ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 160414

  • De Amsterdamse beurs noteerde vandaag een winst van 0,85% voor de AEX. Hiermee lijkt er alsnog een bodem te ontstaan in de daggrafiek van onze beursgraadmeter. De markt kiest tot nog toe voor de weg naar boven.

  • Ik ben overigens nog wel wat voorzichtig. In de grafiek ziet u lijn t onder de drie laatste candles. Een lijn als deze kan in de praktijk later altijd nog de onderkant van een vlag, een stijgende wig of een driehoek worden, daar zal ik de komende beursdagen dus zeker naar kijken. Morgen is overigens de laatste beursdag van deze week, wellicht wordt het dus volgende week voor we leren of er eventueel een dergelijk voortzettingspatroon wordt gemaakt. Ik volg het voor u.

AEX daggrafiek BB 160414

  • De Bollinger Bands grafiek biedt geen soelaas op dit moment, hierin kan de AEX zowel naar boven als naar beneden. Naar boven kan de middellijn weerstand vormen, naar beneden de onderste lijn steun.

AEX uurgrafiek 160414

  • De stippellijn rond 396,3 is in de uurgrafiek morgen nog steeds het niveau dat we in de gaten moeten houden. Wordt dat doorbroken dan staat er een omgekeerd hoofd en schouders patroon in de grafiek. Het doel ervan ligt in de buurt van de bovenkant 401,2 van het gap van afgelopen vrijdag. Dat gap zou dus alsnog gesloten kunnen worden.

  • Weerstand kan er dan nog wel zijn rond 399 en bij lijn m, bij een voortzetting boven 396,3 kijk ik daar dus wel uit voor eventuele topvorming. 

  • Verder volg ik bij een stijging uiteraard of er zoals ik bij de daggrafiek schreef wellicht een vlag of een stijgende wig voortkomt uit het koersverloop.

  • Negatief zou het uitpakken bij een eventuele achtereenvolgende daling onder de lijnen s en t, al zou er dan nog wel een daling onder de bodem rond 391,7 nodig zijn voor een echte voortzetting naar beneden. Mogelijke doelen onder 391,7 zouden 390,7, 386,6 of 379,8 zijn, zo leerde de slotanalyse van gisterenavond ons.

AEX kwartiergrafiek 160414

  • De kwartiergrafiek laat ons zien dat Amsterdam de dag in een optimistische toonzetting heeft afgesloten. Hier gaat men uit van een vervolg naar boven, dat mag duidelijk zijn uit het koersverloop.

Resumerend: 

De AEX steeg vandaag 0,85% en de markt eindigde de dag op een voortvarende wijze, zoals we in de kwartiergrafiek zagen. Onze markt gaat uit van een voortzetting naar boven. De te nemen hindernis is 396,3, wordt die genomen dan staat er een omgekeerd hoofd en schouders patroon in de grafiek, dat een vervolg naar 401,2 aangeeft. Het gap van afgelopen vrijdag zou dan gesloten worden. Weerstand kan er na een doorbraak door 396,3 nog liggen rond 399 en bij lijn m. Daarnaast zal ik volgen of er wellicht een vlag of wig voortkomt uit het koersverloop, zoals ik bij de daggrafiek schreef. Negatief zou de koersontwikkeling verlopen bij een successievelijke daling onder de lijnen s en t. Van een echte voortzetting naar beneden zou sprake zijn bij een daling onder 391,7. Mogelijke doelen zouden in dat geval de koersniveaus 390,7, 386,6 of 379,8 zijn.

En dan nog dit...

Er gebeuren bijzondere dingen op de aandelenmarkten, kijkt u maar eens met me mee naar de daggrafiek van de S&P500 index.

  • De S&P500 index is teruggekeerd boven de neklijn op 1840 van het hoofd en schouders patroon dat vorige week donderdag werd ontwikkeld. Dat is ongeldig geworden. De terugkeer boven 1840 is een belangrijke stap. Vorige week immers verkocht men de index daar nog, nu vond men het evenwel al weer een niveau om de graadmeter te kopen. Het kan snel lopen tegenwoordig. De terugkeer boven 1840 maakt in principe een voortzetting naar boven mogelijk, want het heeft van de neerwaartse uitbraak van vorige week immers een valse uitbraak gemaakt. De S&P500 mag nu uiteraard niet meer door 1840 zakken en zeker niet meer onder de bodem rond 1815 komen. Dan zou de graadmeter toch nog verder onderuit gaan, niettegenstaande het nu ongeldig geworden patroon. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 16 apr 2014, 19.04u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

16 apr 09.15u: Een half procent hogere opening

16 apr 10.00u: Terug bij steunniveau van gisteren

16 apr 11.00u: Hogere bodem in beursgraadmeter

Euro nog bij bovenkant kanaal (analyse valutaplaza)

16 apr 12.00u: Nogmaals steun gevonden bij 393,4

16 apr 14.00u: Gestegen naar top van vanmorgen

16 apr 15.00u: Cijfers uit VS waren niet van invloed

16 apr 16.00u: Stijgend trendlijntje in de grafieken

16 apr 17.00u: Beursindex verder omhoog gegaan

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven