ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 030412

  • De AEX is 1,3% gedaald, waarmee de winst van gisteren geheel verdwenen is en ook een stukje van de candle van vrijdag is afgesnoept. De candle van vandaag heeft gezorgd voor de vorming van de vlag x-x'. Wordt dit patroon afgerond met een uitbraak naar beneden dan vervolgt de beursgraadmeter haar weg naar beneden. Mogelijke steunniveaus zijn 320,2 (bodem 29 mrt jongstleden), de stippellijnen rond 319,8 en 318,2, alsmede 316,7 (bodem begin maart). Dalen we inderdaad verder dan gaan deze grenzen waarschijnlijk wel doorbroken worden, maar helemaal zeker is dat nooit. Ik volg het daarom van grens tot grens, steeds vaststellend of we verder dalen.

  • Zolang we niet naar beneden uit x-x' zijn gebroken is het onzeker of we inderdaad verder omlaag gaan.

AEX daggrafiek BB 030412

  • De daling van vandaag heeft ons onder de middellijn in de daggrafiek met Bollinger Bands gehouden en dat is negatief. Dit kan het begin zijn van een vervolg omlaag, al zal dat pas zo zijn als de middellijn afbuigt naar beneden.

AEX uurgrafiek 030412

  • In de uurgrafiek ziet u het patroon x-x' uit de daggrafiek, een uit divergerende lijnen bestaande formatie. Dat de lijnen uit elkaar lopen maakt overigens niets uit voor dit patroon, het is straks de uitbraakrichting die telt.

AEX kwartiergrafiek 030412

  • De angst zat er vanmiddag als ik naar de laatste candles kijk goed in. Er werd nog snel verkocht aan het einde van de handelsdag, waarmee de markt toonde niet te vertrouwen op de situatie. Men ziet de index morgen kennelijk verder dalen. Ik ga uiteraard kijken of dat gebeurt en doe dat in eerste instantie aan de hand van het verloop ten opzichte van lijn x.
  • Zouden we morgen een stijging krijgen dan kan er weerstand zijn rond 323,6 en 324,5, andere mogelijke weerstandsniveaus krijgt u dan in de updates van me.

Resumerend: 

De AEX heeft flink wat terrein ingeleverd, wat in de daggrafiek een vlag heeft doen ontstaan. Breekt de index naar beneden uit dit patroon dan vervolgt zij de weg omlaag. Mogelijke steunniveaus zijn dan de grenzen 320,2, 319,8, 318,2 en 316,7. Ik beoordeel de ontwikkeling van punt tot punt, steeds vaststellend of we al dan niet verder omlaag gaan naar het volgende niveau. De vlag wekt overigens de suggestie dat we door al deze vier grenzen gaan zakken. Dit alles gaat vanzelfsprekend pas op zodra we naar beneden uitbreken. Blijven we boven lijn x en krijgen we een stijging dan moeten we gaan kijken waar er een volgende top in de kwartiergrafiek ontstaat. Dat kan gebeuren rond 323,6 en 324,5, andere grenzen bepaal ik zodra we daadwerkelijk stijgen. Dit is gezien de vlag en de daling in de laatste fase van de handelsdag de minst waarschijnlijke optie, een daling ligt het meest voor de hand.

En dan nog dit...

Gisteren vertelde ik u over een uitbraak van de Dow Jones uit een patroon, vandaag kan ik u vertellen dat de index teruggekeerd is binnen de lijnen ervan.

  • De Dow Jones brak gisteren naar boven door lijn b', maar wist niet echt afstand te nemen van de lijn. Het was echter genoeg om van een afgeronde driehoek te spreken. De index is vandaag evenwel teruggekeerd binnen het patroon en dat is een belangrijk gegeven. De uitbraak is hierdoor namelijk een valse uitbraak geworden en dat maakt dat er een grote kans is op een beweging in de aan de uitbraak tegenovergestelde richting. De Dow zou gaan dalen naar lijn b en daar naar beneden doorheen breken, zo is mijn voorzichtige veronderstelling. Of het zo loopt hangt uiteraard nog wel af van de vraag of de index die nu onder lijn b' staat ook daaronder sluit. Het is immers het slot dat telt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 3 apr 2012, 18.47u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

3 apr 09.15u: AEX na lichte daling al omhoog

3 apr 10.00u: Inverted hammer in de uurgrafiek

3 apr 11.00u: Lager, inverted hammer bevestigd

3 apr 12.00u: Stijgende wig in de kwartiergrafiek

3 apr 13.00u: AEX-index in een dalende beweging

3 apr 14.00u: Beursgraadmeter onder 50% niveau

3 apr 15.15u: AEX is door dalende lijn w gebroken

3 apr 16.00u: Weerstand 23,6% Fibonacci niveau

3 apr 17.00u: Bevestigde hammer kwartiergrafiek

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven