ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Met de candle van vandaag zijn de twee vorige candles teruggedraaid en is dientengevolge een top ontwikkeld ter hoogte van het 38,2% Fibonacci niveau in de grafiek. De AEX is echter gesloten ter hoogte van de stippellijn rond 714,8, wat wil zeggen dat we niet onverkort kunnen speculeren op een vervolg naar beneden. Indien de index morgen blijvend onder het laagste punt 713,7 komt verandert dit, want dat maakt dan volgens deze grafiek een daling naar de bodem rond 700 of lager waarschijnlijk. Zoals de AEX er op dit moment bij ligt is bodemvorming evenwel mogelijk.

  • De Bollinger Bands  tonen een sterk negatief beeld. De AEX is teruggekeerd bij de onderste, scherp dalende lijn. De trend is naar beneden gericht, een voortzetting naar beneden plausibel.

  • De uurgrafiek laat ons zien dat er bij een vervolg naar beneden nog kans is op steun rond 707. Ik weet niet of de kans op steun daar groot is, maar ik neem het niveau voor alle zekerheid mee. Komt de AEX onder het laagste punt 713,7 en de bodem van gisteren rond 712,7 dan ga ik uit van een daling naar 707, waar ik dan aan de hand van het koersverloop beoordeel of we vervolgens van een daling naar 700 of lager uit kunnen gaan.

  • De manier waarop de markt de laatste dagen steeds weer snelle herstelbewegingen weet op te brengen maakt me voorzichtig. Die bewegingen laten koopbereidheid zien op momenten dat je geen koopbereidheid meer zou verwachten. Zou de beursindex stijgen dan let ik op de koersstappen ten opzichte van de toppen rond 725,8, 728,8 en 731,1, in de wetenschap dat een doorbraak door het laatste niveau het beeld aanmerkelijk zou verbeteren. Het 50% Fibonacci niveau rond 735,8 in de daggrafiek of eventueel het 61,8% niveau rond 744,3 in die grafiek zouden dan de mogelijke doelen worden. Het is de minder waarschijnlijke optie, maar gezien de steeds terugkerende kooplust niet onmogelijk.

Resumerend: 

De twee groene candles van de voorgaande beursdagen in de AEX daggrafiek zijn teruggedraaid, waardoor een top is ontstaan bij het 38,2% Fibonacci niveau in die grafiek. Een daling ligt daarom het meest voor de hand. Worden achtereenvolgens het laagste punt 713,8 van vandaag en de bodem van gisteren 712,7 doorbroken zonder dat een terugkeer erboven volgt, dan neem ik aan dat de beursindex naar het steunniveau 707 in de uurgrafiek gaat. Daar beoordeel ik dan of we ook van een terugkeer naar 700 of lager uit mogen gaan. 
De steeds weer terugkerende koopbereidheid en het slot bij een potentieel steunniveau maken me echter behoedzaam. Ik kan een herstel simpelweg niet uitsluiten. Loopt de aandelenmarktgraadmeter morgen op, dan let ik op de stappen die de index maakt ten opzichte van toppen rond 725,8, 728,8 en 731,1. Een eventuele doorbraak door het laatste niveau van deze drie zou een aanmerkelijke verbetering van het beeld en een stijging naar 735,8 of 744,3 geven, respectievelijk het 50% en het 61,8% niveau in de daggrafiek. Dit is weliswaar het minder waarschijnlijke scenario, maar nog wel een scenario dat denkbaar is. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 1 mrt 2022, 18.20u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Dinsdag 1 mrt 2022: Wat is me opgevallen?

1 mrt 10.00u: Uitbraak werd een valse beweging

1 mrt 12.00u: Steun rond bodem gisterenmiddag 

1 mrt 14.00u: Patroon meteen ongeldig gemaakt

1 mrt 16.00u: Snelle herstelbeweging in de AEX

 

De vorige analyse:

28 feb slot: AEX eindigde de dag zowaar met winst

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven