerstand dan kan de beursgraadmeter door naar 401,4 (de besproken top bij de daggrafiek) of hoger.

AEX kwartiergrafiek 070514

  • Een eventuele daling onder de laatste bodem rond 397 zou zwak zijn. Steun zou er dan echter nog wel kunnen zijn rond 396,5, waar het 61,8% niveau van de stijging van het laagste naar het hoogste punt van vandaag ligt. Een bodem bij dit 61,8% niveau zou nog een vervolg naar boven kunnen geven.
  • Bij een daling onder 396,5 daarentegen zou ik een terugkeer naar 394,7 of lager verwachten.

Resumerend: 

Kopers wisten de AEX door de inleg van extra vraag bij weerstanden op succesvolle wijze naar boven te brengen, met name tijdens de lunch slaagden zij goed in de uitvoering van deze strategie. Het streven is hogere koersen tot stand te brengen, dat is wel duidelijk. Komt de index morgen boven 399,4 dan komt dit vervolg naar boven een stap dichterbij. We gaan dan namelijk naar het niveau 401,4 dat uitgenomen moet worden om zo'n vervolg tot stand te brengen. Geraakt de graadmeter onder 397 dan is dat vervolg nog niet buiten beeld, maar dan moet er eigenlijk wel steun gevonden worden rond 396,5. Een daling daaronder zou naar ik veronderstel namelijk een terugkeer naar 394,7 of lager inhouden.

En dan nog dit...

De Nasdaq staat onder druk, wat voor een deel wordt toegeschreven aan het koersverloop van Twitter. De lock-up periode, de periode waarin ingewijden niet mogen verkopen, eindigde gisteren. Het aandeel daalde fors.

  • Het slot van Twitter van gisterenavond lag 17,8% onder dat van afgelopen maandag. Er werd flink verkocht, niet duidelijk is door wie. Het fonds bevond zich echter al enige tijd in een neerwaartse trend, wat dat betreft veranderde het beeld dus niet. Er is sprake van een dalend trendkanaal, het kanaal a-a'. De onderkant ervan kan eventueel steun bieden. 
  • Gisteren ontstond er een gap, dat eventueel nog gesloten zou kunnen worden. Dat is echter onzeker, want het kan gezien worden als een breakaway gap en dat type gap blijft nog wel eens open.
  • Binnen het kanaal ziet u lijn b. Naar het gap kan het fonds alleen terugkeren onder de voorwaarde dat deze lijn doorbroken wordt. Daar kunnen we dus naar kijken. De lijn zou het aandeel echter ook naar beneden door lijn a kunnen drukken, ook dat is mogelijk. Op dit moment ziet het er in elk geval negatief uit. 
  • Er is met een beetje fantasie ook nog een groot hoofd en schouders patroon te zien in de grafiek. Het stuk links van 25 november 2013 zou de linkerschouder zijn, het deel vanaf half april van dit jaar de rechterschouder. Het tussenliggende deel zou het hoofd zijn. Dat hoofd is echter erg groot ten opzichte van de schouders, Dat maakt het patroon minder mooi en dus minder betrouwbaar. Laat ik desalniettemin het doel van het patroon noemen, dat ligt rond $4,50. Dat is een extreem laag en onwerkelijk overkomend doel, waarvoor het aandeel dan op zijn minst naar beneden uit het kanaal a-a' zou moeten breken. Laten we het voor de lol echter eens in ons achterhoofd houden en volgen wat het geplaagde aandeel de komende maanden doet. Het moet vanzelfsprekend losgelaten worden mocht het fonds door $40 en naar boven uit het kanaal a-a' breken, maar dat zal u wel duidelijk zijn. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 7 mei 2014, 19.17u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 mei 09.15u: Direct stijging op een lagere opening

7 mei 10.00u: AEX aangekomen bij dalende trendlijn

7 mei 11.00u: Er wordt gestreefd naar een doorbraak

7 mei 12.00u: Beursindex staat boven de dalende lijn

7 mei 14.00u: Versnellingen tijdens de lunchpauze

7 mei 15.00u: Dubbele top in de index rond 399,3

Euro bij bovenkant kanaal (analyse valutaplaza)

7 mei 16.15u: Opnieuw een top gevormd bij 399,3

7 mei 17.00u: Hogere bodem ontstaan in de AEX

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven