ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag geraakte de AEX onder lijn c, maar sloot er net boven. Lijn c is de onderkant van een wig met lijn d als bovenkant. Een uitbraak aan de onderkant die stand houdt zou de start van een correctie inhouden. Met een slot binnen de wig en een  hammer als potentiŽle bodem is het echter twijfelachtig of een correctie gaat plaatsvinden. Het hangt af van het koersverloop ten opzichte van een lijn in de volgende grafiek of een correctieve beweging volgt of een voortzetting naar boven.

  • Die grafiek is de daggrafiek met Bollinger Bands en de lijn is de middellijn van deze indicator. Deze middellijn fungeerde vandaag als steunlijn. Blijft de AEX boven deze lijn dan kunnen we speculeren op een vervolg naar boven. Wordt de lijn met een slotstand doorbroken dan is dat nochtans de start van een correctie.

  • In de uurgrafiek ziet u een vlag in wording, het patroon h-h'. Wordt deze formatie afgemaakt met een uitbraak naar beneden dan houdt dat een hervatting in van de daling die voorafging aan de vlag. We kunnen dan gaan kijken of de bodem vandaag rond 738 en de middellijn in de vorige grafiek die daar ook ongeveer ligt eventueel doorbroken worden. Een blijvende daling onder 738 zou een gang naar 735,3 of lager veroorzaken.

  • Indien een uitbraak naar boven uit de vlag tot stand komt is dat patroon niet meer van belang. De markt gaat dan verder met het sluiten van het gap dat vandaag open bleef tussen het 50% niveau Fibonacci niveau 745 en 747,1. Weerstand kan aanwezig zijn rond het 61,8% niveau rond 746,7 of de bovenkant van het gap 747,1. Het gap is helemaal gesloten bij een terugkeer naar 747,1 of hoger. Een blijvende stijging boven 747,1 zou een voortgang naar de stippellijn rond 750,7 of hoger waarschijnlijk maken.

Resumerend: 

Een daling onder de wig c-d in de daggrafiek zorgde vandaag niet voor de start van een correctie. De AEX vond namelijk steun bij de middellijn van de Bollinger Bands in de tweede daggrafiek op deze pagina. Blijft de AEX boven deze lijn dan rechtvaardigt dat de aanname dat een stijging volgt. De hammer die vandaag is gevormd wijst uit dat onze markt op dat spoor zit. Een stijging volgt inderdaad indien de AEX naar boven uit de vlag h-h' breekt die in de uurgrafiek in wording is. Dat patroon zou dan geen betekenis meer hebben, de markt gaat dan verder met het sluiten van het gap dat vandaag open bleef tussen 745 en 747,1. Weerstand kan eventueel gevonden worden bij 746,7 of 747,1, daarboven gaat de beursindex naar 750,7 of hoger. Bij een uitbraak naar beneden uit de vlag kunnen we letten op het verloop ten opzichte van de bodem rond 738. Een blijvende daling onder dat punt zou neerkomen op de start van een correctie, met een gang naar 735,3 of lager. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 30 jan 2023 18.43u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Maandag 30 jan 2023: Wat is me opgevallen?

30 jan 10.00: Met gap naar beneden begonnen

30 jan 12.00: Geen poging om het gap te sluiten

30 jan 14.00: 61,8% Fibonacci niveau doorbroken

30 jan 16.00: Markt bouwt aan herstelbeweging

 

De vorige analyse:

27 jan slot: Candle van vorige week niet bevestigd

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven