ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 031214

  • De AEX-index is vandaag iets boven lijn v geweest, maar sloot er aan het einde van de dag toch onder. De lijn werd niet doorbroken en dat wil zeggen dat de omgekeerde rechthoekige driehoek w-v intact gebleven is. Het is een potentieel toppatroon, dat afgerond zou worden bij een daling onder lijn w. Die lijn ziet u rond 421,7.

  • De candle van vandaag is een inverted hammer en dus eveneens een potentieel toppatroon. Ik ga morgen volgen of deze candle daadwerkelijk een top wordt, dat wordt het als er ter bevestiging een rode candle volgt.

  • De persconferentie die ECB-voorzitter Mario Draghi morgen geeft maakt de zaken echter onzeker. Er wordt in de markt ernstig rekening mee gehouden dat hij een vorm van quantitative easing (geldverruiming) aan gaat kondigen. De AEX zou dan door het dak gaan, want dat zou veel nieuw geld voor de aandelenmarkten betekenen. Lijn v ligt morgen rond het hoogste punt 429,9 van vandaag. Een doorbraak betekent een stijging naar lijn t, die morgen rond 430,9 te vinden is. Een doorbraak door lijn t zou conform mijn slotanalyse van afgelopen vrijdag een voortzetting richting 449 inhouden. Hiermee weten we morgen waar we bij een eventuele stijging op moeten letten.

AEX daggrafiek BB 031214

  • De Bollinger Bands tonen ons een fraaie stijgende trend, daar hoeft op basis van deze indicator nog geen einde aan te komen.

AEX uurgrafiek 031214

  • In de uurgrafiek wordt duidelijk dat de markt vandaag tweemaal heeft geprobeerd een uitbraak naar boven af te dwingen, het lukte kopers echter beide keren niet om de AEX boven lijn v te houden. We kunnen morgen gaan kijken of er eventueel een nieuwe poging komt, er kan echter ook een beweging in de richting van lijn w volgen.

AEX kwartiergrafiek 031214

  • Steun lag er vandaag tweemaal rond 428,3, weerstand twee keer rond 429,9. Dit geeft een rechthoek. Breekt de index naar boven uit dan wordt het koersdoel op grond van dit patroon 431,5. Komt er een uitbraak naar beneden dan wordt 426,7 het doel. Beide richtpunten zijn bepaald aan de hand van de hoogte van de rechthoek.
  • Bij een eventuele daling zijn 425,7 en lijn w rond 421,7 uiteraard belangrijke grenzen en tevens potentiŽle steunniveaus.

Resumerend: 

De inverted hammer die vandaag bij de bovenkant van de omgekeerde driehoek w-v in de daggrafiek is ontstaan wijst op een mogelijke top. De inverted hammer is een potentieel toppatroon en de driehoek is dat ook. De inverted hammer wordt bevestigd als top als er een rode candle volgt. De driehoek wordt als toppatroon afgerond bij een uitbraak naar beneden, dus bij een daling onder 421,7. Steun lag er vandaag rond 428,8, een daling daaronder zou zoals we in de kwartiergrafiek zagen een doel van 426,7 of lager geven. Het niveau 425,7 is dan verder nog een belangrijk potentieel steunniveau, buiten 421,7 uiteraard. Komt de graadmeter boven 429,9 dan volgt een stijging naar lijn t in de daggrafiek rond 430,9, een potentiŽle weerstandslijn. Zou die doorbroken worden dan wordt de grens 431,5 uit de kwartiergrafiek het volgende doel. Een slot boven lijn t kan op termijn een gang naar 449 opleveren.

En dan nog dit...

Laat ik het vanavond nogmaals over de Nikkei hebben, er is namelijk een potentieel toppatroon ontstaan.

  • De vanmorgen afgeronde candle is een zogenaamde counterattack line. Het is een potentieel toppatroon. Net als voor elk ander potentieel toppatroon uit de candlestick techniek geldt ook voor dit patroon dat er nog bevestiging moet volgen. Een daling, dus een rode candle, zou die bevestiging vormen. Morgenochtend zal blijken of die er is. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 3 dec 2014, 19.09u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

3 dec 09.15u: Direct aanval op bovenkant driehoek

3 dec 10.00u: Spannend rond bovenkant patroon

3 dec 11.00u: Nieuwe aanval op weerstandslijn

3 dec 12.00u: Bovenkant driehoek niet doorbroken

3 dec 14.00u: Steunniveau 428,3 intact gebleven

3 dec 15.00u: Situatie AEX-index is niet veranderd

Euro nog steeds in wig (analyse valutaplaza)

3 dec 16.00u: De lijn wordt opnieuw aangevallen

3 dec 17.00u: Tot het laatste moment spannend

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven