ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De deze week afgeronde candle geeft ons helaas geen enkele indicatie voor de vervolgbeweging. Het verloop had zowel een dalende als een stijgende component. Uiteindelijk week het slot van de week echter maar in beperkte mate af van het begin ervan. Dit resulteerde in een candle met een klein lichaam, ongeveer in het midden van de candle. Hier kunnen we niets mee aanvangen.

  • In de daggrafiek zien we dat het gap van gisteren gesloten is. Vervolgens werd de dag afgesloten met een inverted hammer. De candle is weliswaar groen, maar het is geen goede bevestiging van de hammer die gisteren een potentiŽle bodem aangaf. Het is onduidelijk of de hammer inderdaad een bodem is. Ook met de situatie in deze grafiek kunnen we dus niets beginnen.

  • De daggrafiek met Bollinger Bands is vandaag nuttiger. De middellijn werd niet doorbroken en dat geeft aan dat we vooralsnog van een vervolg naar beneden uit zouden moeten gaan. Het bevestigt de inverted hammer, want die geeft een potentiŽle top aan.

  • In de uurgrafiek is een lagere top ontwikkeld en dat is negatief. De laatste candle is echter een candle die in theorie een bodem kan worden. Het gaat om een doji, die doordat het lichaam zich in het bovenste deel van de candle bevindt de betekenis heeft van een hammer. De markt sorteerde vanaf 17.00 uur voor op een herstelbeweging, dat is wat de candle ons zegt. Een stijging is dientengevolge een optie. Gaat de index omhoog en wordt het 61,8% Fibonacci niveau rond 692,6 blijvend doorbroken dan wordt een terugkeer naar de top rond 707,2 of hoger aannemelijk.

  • PotentiŽle steunniveaus bij eventuele koersdruk waar een bodem kan volgen zijn de Fibonacci niveaus 680,8 (50%) en 678,2 (61,8%). Zou 678,2 blijvend doorbroken worden dan maakt dat een terugkeer naar 669,5 of lager waarschijnlijk. 

Resumerend: 

Uit de weekgrafiek is deze week niets af te leiden, de candle die is gevormd zegt ons niets. De daggrafiek schept evenmin helderheid. Gisteren ontstond een hammer, dus een potentiŽle bodem. Vandaag volgde een inverted hammer. Dat is de omgekeerde versie van de hammer, een candle die een potentiŽle top aangeeft. Daar is dus evenmin wa mee aan te vangen. De daggrafiek met Bollinger Bands laat ons zien dat de middellijn vandaag weerstand vormde. De trend is naar beneden gericht, vanuit dit opzicht kan dus een daling volgen. De uurgrafiek spreekt dit met een hammer echter weer tegen. Vanaf deze candle is een stijging mogelijk. Zou die inderdaad volgen en de AEX boven het 61,8% niveau rond 692,6 in de uurgrafiek brengen, dan neem ik vooralsnog aan dat een opmars naar 707,2 of hoger volgt. Komt de index in tegenstelling met dit positieve scenario aanstaande maandag onder druk, dan vinden we potentiŽle steun rond 680,8 en 678,2. Ingeval beide grenzen doorbroken zouden worden wordt een terugkeer naar 669,5 of lager waarschijnlijk. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 20 mei 2022, 18.30u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 20 mei 2022: Wat is me opgevallen?

20 mei 10.00u: Een poging om het gap te sluiten

20 mei 12.00u: Gap van gisteren vrijwel gesloten

20 mei 14.00u: Stemming beurs is niet veranderd

20 mei 16.15u: Lichte daling gevolgd op expiratie

Agenda van maandag 16 mei t/m vrijdag 20 mei 2021

 

De vorige analyse:

19 mei slot: AEX met verlies van 2,1% gesloten

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven