ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vorige week brak de AEX index naar boven uit de stijgende wig k-d, wat een minder gebruikelijke ontwikkeling was. Deze week keerde de graadmeter terug in het patroon. Het wil zeggen dat de uitbraak van vorige week een valse uitbraak is geworden. We kunnen op grond hiervan rekening houden met een eventuele uitbraak aan de onderzijde van de wig. Die ligt volgende week in de buurt van 735.

  • In de daggrafiek is de beursindex voor de tweede keer in een week onder lijn j gesloten. De lijn heeft geen betekenis meer. Of een daling in de richting van lijn k volgt, de onderkant van de stijgende wig k-d, hangt in eerste instantie af van het koersverloop ten opzichte van het laagste punt rond 747,8 van vandaag. Blijven we daarboven dan kan eventueel opnieuw een herstelbeweging worden bewerkstelligd. Wordt 747,8 blijvend doorbroken dan zetten we een vervolgstap in de richting van lijn k.

  • Vanuit de daggrafiek met Bollinger Bands beoordeeld is het nog steeds twijfelachtig of we een daling krijgen. De middellijn is een potentiŽle steunlijn, waar de marktgraadmeter ook vandaag weer steun vond. In theorie kan de index vanaf deze lijn weer naar boven.

  • Een slotstand onder de middellijn zou de situatie negatief maken, want dat zou normaal gesproken uitmonden in een gang naar de onderste lijn van de banden.

  • In de uurgrafiek zien we de nog niet afgeronde vlag p-p'. Wordt dit patroon op de normale manier afgemaakt met een uitbraak aan de onderkant ervan dan komt dat neer op een keuze voor een voortzetting naar beneden. Zou de bodem rond 747,8 van vandaag blijvend doorbroken worden dan is het 61,8% Fibonacci niveau rond 746 het eerste potentiŽle steunniveau dat we tegenkomen. Daar zou een bodem tot ontwikkeling kunnen komen. Zou de grens doorbroken worden dan ligt naar ik aanneem een daling naar 736,8 of 735,3 in het verschiet, waarmee de index in de buurt zou komen van de onderkant van de stijgende wig k-d die we in de weekgrafiek zagen. Die ligt in die grafiek de komende week zoals we zagen immers rond 735. 

  • Breekt de beursindex aanstaande maandag naar boven uit de vlag p-p' dan heeft gebruik van dat patroon geen zin meer. We kunnen ons dan richten op het verloop ten opzichte van de potentiŽle weerstandsniveaus 754,3 (50%), 755,9 (61,8%) of 757.

Resumerend: 

De uibraak naar boven uit de stijgende wig k-d in de AEX weekgrafiek is deze week teniet gedaan, de uitbraak werd een valse beweging. Het vormt aanleiding om voor de komende week tot weken rekening te houden met een eventuele uitbraak naar beneden uit de wig. De onderkant ervan vinden we volgende week rond 735. Of we met de index in die richting gaan hangt in eerste instantie af van het verloop ten opzichte van de bodem rond 747,8 van vandaag. Breekt de graadmeter aanstaande maandag achtereenvolgens naar beneden uit de vlag p-p' in de uur- en kwartiergrafiek en door de bodem rond 747,8 dan is het 61,8% niveau rond 746 in de uurgrafiek het eerstvolgend richtpunt. Daar is bodemvorming mogelijk. Wordt 746 blijvend doorbroken dan is een vervolg naar 738,6 of 735 het meest waarschijnlijke perspectief. Dat zou de AEX bij de onderkant van de stijgende wig k-d brengen. Verlaat de beursindex de vlag p-p' aan de bovenzijde dan is dat patroon net meer ter zake doend. We kunnen ons bij die ontwikkeling richten op het verloop ten opzichte van de grenzen 754,3, 755,9 en 757, drie potentiŽle weerstandsniveaus waar dan een korte termijn top zou kunnen volgen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 10 feb 2023 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 10 feb 2023: Wat is me opgevallen?

10 feb 10.00: Direct herstel na negatief begin

10 feb 12.00: AEX na lagere top verder gedaald

10 feb 14.00: Beursindex is naar 748,8 gegaan

10 feb 16.00: Vlag ontwikkeld in kwartiergrafiek

Agenda van maandag 6 feb t/m vrijdag 10 feb 2023

 

De vorige analyse:

9 feb slot: Groene candle binnen de stijgende wig

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven