ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 260214

  • Het koersverloop van vandaag, waarbij de AEX een half procent inleverde, heeft me voorlopig de driehoek k-k' in de daggrafiek doen tekenen. Breekt de AEX-index naar boven uit dit patroon dan is het afgerond. Worden vervolgens de toppen rond 402,5 uitgenomen dan volgt een stijging naar 404,9 (potentiŽle weerstandsgrens), 408,9 (top januari) of hoger (lijn w). Het doel van het patroon zou zelfs nog boven lijn w liggen, maar op een doorbraak door die lijn wil ik niet speculeren. Ik wil bovendien eerst zien of het patroon daadwerkelijk afgemaakt wordt met een stijging boven lijn k'.

  • Verlaat de beursgraadmeter de driehoek aan de onderzijde dan verliest het zijn waarde. In dat geval richt ik me op de bodem van vorige week 395,8 en kijk wat er daar gebeurt. Een eventuele daling onder dat niveau zou negatief zijn, al zou er dan overigens nog wel een vlag gevormd kunnen worden met lijn k' als bovenste lijn. 

AEX daggrafiek BB 260214

  • De Bollinger Bands geven de AEX genoeg ruimte naar boven en beneden, om eventueel weerstand of steun hoeven we ons dus niet druk te maken. We gaan verder naar de uurgrafiek.

AEX uurgrafiek 260214

  • Hier is vanmiddag een hoofd en schouders patroon afgemaakt, dat de driehoek uit de daggrafiek tegenspreekt. Er werd in het laatste deel van de handelsdag een poging gedaan om de AEX boven de neklijn rond 398,8 te brengen, wat als het blijvend zou zijn gelukt het hoofd en schouders patroon ongeldig zou hebben gemaakt. De laatste stand van de beide laatste candles lag echter onder 398,8, waardoor de formatie nog geldig is. De bodem rond 395,8 is op grond hiervan een goed doel voor morgen.

AEX kwartiergrafiek 260214

  • Goed bruikbaar is de stijgende wig l-l' in de kwartiergrafiek. Treedt hier morgenochtend de bij dit patroon behorende uitbraak naar beneden op dan is dat een bevestiging van de gang naar 395,8, want daar ligt het doel van de wig ook.
  • Een uitbraak naar boven uit de wig zou het patroon onbruikbaar maken en tevens het hoofd en schouders patroon in de uurgrafiek ongeldig maken. We zouden in dat geval moeten gaan volgen of dit resulteert in een uitbraak naar boven uit de driehoek in de daggrafiek en een stijging boven 402,5.

Resumerend: 

De candle van vandaag in de daggrafiek heeft ervoor gezorgd dat ik een driehoek in die grafiek kon tekenen. Wordt die afgerond met een uitbraak naar boven en breekt de index vervolgens door 402,5 dan volgt een stijging naar 404,9, 408,8 of lijn w in de daggrafiek. De uur- en kwartiergrafiek bevatten met respectievelijk een hoofd en schouders patroon en een stijgende wig echter indicaties voor een daling. Breekt de index naar beneden uit de wig l-l' dan neem ik op basis van beide patronen 395,8 als doel. De driehoek in de daggrafiek zou dan ongeldig worden. Een eventuele daling onder 395,8 zou negatief zijn en op topvorming in de daggrafiek wijzen, met als kanttekening dat dan de vorming van een vlag nog wel mogelijk zou zijn.

En dan nog dit...

De aandelenmarkten tonen veel veerkracht deze maand. Dit is onder meer zichtbaar in de daggrafiek van de MSCI-world index.

  • Het is niet goed te zien, maar de MSCI-world is boven de toppen uit december en januari geraakt. Het verschil is nog klein, maar het is toch veelbetekenend. Het startpunt van de stijging van deze maand lag namelijk onder bodems uit oktober en december. Het getuigt van kracht dat een index vervolgens tot boven de voorgaande toppen komt. Om een eerste richtpunt te hebben heb ik lijn c in de grafiek getekend. Het geringe verschil met de voorgaande toppen dwingt ons overigens wel te verifiŽren dat de index doorloopt naar boven. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 26 feb 2014, 18.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

26 feb 09.15u: Start met een inverted hammer

26 feb 10.00u: Inverted hammer werd bevestigd

26 feb 11.00u: Poging om bodem te maken bij 399,4

26 feb 12.00u: AEX opgeveerd vanaf steunniveau

26 feb 14.00u: Gedaald naar bodems afgelopen dagen

Wig in grafieken met yen (analyse valutaplaza)

26 feb 15.00u: Nog poging om een bodem te maken

26 feb 16.00u: Aandelenindex naar beneden gegaan

26 feb 17.00u: Aanval op voormalige steun 398,8

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven