ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 140813

  • Knap hoe kopende partijen vandaag door op de juiste momenten extra te kopen de AEX naar boven hebben gekregen, zelfs boven de wig in de uur- en kwartiergrafiek waar ik gisteren over schreef. Het leverde een winst van een half procent op voor de AEX-index. Waar het ons op de korte termijn brengt kan ik op grond van deze grafiek niet zeggen, daarvoor ontbreken de gegevens. Voor de wat langere termijn hebben we het richtpunt 407 dat ik ontleende aan de vlag u-u' die in de laatste week van juli werd afgerond. Zolang we de stijgende trend maar intact houden, dus boven lijn a blijven, is dat voor de wat langere termijn het doel. We koersen momenteel ruim boven die lijn, voorlopig is er dus geen reden voor zorg omtrent behoud van de opwaartse beweging. Ik houd het uiteraard in de gaten.

AEX daggrafiek BB 140813

  • De situatie in de daggrafiek met Bollinger Bands vraagt om een daling. De index staat vandaag namelijk opnieuw met de hele candle boven de banden en dat is iets dat maar beperkte tijd kan voortduren. Het is verstandig om rekening te houden met een terugkeer binnen de banden.

AEX uurgrafiek 140813

  • In de markt maakt men zich gezien het koersverloop van vandaag juist helemaal geen zorgen over een eventuele terugkeer binnen de banden in de vorige grafiek. Door extra inzet op het juiste moment werd vanmiddag een ongebruikelijke uitbraak naar boven uit de wig c-d gerealiseerd, een knappe zet.

  • Morgen let ik allereerst op de ontwikkeling ten opzichte van lijn d. Zou de index immers terugkeren onder deze lijn dan wordt de uitbraak van vanmiddag een zogenaamde valse uitbraak en dienen we alsnog rekening te houden met de daling onder lijn c.

  • Blijft de index boven lijn d dan levert dat een vervolg naar boven op, een koersdoel is niet te geven.

AEX kwartiergrafiek 140813

  • Behalve van lijn d kan er ook nog steun zijn van lijn e, zolang we boven die lijn koersen ziet alles er gunstig uit. Hier hebben we lijn e' als eerste doel bij een vervolg naar boven. De lijn vormt samen met lijn e een stijgend trendkanaal.

Resumerend: 

De AEX boekte opnieuw terreinwinst, met name door een knap tot stand gebrachte uitbraak naar boven uit de wig c-d in de uur- en kwartiergrafiek. Morgen let ik op het verloop ten opzichte van de lijnen e en d. Loopt de index op vanaf lijn e dan gaat de beursgraadmeter naar lijn e' of eventueel hoger. Keert de index daarentegen terug onder lijn d dan wordt de uitbraak van vanmiddag een valse uitbraak en dienen we rekening te houden met een daling naar en onder lijn c. Dit is gezien de stand boven de bovenste lijn van de Bollinger Bands in de daggrafiek wat mij betreft het meest waarschijnlijke scenario.

En dan nog dit...

Opvallend aan het koersverloop van vandaag was het verlies van de Britse beurs. Reden was onder andere dat uit notulen van de recente beleidsvergadering van de Britse centrale bank bleek dat er geen unanimiteit was bij de belofte om de rente te koppelen aan het werkloosheidspercentage. Er was een dwarsligger. Markten worden niet gelukkig van meningsverschillen, dat gaf dus koersdruk. Daarnaast had de daling te maken met het ex-dividend gaan van enkele fondsen. Het veroorzaakte een interessant patroon in de daggrafiek.

  • Het patroon dat ik bedoel is de stijgende wig in wording, gevormd door de laatste vijf candles. Wordt dit patroon op de gebruikelijke wijze afgerond met een uitbraak naar beneden dan volgt een gang naar de laatste bodem rond 6510 of mogelijkerwijs lager. Opvallend op een moment dat verder alle beurzen nog naar boven zijn gericht. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 14 aug 2013, 19.04u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

14 aug 09.15u: AEX staat bij de top van gisteren

14 aug 10.00u: Damrak werkt aan vervolg omhoog

14 aug 11.00u: Steun bij gepasseerde top 377,9

14 aug 12.00u: Aanval op bovenzijde van de wig

14 aug 14.00u: AEX koerst rond bovenkant van wig

14 aug 15.00u: Bodem teken van groot optimisme

Euro niet door vorige top (analyse valutaplaza)

14 aug 16.00u: Uitbraak naar boven uit de wig

14 aug 17.00u: Steun bij de eerder doorbroken lijn

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven