ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De inverted hammer van vorige week is deze week met een rode candle bevestigd als top. Het heeft me ertoe gebracht om twee nieuwe lijnen te tekenen in de grafiek, de lijnen u en u'. De twee vormen samen een driehoek in wording. Komt het van een uitbraak naar beneden dan is het patroon af en kunnen we ons richten op een voortzetting naar beneden. De onderste lijn van de driehoek ligt volgende week rond 669, een ligging die we  daar het om een weekgrafiek gaat overigens niet op een punt nauwkeurig moeten nemen.

  • De daggrafiek signaleert ook een voortzetting naar beneden. De AEX is vandaag immers naar beneden uit de grote vlag s-s' gebroken. Volgt echter een hogere bodem dan kan het nog meevallen, laten we daar dus zeker op letten. In theorie kan nog steeds een omgekeerd hoofd en schouders patroon worden ontwikkeld, namelijk als achtereenvolgens een hogere bodem en een doorbraak door 719 worden gerealiseerd.

  • Het slot lag iets onder het 61,8% Fibonacci niveau van de de stijging 662,2 - 719 rond 683,9. Het verschil ik echter nog niet goed te zien in deze grafiek, daarom houd ik voor alle zekerheid rekening met eventuele bodemvorming.

  • In de Bollinger Bands is de onderste lijn een potentiŽle steunlijn. Daalt de index dan zal ik daarom kijken of in de buurt van die lijn eventueel steun wordt gevonden. 

  • De vandaag doorbroken middellijn is volgende week een potentiŽle weerstandslijn. De terugkeer onder deze lijn is negatief.

  • Bij een daling onder de bodem rond 681 van vandaag volgt een stap naar de stippellijn rond 677,6, een bodem van 19 mei jongstleden rond 669,4 of de bodem van 12 mei rond 662,2. U kunt de laatste twee niveaus zien in de daggrafiek.

  • Er was aan het einde van de dag steun rond 681 voor de AEX, maar nog geen opwaartse beweging. Het is onduidelijk of hier een bodem gaat ontstaan. Gaat de index omhoog dan zal ik in mijn updates de potentiŽle weerstandslijnen benoemen. Ik kan bij het ontbreken van een bodem echter nog geen Fibonacci plaatsen en de weerstandsniveaus oo basis van die lijnen dus nog niet benoemen. De top rond 693,3 kan in ieder geval een hindernis zijn.

Resumerend: 

De inverted hammer van een week geleden in de weekgrafiek werd vandaag bekrachtigd als top. In de weekgrafiek zien we nu een driehoek in wording, wat duidt op een voortzetting naar beneden. De driehoek wordt afgerond bij een uitbraak naar beneden. De onderkant van de driehoek ligt de komende week rond 669, een grens die we zoals we zagen niet op een punt nauwkeurig moeten nemen.
In de daggrafiek is een vlag afgerond, wat eveneens een aanwijzing is voor een vervolg naar beneden. Laat ik dat dus uitwerken. Het laagste punt van vandaag lag rond 681. Bij een daling onder dat punt zijn de potentiŽle steunniveaus waar we mee te maken krijgen 677,6, 669/669,4 en 662,2. Dit zijn grenzen waar in theorie een bodem kan worden ontwikkeld.
Wordt in de daggrafiek volgende week een hogere bodem geplaatst dan houdt dat in dat de ontwikkeling van een omgekeerd hoofd en schouders patroon mogelijk blijft. Dat zou dan namelijk worden afgerond bij een stijging boven 719. We kunnen daarom niet per saldo van een voortzetting naar beneden uitgaan. Gaat de index aanstaande maandag meteen omhoog dan kan weerstand gevonden worden rond 693,3 en ter hoogte van op dat moment in de grafiek te plaatsen Fibonacci niveaus. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 10 jun 2022, 18.59u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 10 jun 2022: Wat is me opgevallen?

10 juni 10.00u: AEX met gap naar beneden gestart

10 juni 12.00u: Niet veel koopbereidheid in markt

10 juni 14.00u: Een stijgende wig in ontwikkeling

10 juni 16.00u: Wig afgerond, AEX verder gedaald

Agenda van maandag 6 juni t/m vrijdag 10 jun 2021

 

De vorige analyse:

9 jun slot: Beeld zwakker door daling van 1,6%

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven