ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 060814

  • Het belangrijkste gegeven van vandaag is dat de AEX het koersdoel 394,1 heeft bereikt van de rechthoek 402,2-410,3 die afgelopen vrijdag werd afgerond. De bodems rond 392,7, 391,8 of 391,3 uit april en mei van dit jaar worden de volgende doelen in het geval de beursindex morgen verder daalt. Dit is aan de orde bij een beweging onder het laagste punt 393,4 van vandaag.

  • Het is gezien de vorm van de vandaag gevormde candle niet zeker dat de aandelenindex nog verder zal dalen. De candle is namelijk een hammer en dat is een potentieel bodempatroon. Hij kwam tot stand door een sterk herstel vanaf 15.30u, veroorzaakt door het feit dat de S&P500 futures vanaf dat moment snel stegen. We zullen morgen moeten gaan kijken of de hammer bevestigd wordt als bodem. Dat is het geval als er morgen een groene candle volgt.

AEX daggrafiek BB 060814

  • De AEX speelt voortdurend met de onderste lijn van de Bollinger Bands. Het slot lag echter binnen de banden en dat houdt in dat vanuit deze indicator gezien zowel een stijging als een daling mogelijk is.

AEX uurgrafiek 060814

  • Het patroon in ontwikkeling waar ik bij de uurgrafiek uw aandacht voor wil vragen is dat gevormd door de stippellijn rond 399,2 en lijn h. Het is een omgekeerde driehoek, waarvan de bovenzijde horizontaal loopt. Het kan zowel een omkeer- als een voortzettingspatroon zijn. Welke het wordt hangt af van de richting van de uitbraak. Betreft het een uitbraak naar boven dan geeft dat een koersdoel van 404,8. Wordt het een uitbraak naar beneden dan zal 391,3 naar ik veronderstel het doel worden. Het vervolg kan dan overigens krachtig worden, een daling onder 391,3 voorstelbaar.

AEX kwartiergrafiek 060814

  • Vanaf 17u vanmiddag werd er in de kwartiergrafiek een dalende wig ontwikkeld. Het werd nog niet afgerond met een uitbraak naar boven, maar geeft wel aan dat beleggers optimistisch zijn over de stijgingskansen. De waarde van dit patroon is dit keer echter klein. Het zijn ontwikkelingen op andere markten en nieuwsberichten die het koersverloop morgenochtend maken. Daaraan is dit kleine patroon ondergeschikt.

Resumerend: 

Het koersdoel 394,1 van de vorige week vrijdag afgeronde rechthoek in de daggrafiek werd vandaag bereikt. De volgende doelen bij een daling onder het laagste punt 393,4 van vandaag zouden 392,7, 391,8 of 391,3 zijn. Het is echter onzeker of we verder dalen. De hammer in de daggrafiek geeft namelijk een potentiŽle bodem aan, die overigens nog wel bevestigd dient te worden. In de uurgrafiek staat een omgekeerde driehoek bestaand uit de stippellijn op 399,1 en lijn h. Deze driehoek kan zowel een omkeer- als een voortzettingspatroon zijn. Breekt de AEX naar boven uit dan is het een omkeerpatroon, dat dan een koersdoel van 404,8 geeft. Verlaat de index de driehoek aan de onderkant dan is het een voortzettingspatroon, wat dan naar ik veronderstel een daling naar 391,3 of eventueel lager oplevert. 

En dan nog dit...

Vanavond bespreek ik twee grafieken in plaats van ťťn, wel van dezelfde index. De reden zal u duidelijk worden.

  • In de daggrafiek van de Eurostoxx50 index is vorige week donderdag een hoofd en schouders patroon afgerond. Dit patroon heeft een koersdoel van 2940. Het is echter nog de vraag of de index naar dat doel gaat. Er ligt namelijk een belangrijke potentiŽle steunlijn in de maandgrafiek.

  • Die potentiŽle steunlijn is lijn g, de onderste lijn van het grote stijgende trendkanaal g-g' in deze grafiek. Deze lijn werd vandaag bereikt. De onderkant van dit lange termijn kanaal is van groot belang. Vindt de Eurostoxx50 er steun dan betekent dat het behoud van de stijgende lange termijn trend. Aan die trend zou daarentegen een einde kunnen komen bij een uitbraak naar beneden. Het hoofd en schouders patroon in de daggrafiek suggereert dat er een uitbraak gaat komen. Een patroon in een maandgrafiek is echter belangrijker dan een patroon in een daggrafiek. Dit maakt het ongewis of er een voortzetting van de daling komt, maar spannend is het in ieder geval wel. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 6 aug 2014, 19.02u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

6 aug 09.15u: Opening onder steun van gisteren

6 aug 10.00u: Iets opgelopen na negatieve start

6 aug 11.15u: Doel 394,1 van rechthoek is bereikt

Wachten op uitbraak euro (analyse voor valutaplaza)

6 aug 12.00u: Bodempatroon in de kwartiergrafiek

6 aug 14.00u: Driemaal weerstand bij 38,2% niveau

6 aug 15.00u: Spannende situatie AEX rond lijn g

Reed Elsevier: Tot dusverre sterk, maar wel opletten

6 aug 16.00u: Herstelbeweging met S&P500 futures

6 aug 17.00u: AEX is snel gestegen vanaf 15.30u

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven