ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Van de grenzen 741,1, 743,1 en 746,4 die ik gisteren noemde als potentiŽle barriŤres is alleen het laatste niveau overgebleven. Het gaat om het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 829,7 - 611,7. Zou dit blijvend doorbroken worden dan zou dat in het lange termijn beeld een grote kans geven op een terugkeer naar 826,7. Hiervoor zou ik dan achtereenvolgens een dagslot, een weekslot en een maandslot boven 746,4 willen zien. Het gaat immers om een lange termijn Fibonacci niveau. De grens 746,4 is echter ook een koersniveau waar in theorie een top kan worden gezet. Het hoogste punt van vandaag ligt slechts 0,2 indexpunt onder het niveau en dat beschouw ik daarom als bereikt. Ik ga morgen kijken of hier een top of een doorbraak wordt gerealiseerd. Van daaruit kijk ik dan verder.

  • De candle van vandaag is als inverted hammer een potentiŽle top. Het idee dat we morgen een daling zouden krijgen is daarom zo gek nog niet.

  • De Bollinger Bands geven me geen handvat om van topvorming uit te gaan. De AEX trekt samen met de bovenste lijn van de indicator op naar boven en dat zou ook morgen het geval kunnen zijn. Hier kan ik dus verder niets mee aanvangen.

  • De uurgrafiek geeft ons een patroon dat we morgen goed kunnen gebruiken ter inschatting van de vervolgontwikkeling. Het is de stijgende rechthoekige driehoek die wordt gevormd door lijn z aan de bovenkant en de stippellijn rond 737.8 als onderkant. Het patroon komt als voortzettingspatroon voor, maar ook als omkeerpatroon. Van een voortzetting is sprake bij een stijging boven lijn z, over een omkeer kan gesproken worden in het geval van een blijvende daling onder 737,8. Bij een uitbraak naar boven kan ik u geen koersdoel geven, daar zegt het patroon niets over. Meestal komt het na een uitbraak aan de bovenkant van dit type driehoek echter van een stevige beweging omhoog. Indien de AEX naar beneden uitbreekt zorgt de driehoek wel voor een koersdoel, dat is ongeveer 729,4.

  • De slotstand van deze dag ligt in het midden van de driehoek. Het kan vanaf deze positie zowel naar boven als beneden met de index, dat is wat de markt met dit slot lijkt te zeggen.

Resumerend: 

Met een verschil van slechts 0,2 punt mogen we het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 829,7 - 611,7  rond 746,4 als bereikt behandelen. Het houdt in dat we morgen kunnen gaan kijken of op onze beurs morgen eventueel een top wordt ontwikkeld. De inverted hammer die in de daggrafiek werd gevormd wijst al in die richting, want dat is een potentieel toppatroon. De stijgende rechthoekige driehoek in de uur- en kwartiergrafiek zegt ons echter niet alleen met een mogelijke daling, maar ook met een eventuele stijging rekening te houden. Dit patroon kan namelijk zowel een voortzettingspatroon als een omkeerpatroon zijn. Bij een uitbraak naar boven wordt het een voortzettingspatroon. Een koersdoel geeft het patroon bij die ontwikkeling niet, maar het kan in theorie een stevige beweging naar boven worden. Een uitbraak naar beneden zou een omkeerpatroon maken van de driehoek. Voor die ontwikkeling is op grond van de hoogte van de formatie wel een koersdoel te berekenen, dat is namelijk 729,4.  Het maakt zoals u ziet veel verschil of een uitbraak naar boven of beneden wordt verwezenlijkt. Ik kijk vanwege het grote belang van de uitbraakrichting daarom nu al uit naar morgen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 12 jan 2023 18.41u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Donderdag 12 jan 2023: Wat is me opgevallen?

12 jan 10.00: De top van gisteren is doorbroken

12 jan 12.00: Volgende weerstandsgrens bereikt

12 jan 14.00: Markt klaar voor vervolg naar boven

12 jan 16.00: Wilde bewegingen na inflatierapport

 

De vorige analyse:

11 jan slot: AEX hoger ondanks candle van gisteren

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven