ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 260612

  • De AEX bleef bij een stijgingspoging vandaag onder lijn v en daalde uiteindelijk een fractie. Dit wil zeggen dat de gisteren afgeronde vlag v-v' intact bleef en dat maakt een vervolg naar beneden vooralsnog de meest waarschijnlijke optie. Mogelijke doelen bij een daling onder het laagste punt van de candle van gisteren 293 zijn de grenzen 290,1, 287,2 of 281 waar ik u gisteren over vertelde.

  • Zou de index stijgen dan let ik op de ontwikkeling ten opzichte van lijn v. Die lijn ligt morgen rond 297,5 en zal normaliter weerstand vormen. Verder kan er weerstand zijn rond 296,8, een niveau waar eerder toppen lagen.

AEX daggrafiek BB 260612

  • De beursindex bleef vandaag boven de middellijn van de Bollinger Bands en dat wil zeggen dat de graadmeter in principe nog kan stijgen. De middellijn is namelijk een potentiŽle steunlijn. Zakt de index daarentegen door de lijn dan is een daling naar de onderste lijn van deze indicator aannemelijk. 

AEX uurgrafiek 260612

  • In de uurgrafiek staat momenteel het patroon e-e', dat gezien kan worden als een vlag in wording. Het wordt afgerond zodra we een uitbraak naar beneden krijgen, in welk geval de beursgraadmeter de neerwaartse trend weer oppakt.

  • Het beeld zou veranderen mocht de markt een uitbraak naar boven weten te realiseren. In dat geval let ik namelijk op het koersverloop ten opzichte van de twee grenzen 296,8 en 297,5 die we in de daggrafiek zagen, punten waar ik rekening zou houden met eventuele topvorming.

AEX kwartiergrafiek 260612

  • Net boven de potentiŽle vlag e-e' ligt rond 296 een stippellijn door eerder gevormde bodems. Ik neem aan dat die lijn bij een doorbraak door lijn e' doorbroken zou worden, wat ik uiteraard wel zou controleren.
  • Iets onder lijn e ligt de stippellijn rond 293, eenmaal daaronder zou ik uitgaan van een daling naar 290,1 of lager. Er zou dan nog een kleine kans zijn op steun rond 292,6 in de uurgrafiek, maar daar verwacht ik dan niet veel van.
  • Op het eventuele koersdoel van de vlag wil ik op dit moment nog niet in gaan, eerst maar eens kijken of er daadwerkelijk een uitbraak naar beneden volgt. De Amerikaanse markten stonden in de vroege avond namelijk op winst, vanavond en morgen allereerst maar eens kijken hoe dat uitpakt en welk effect dat heeft op onze markt.

Resumerend: 

De AEX bleef onder de vlag in de daggrafiek en er staat een nog niet afgeronde vlag in de uurgrafiek. Deze twee elementen uit deze analyse wijzen op een vervolg naar beneden. Breekt de index naar beneden uit de vlag e-e' en door 293 dan hebben we als mogelijke doelen de grenzen 290,1, 287,2 of 281. Over het doel van de vlag e-e' laat ik me nog niet uit, dat doe ik pas zodra we daadwerkelijk de uitbraak naar beneden hebben die past bij dit patroon. De Bollinger Bands laten namelijk nog ruimte voor een stijging en de Amerikaanse markten boeken vooralsnog winst. De vlag e-e' verliest zijn geldigheid mocht het van een uitbraak naar boven komen. De grens 296 zal dan naar ik veronderstel wel uitgenomen worden, waarna ik ga kijken of er topvorming komt rond 296,8 of 297,7. Die laatste grens is dan het belangrijkst, daar ligt morgen namelijk de onderkant lijn v van de gisteren in de daggrafiek afgeronde vlag. Die lijn mag geacht worden weerstand te vormen.

En dan nog dit...

Het koersverloop van de meeste indices lijkt momenteel op elkaar. Zo ontstond er ook in de Nikkei een voortzettingspatroon, zij het dat het eerder gevormde omgekeerd hoofd en schouders patroon nog niet ongeldig is en er dus toch nog een stijging kan volgen.

  • U ziet een stijgende wig in de grafiek, vooralsnog getekend met lichtgrijze lijnen. Zolang de Nikkei namelijk niet terugkeert onder de stippellijn rond 8640 is het omgekeerd hoofd en schouders patroon dat op 18 juni jongstleden ontstond nog geldig. Dit maakt het op dit moment voorbarig om van een vervolg naar beneden uit te gaan. Morgen dus kijken of er een slot boven of onder 8640 komt te staan. Het koersverloop ten opzichte van die grens wordt morgen (of eventueel de dagen erna) bepalend voor de vraag of de wig of het omgekeerd hoofd en schouders patroon gaat prevaleren op de Japanse markt. Het ene gaat leiden tot een daling, het andere tot een stijging. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 26 jun 2012, 19.22u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

26 jun 09.15u: Start met doorbraak door trendlijn

26 jun 10.00u: Kopers bestrijden vlag in de grafiek

26 jun 11.00u: AEX alsnog in een dalende beweging

26 jun 12.00u: Kopers namen de zaak weer over

26 jun 13.00u: Kleine dalende wig in koersverloop

26 jun 14.00u: Driehoek AEX-index in ontwikkeling

26 jun 15.00u: Beursindex toch steeds weer omhoog

26 jun 16.00u: AEX kort voor opening VS uitgebroken

26 jun 17.00u: Neerwaartse uitbraak net afgewend

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven