ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De rode candle die deze week is ontstaan bij het 50% Fibonacci niveau 741,2 heeft de potentie om een top te worden. Een correctie kan immers eindigen bij een 50% niveau. In theorie kan de ontwikkelde candle dan ook een wending van stijgen naar dalen betreffen. Zeker is dat na ťťn rode candle evenwel nog niet. De kleur en vorm van de candle van volgende week vrijdag kunnen ons helderheid verschaffen, daarop is het wachten met de vorming van een nader oordeel.

  • De AEX steeg vandaag met 1,2%. De markt poogt dus een nieuwe beweging naar boven op te zetten. Technisch gezien verrast me dat niet. Een potentiŽle steunlijn in de volgende grafiek heeft daadwerkelijk steun gevormd.

  • Voordat we naar die grafiek gaan wil ik eerst de opmerking plaatsen dat een daling onder de bodem rond 715 van gisteren een gang naar het 38,2% Fibonacci niveau rond 708,6 in deze daggrafiek of lager aannemelijk zou maken. Andere mogelijke doelen zijn dan 697,9 (50%) of 687,3 (61,8%). Dan gaan we nu kijken naar de steunlijn.

  • De lijn waar ik bij de vorige grafiek over sprak is de middellijn van de Bollinger Bands. Gisteren bereikte de AEX deze potentiŽle steunlijn en vandaag steeg de beursindex. De stijgende trend die deze indicator aangeeft bleef hierdoor intact, dat is het geval zolang de AEX boven de middellijn koerst. Volgende week check ik uiteraard of de graadmeter ook dan boven deze lijn blijft. Zolang dat het geval is blijft een vervolg naar boven een kansrijke optie.

  • In de uurgrafiek is een rechthoek ontwikkeld, namelijk het patroon dat gevormd wordt door de stippellijnen rond 715,4 en 727,3. Breekt de aandelengraadmeter met een daling onder de bodem rond 715 naar beneden uit het patroon dan is dit af. Ik neem als die stap wordt gezet aan dat een daling naar het bij de daggrafiek besproken niveau 708,6 volgt, want daar ligt het koersdoel van de rechthoek een paar punten onder.

  • Een uitbraak naar boven zou de afronding van een W-vormige bodem inhouden, waarvan het koersdoel dan iets boven 739 komt te liggen. De grenzen 729 (50%), 731,6  en 732,3 (61,8%) in deze uurgrafiek kunnen een stijging naar dat doel eventueel nog wel blokkeren, daar kunnen we dan letten op eventuele aanwijzingen voor topvorming.

  • De hogere bodem die vanmiddag rond 721,3 werd gevormd en de vlag in deze kwartiergrafiek geven vooralsnog een naar boven gericht vervolg aan. Maandochtend kunnen we controleren of dat er inderdaad komt. 

  • Een eventuele daling onder de bodem 721,3 zou een zwakke ontwikkeling zijn en de kans op een uitbraak aan de onderkant van de rechthoek 715,4 - 727,3 vergroten.

Resumerend: 

De rode candle van deze week bij het 50% Fibonacci niveau 741,2 in de weekgrafiek maakt een daling denkbaar. Zo'n Fibonacci niveau kan immers een keerpunt zijn. De markt probeert echter de opwaartse trend in de AEX vast te houden. Dit blijkt uit de daggrafiek met Bollinger Bands, waarin de middellijn als steunlijn diende. Op grond hiervan kan de index omhoog. Realiseert de markt een doorbraak door toppen rond 727,3 die we in de uur- en kwartiergrafiek zagen dan ontstaat een W-vormige bodem, waarvan het koersdoel iets boven 739 ligt. De grenzen 729, 731,6 en 732,3 in de uurgrafiek zouden een opmars naar dat doel dan overigens nog in de weg kunnen staan. Daar moeten we bij een positieve ontwikkeling dus kijken naar eventuele topvorming. Blijft die uit dan gaat de beursindex naar 739 of hoger.
Vanmiddag werd rond 721,3 een hogere bodem gevormd. Zou die bodem bij een daling doorbroken worden dan zou dat zwak zijn. Het zou de kans op een voortzetting naar beneden vergroten. In de uurgrafiek staat namelijk de rechthoek 15,4 - 727,3 en dat patroon is een potentieel voortzettingspatroon. Worden de onderkant ervan en de bodem rond 715 blijvend doorbroken dan is het patroon af. Die gebeurtenis zou voor mij reden zijn om van een daling naar het 38,2% niveau 708,6 in de daggrafiek of lager (697,9/687,3) uit te gaan. Dat zou in dat geval namelijk een waarschijnlijk volgend scenario worden.  -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 8 apr 2022, 18.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 8 apr 2022: Wat is me opgevallen?

8 apr 10.00u: Volop optimisme op de beurs

8 apr 12.00u: Een top bij die van gisteren

8 apr 14.00u: Vlag ontwikkeld en afgerond

8 apr 16.00u: Een groter patroon ontwikkeld

Agenda van maandag 4 apr t/m vrijdag 8 apr 2021

 

De vorige analyse:

7 apr slot: AEX op middellijn van Bollinger Bands

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven