ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 010210

  • De AEX is vandaag opgeveerd van een verlies van 0,8% naar een winst van 1%, hetgeen een sterke prestatie is. De aandelenmarkt doet nogmaals een poging om het tot de vorming van een bodem te laten komen. De AEX is door lijn t gebroken, in dat opzicht is dus één belemmering weggenomen. Het belangrijkste obstakel dat nu resteert is de top van vorige week donderdag rond 331,6. Weten we die top uit te nemen dan is dat een volgende en belangrijke stap in het proces van bodemvorming. Blijven we daarentegen onder 331,6 dan blijft het vervolg naar 323 of lager mogelijk waar ik vorige week over schreef, een vervolg dat men met zoveel kracht en vasthoudendheid tracht af te wenden.

AEX daggrafiek BB 010210

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de neerwaartse trend nog intact, bodemvorming is dientengevolge nog geen feit. De trend blijft intact zolang we ons met de AEX onder de middellijn bevinden, want die lijn kan nog weerstand vormen.

AEX uurgrafiek 010210

  • Cruciaal is zoals bij de daggrafiek gezegd het niveau 331,6. De stippellijn op dat niveau bleek vandaag weerstand, omdat er vanaf deze lijn echter geen daling volgde zou lijn deze morgen alsnog doorbroken kunnen worden. Dat zou -op voorwaarde dat we er volgens boven blijven- een belangwekkende gebeurtenis zijn, waar ik morgen dus zeker op ga letten.

  • Dalen we morgen echter dan zou het zomaar kunnen dat we weer terugkeren naar de bodem van vanmorgen en die van afgelopen donderdag.

AEX kwartiergrafiek 010210

  • Beleggers zijn zoals u ziet optimistisch gestemd, want de AEX is dichtbij de hindernis op 331,6 gesloten. Ik wil om die reden nog geen potentiële steunniveaus vaststellen en me beperken tot de opmerking dat de stippellijn rond 329,8 steunniveau zou kunnen worden.
  • Uitspreken voor koersdoelen in het geval van een stijging wil ik echter evenmin. Zolang de doorbraak door 331,6 niet heeft plaatsgevonden is dat prematuur. Het komt morgen dus zowel bij een daling als een stijging aan op de updates die ik vanaf 09.15u maak, daarin noem ik dan de grenzen pas die van belang zijn in de vervolgbeweging.

Resumerend: 

De beurs heeft vandaag een opmerkelijk krachtig herstel laten zien door een verlies van 0,8% van de AEX om te buigen naar een winst van 1%. De AEX brak erdoor door de dalende lijn t in de daggrafiek, waardoor er nog maar één belangrijke grens resteert om een bodem te realiseren. Die grens vindt u rond 331,6. Nemen we die hindernis en blijven we er vervolgens ook boven dan is na veel strijd een bodem gezet. Zolang we echter 331,6 nog niet voorbijgestreefd zijn is het voorbarig om daar al van uit te gaan. Daarom houd ik me op dit moment op de vlakte aangaande richtpunten naar boven of beneden, die komen in de updates aan de orde zodra er duidelijkheid is omtrent de vraag of de markt met dit belangrijke niveau af weet te rekenen of niet. De grote stijging van vandaag heeft me bovendien verrast, wat een extra reden is voor terughoudendheid.

En dan nog dit...

Vorige week donderdag schreef ik dat de S&P500 op het punt leek te staan de Dow Jones naar beneden te volgen. Dat blijkt vrijdag inderdaad te zijn gebeurd, dat wil ik u vandaag laten zien.

S&P500 daggrafiek 010210 18.45u

  • De S&P500 is door lijn p en de stippellijn rond 1083 gezakt, hetgeen de start van een correctieve beweging inhoudt. De Amerikaanse markten doen vandaag nog wel een reparatiepoging. Normaal gesproken gaat lijn p nu echter weerstand vormen en is deze poging dus tevergeefs. De daling onder 1083 heeft de stippellijn rond 1035 tot mijn koersdoel gemaakt, het 23,6% niveau van de stijging 667 - 1150. Dat ligt bovendien op een punt waar eerder zowel weerstand als steun lag, wat het tot een plausibel koersdoel maakt. -Ad Nooten-

 

 

(geplaatst maandag 1 feb 2010, 18.58u)

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

1 feb 09.15u: Lager, maar nog steun 76,4% niveau

1 feb 10.00u: Kopers weerstaan druk vooralsnog

1 feb 11.00u: AEX afgelopen uur verder gestegen

1 feb 12.00u: Vloertje gelegd onder de AEX-index

1 feb 13.15u: Steun na dubbele top nog verdedigd

1 feb 14.00u: Aandelenmarkt zoekt weg omhoog

1 feb 15.00u: Toppatroon bij doorbraakpoging AEX

Protectionisme is prima (column Beursplaza)

1 feb 16.15u: Top AEX van vrijdag is doorbroken

1 feb 17.00u: Beurs moet belangrijk besluit nemen

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven