ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Met veel aplomb drukten kopers de AEX index vandaag door de grens van 700 punten. Toen vervolgens om 14.30 uur echter tegenvallende Amerikaanse inflatiecijfers bekend werden gemaakt was er voor deze kopers geen houden aan, de graadmeter dook naar beneden. Nu de beursdag achter ons ligt zien we een lange rode candle in de daggrafiek van de beursgraadmeter. De candle markeert een draai ten opzichte van de candle van gisteren. Hier staat in potentie een top. Die top ligt bij de combinatie van twee Fibonacci niveaus. Dit kan dus de start zijn van een nieuwe dalingsfase.

  • Kopers drukten de AEX aanvankelijk niet alleen door de grens van 700 punten, maar ook door de middellijn van de Bollinger Bands. Het slot van de dag ligt er evenwel ruim onder. De middellijn moeten we dus als intact zien en de trend nog steeds als naar beneden gericht.

  • Vanwege de daling heb ik in de uurgrafiek Fibonacci lijnen geplaatst tussen de bodem rond 663,6 en de top rond 703,4, het hoogste punt van vandaag. PotentiŽle weerstandniveaus die we op die manier hebben verkregen zijn het 50% niveau rond 683,5 en het 61,8% niveau rond 678,8. Het zijn punten in de buurt waarvan in theorie een bodem tot wasdom kan komen. Wordt een hogere bodem neergezet boven die rond 663,6 van de achtste van deze maand dan blijft een positief vervolg mogelijk. Laten we daar dus zeker naar kijken en nog geen conclusie trekken uit de ontwikkeling van vandaag. Dat zou met het oog op een eventuele vorming van een hogere bodem immers voorbarig zijn.

  • Onze markt sloot de dag af in een negatieve stemming. De AEX eindigde namelijk op het laagste punt van de dag. De daling heeft er dus ingehakt onder beleggers. Hoe de stemming morgen is hangt af van het Amerikaanse en het Aziatische koersverloop. Het sentiment kan morgen zomaar anders zijn, want beleggers zijn opportunisten.

Resumerend: 

In de daggrafiek is een lange rode candle ontwikkeld, een draai ten opzichte van de candle van gisteren. Hier staat in potentie een top en de rode candle kan in principe het begin zijn van een nieuwe dalingsfase. De trend in de Bollinger Bands bleef naar beneden gericht, een neergaande fase is  dus zeker mogelijk. Laten we echter nog geen definitieve conclusie trekken, dat zou voorbarig zijn. Ziet de markt immers kans in de AEX een hogere bodem te plaatsen boven die rond 663,6 dan houdt men de mogelijkheid van een positieve toekomstige koersontwikkeling open. Punten waar in eerste instantie een hogere bodem kan worden gerealiseerd zijn de Fibonacci niveaus 683,5 en 678,8. Op het koersverloop ten opzichte van die grenzen richt ik mijn aandacht dus in eerste instantie. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 13 sep 2022, 18.33u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Dinsdag 13 sep 2022: Wat is me opgevallen?

13 sep 10.00u: Aanval op weerstand 700 punten

13 sep 12.00u: AEX even boven grens geweest

13 sep 14.00u: Grens 700 punten is uitgenomen

13 sep 16.00u: Naar beneden gedoken na  cijfers

 

De vorige analyse:

12 sep slot: Gearriveerd bij middellijn Bollinger Bands

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven