ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het kopende deel van de markt heeft de macht gegrepen, in ieder geval voor dit moment. Hoe dat in de nabije toekomst loopt zal nog blijken, maar vandaag controleerden kopers na een negatieve start het verloop. Het resulteerde in de vorming van een piercing line, een potentiŽle bodem. We gaan morgen zien of de bevestiging als bodem volgt, wat zo is indien een volgende groene candle wordt geplaatst.

  • Het hoofd en schouders patroon van gisteren is door de stijging onbruikbaar geworden. Dat is een stevige verbetering van de technische toestand waarin de AEX verkeert. Het koersverloop van de komende dagen moet ons leren of de verkoopdruk hiermee geweken is. De kans daarop is gezien de potentiŽle bodem behoorlijk groot.

  • Gisteren schreef ik al dat we gezien de stand in de daggrafiek met Bollinger Bands voorzichtig om moesten gaan met dalingsverwachtingen. De trend was gezien de positie van de AEX immers naar boven gericht. Dat is die trend na vandaag nog steeds. Het kan in theorie een vervolg naar boven geven.

  • Uit de koersvorming in de uurgrafiek blijkt nog eens goed dat het hoofd en schouders patroon van gisteren vandaag echt ongeldig is geworden. Dat heeft het kopende deel van de markt verbazingwekkend snel voor elkaar gekregen. Het lijdt geen twijfel dat een meerderheid van de marktpartijen die vandaag actief waren inzet op de verwezenlijking van een voortzetting naar boven. De eerste stap die daarvoor gezet moet worden is die boven het 61,8% Fibonacci niveau waar vanmiddag rond 725,2 een korte termijn top ontstond. Wordt die top blijvend doorbroken dan heeft de markt voor de realisatie van een voorzetting naar boven af te rekenen met mogelijk aanwezige weerstand rond 730,8,  733,3 en 736,3.

  • In de kwartiergrafiek staat bij 725,2 een dubbele top. Dit wordt een M-vormige top met koersdoel 714,1 indien de AEX meteen zou dalen en onder de bodem rond 719,7 van vanmiddag mocht komen. Bij een daling naar 714,1 zou de bodem van vandaag rond 712,7 tevens onder druk kunnen komen.

Resumerend: 

De marktmacht is terug bij het kopende deel van de markt, voor dit moment in ieder geval. In de daggrafiek is het hoofd en schouders patroon ongeldig geworden. De piercing line die is neergezet is een potentiŽle bodem. Omdat de trend in de daggrafiek met Bollinger Bands bovendien naar boven is gericht is een stijging morgen zonder meer denkbaar. De meerderheid van de vandaag actieve marktparticipanten denkt gezien de koopbereidheid immers aan een voortzetting naar boven. Voor de verwezenlijking daarvan dient de AEX achtereenvolgens door 725,2, 730,8, 733,3 en 736,3 te gaan. 
Rond 725,2 hebben we in de kwartiergrafiek momenteel een dubbele top. Blijft die staan en wordt de bodem rond 719,7 doorbroken dan ontstaat een M-vormige top met koersdoel 714,1. Bij een gang naar 714,1 zou de bodem van vandaag rond 712,7 eventueel ook onder druk kunnen komen.
 
-Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 10 aug 2022, 18.10u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Woensdag 10 aug 2022: Wat is me opgevallen?

10 aug 10.00u: Lager gestart, gap snel gesloten

10 aug 12.00u: Vanmorgen stijgende wig ontwikkeld

10 aug 14.00u: Afgelopen uren dalende wig gevolgd

10 aug 16.00u: Toppatroon is ongeldig geworden

 

De vorige analyse:

9 aug slot: Toppatroon neergezet in grafieken AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven