ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 100614

  • De AEX-index is net als gisteren door een stijging in de laatste minuten van de handelsdag boven lijn q' gesloten. Dit keer vond de doorbraak niet zoals gisteren een paar minuten voor het slot van de gewone handel, maar nota bene in de slotveiling plaats. Het gebruik van deze veiling voor de realisatie van een doorbraak is een geraffineerde zet. Niemand kan er immers nog op reageren, de doorbraak is een voldongen feit. In de strijd om behoud van de opwaartse trend gaan kopers, nu ook de slotveiling daarvoor nog wordt ingezet, niets meer uit de weg. Dit is de beurshandel van tegenwoordig, slinksheid troef.

  • Morgen ga ik na of de AEX boven lijn q' blijft. Als dat gebeurt dan betekent dat een voortzetting naar boven. De aandelenmarkt is met deze tweede poging om een uitbraak naar boven uit het kanaal q-q' tot stand te brengen overigens extreem positief gestemd. Het kanaal heeft een stijgingspercentage van 35% per jaar. Met een uitbraak naar boven zegt de markt dus eigenlijk dat percentage niet genoeg te vinden, daarom noem ik het extreem. Het zou veel logischer zijn als de index zou dalen, om vanaf een lager niveau weer verder te werken aan de trend. Dat zou met een AEX boven lijn q nog steeds het erg hoge winstpercentage van 35% per jaar geven, al moeilijk genoeg om vast te houden lijkt me. Dat is eigenlijk al bovenmatig. Mocht de beursindex morgen verder stijgen dan begeeft onze aandelenmarkt zich op een onhoudbare weg.

AEX daggrafiek BB 100614

  • De index is in de grafiek met Bollinger Bands precies op de bovenste lijn geŽindigd en kan theoretisch morgen dus verder stijgen. Lijn en index trekken immers samen op in deze trend, dat proces kan in theorie voortgezet worden.

AEX uurgrafiek 100614

  • Morgen kijk ik uiteraard of we boven lijn q' blijven of er nogmaals onder terugkeren. Blijven we boven de lijn dan wil dat zeggen dat we verder stijgen. Een korte termijn doel is daarbij niet te geven, we gaan dan in ieder geval verder in de richting van het niveau 423 uit mijn slotanalyse van afgelopen vrijdag.

AEX kwartiergrafiek 100614

  • Steun lag er de afgelopen dagen rond 414,2, 414,6 en 414,9. Een eventuele daling onder deze drie grenzen zou korte termijn topvorming inhouden en een gang naar 413,5 of lager, waarmee het kleine gap van gisterenmorgen gesloten zou worden.

Resumerend: 

Wat onze aandelenmarkt probeert tot stand te brengen, een uitbraak naar boven uit het kanaal q-q', laat zich met gezond verstand niet uitleggen. Het kanaal heeft immers een stijgingspercentage van 35%, zonder een uitbraak naar boven eigenlijk al een absurd percentage. Gaat de AEX morgen verder omhoog dan is dat voor wat de nabije toekomst betreft dan ook een volstrekt onhoudbare ontwikkeling. Ik kan echter niet uitsluiten dat we verder naar boven gaan, de uitgekookte wijze waarmee kopers de laatste dagen opereren maakt dat zeker mogelijk. Een korte termijn koersdoel kan ik u daarvoor dan niet geven, we gaan dan verder richting 423 is in dat geval alles dat gezegd kan worden. Daalt de index morgen tot onder lijn q' en de bodems rond 414,2 dan krijgen we daarentegen alsnog korte termijn topvorming en een daling naar 413,5 of lager.

En dan nog dit...

De Eurostoxx50 worstelt net als de AEX met de bovenkant van een kanaal, dat wil ik u vanavond laten zien.

  • De Eurostoxx50 staat bovenaan in een kanaal, de vraag is of hier een uitbraak naar boven wordt gerealiseerd of een daling naar de onderkant van het patroon. Het zal in eerste instantie afhangen van het Amerikaanse koersverloop van vanavond, waar de indices rond kwart voor zeven op hele kleine verliezen staan. De Duitse DAX staat tegelijkertijd op de bovenkant van de wig waar ik gisteren over schreef en onze AEX net boven de bovenkant van het kanaal dat ik besprak. Een daling is morgen de meest waarschijnlijke ontwikkeling, in ieder geval het beste verklaarbaar. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 10 jun 2014, 18.55u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

10 jun 09.15u: Beursindex is terug onder lijn q'

10 jun 10.00u: Zijwaartse beweging tot dusverre

10 jun 11.00u: Markt streeft naar hogere koersen

10 jun 12.00u: Geen doorbraak bij stijgingspoging

10 jun 14.00u: AEX rond weerstandslijn gebleven

10 jun 15.00u: Voor tweede maal steun rond 414,9

Eurocomm Prop.: Sterk verloop na adviesverlaging

10 jun 16.15u: Toppatroontje werd niet gevormd

10 jun 17.00u: Grens 414,9 vormt wederom steun

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven