ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 010911

  • De candle van vandaag is een doji, een candle waarbij opening en slot dicht bij elkaar lagen en samen voor een smal lichaam zorgden. Het geeft twijfel aan. De markt zal morgen moeten beslissen welke kant het met de index op gaat. Dat moet gebeuren middels een stijging boven of onder de candle van vandaag, dus met een stijging boven 295,8 of een daling onder 289,7.

  • Komen we boven 295,8 en de stippellijn rond 295,9 die we vandaag bijna bereikten dan gaan we door naar 301,5. Dit is het eerstvolgende niveau uit de reeks 301,5, 303, 307,2 en 311,8 uit de slotanalyse van gisterenavond.

  • Dalen we onder 289,7 dan zullen we op zoek moeten naar potentiŽle steunniveaus. Dat doe ik dan in mijn updates.

AEX daggrafiek BB 010911

  • De index beweegt in de daggrafiek met Bollinger Bands nog steeds in de richting van de bovenste lijn van deze indicator. Zouden we morgen verder stijgen dan komen we die rond 298 tegen, dat is dus een grens om te onthouden. Die lijn kan namelijk als weerstandslijnen fungeren.

AEX uurgrafiek 010911

  • Gisteren tekende ik lijn z in de uurgrafiek en daar zijn we vandaag ruim boven gebleven. De opwaartse beweging bleef dus intact, waardoor de kans op een vervolg naar boven het grootst is. Dit blijft zo zolang we boven die lijn koersen.

  • Een correctie krijgen we als we achtereenvolgens door lijn z en de bodem rond 289,7 zakken. Het is voorbarig om daar nu al op in te gaan, maar doet deze ontwikkeling zich voor dan ga ik daar in mijn updates uiteraard op in.

AEX kwartiergrafiek 010911

  • Aan de weerstandsgrens 295,8 wil ik op grond van de kwartiergrafiek nog die op 294,6 toevoegen. We zijn boven dat niveau geweest, maar de lichamen van de twee candles waarmee we dat deden bleven eronder. Het weerstandsniveau bleef daardoor intact. Willen we verder omhoog dan zullen we eerst blijvend met deze grens af moeten rekenen.
  • Aan het steunniveau 289,7 wil ik de grens 291,1 als potentiŽle steun toevoegen. Een daling onder 291,1 zou de AEX naar 289,7 of eventueel lager doen gaan.

Resumerend: 

De candle van vandaag is een doji en geeft geen uitsluitsel over het toekomstig vervolg. Dat uitsluitsel is er pas zodra we onder of boven de doji komen. Naar boven betekent het dat we achtereenvolgens door 294,6 en 295,9 zullen moeten breken. Mogelijke doelen zijn dan de grenzen 301,5, 303, 307,2 en 311,8 uit mijn analyse van gisterenavond. De bovenkant van de Bollinger Bands zou rond 298 echter nog wel voor weerstand kunnen zorgen, daar zou ik dus eerst het verloop volgen om vast te stellen of er al dan niet een vervolg naar 301,5 komt. Zakken we achtereenvolgens door lijn z en de steunniveaus 291,1 en 289,7 dan gaan we een correctie maken op de laatste stijging. Momenteel koersen we echter boven lijn z en is het dus voorbarig om daar al op in te gaan. Dat komt wel zouden we door lijn z zakken.

En dan nog dit...

Het is voor wat een groot aantal grafieken van indices en aandelen betreft geen eenvoudige zaak om er nog wat van te maken. De bewegingen van de afgelopen dagen hebben veel patronen verstoord die in ontwikkeling waren of dalingen afgewend die voortvloeiden uit het technische beeld. Er zit in dergelijke gevallen niets anders op dan wachten op nieuwe aanwijzingen in de grafiek, want die komen op een gegeven moment vanzelf. In de daggrafiek van de DAX doet zo'n volgende aanwijzing zich voor.

  • Er is een tweede stijgende wig ontstaan in deze grafiek. We hebben nu een situatie waarin de eerste wig weliswaar niet heeft geleid tot de daling die je na het patroon zou verwachten, maar bevestigd is door de ontwikkeling van een tweede wig. Dit patroon heeft dezelfde betekenis. Het heeft er als je op dit patroon af gaat dus alles van weg dat de stijging van de laatste tijd niet meer is geweest dan uitstel van executie. De uitbraak uit de tweede wig is nu nog beperkt, ik moet er dus nog een vraagteken bij zetten. Volgt er morgen echter een rode candle dan is de uitbraak een feit en kan alsnog de neerwaartse beweging volgen waarvan het eigenlijk na de afronding van het eerste patroon al had moeten komen. Dit maakt het tot een uitermate boeiend technisch beeld. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 1 sep 2011, 19.11u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

1 sep 09.15u: Openingswinst AEX snel verdwenen

1 sep 10.00u: Potentieel toppatroon in uurgrafiek

1 sep 11.00u: Patroon uurgrafiek AEX bevestigd

1 sep 12.00u: Steun iets onder 61,8% niveau

1 sep 13.00u: AEX is blijven liggen op 61,8% niveau

1 sep 14.00u: Bodem ontstaan op Fibonacci grens

S&P500 uit wig gebroken (column BeursPlaza)

1 sep 15.00u: Tegenvallende cijfers, index hoger

1 sep 16.15u: AEX omhoog geschoten na cijfer

1 sep 17.00u: De aandelenmarkt staat in dubio

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven