ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Deze week zagen we drie dagen achter elkaar een potentieel toppatroon uit de candlestick techniek in de daggrafiek van de AEX, in drie varianten. Geen van die patronen werd bevestigd. Het ene na het andere instrument uit de technische analyse laat het afweten. Nog even en ik kan mijn gereedschapskist met gereedschappen die decennia lang hebben gewerkt sluiten. Er is voor beleggers nog maar ťťn weg, dat is de weg naar boven. Pas als de boel in elkaar klapt kan ik alle instrumenten weer als vanouds gebruiken, maar nu werkt een groot deel ervan gewoonweg niet meer. De dark cloud cover van gisteren is niet bevestigd, want de AEX is gestegen. Het patroon heeft zijn waarde verloren. De index sloot net onder het hoogste punt 793,9 van gisteren, de markt heeft absoluut de intentie de graadmeter door dit niveau te brengen. Volgt die stap inderdaad dan gaat de AEX verder in de richting van 807,5, waar zoals ik vorige week vrijdag schreef een potentiŽle weerstandslijn wacht.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de AEX niet weg te slaan bij de bovenste lijn. De graadmeter ligt er uitstekend bij, zo eenvoudig is het. De trend die deze indicator nog steeds aangeeft is een trend naar boven.

  • Wat de verwachting van beleggers voor het koersverloop dat morgen volgt is zien we in de uurgrafiek. Beleggers staan net onder de top rond 793,9 te trappelen om een doorbraak tot stand te brengen en de AEX verder te doen oplopen.

  • Zolang de beursindex boven lijn l noteert die ik onder de candles van vandaag heb getekend kunnen we uit gaan van een vervolg naar boven. Zou de lijn doorbroken worden dan ga ik zoeken naar potentiŽle steunniveaus. De stippellijn rond 787,8 zal er daar in ieder geval een van zijn.

Resumerend: 

In de gereedschapskist van een technisch analist vinden we instrumenten die vanouds in twee richtingen bruikbaar zijn, zowel naar boven als naar beneden. Het ene na het andere gereedschap dat van oudsher een daling aankondigt valt echter uit. De beurs kent maar ťťn richting, namelijk naar boven. De instrumenten worden weer bruikbaar zodra deze bubbel barst. De dark cloud cover van gisteren is niet bevestigd, wat wil zeggen dat het hoogste punt 793,9 ervan in principe doorbroken kan worden. Beleggers speculeren gezien de slotstand net onder deze grens op die stap. Bij een doorbraak gaat de AEX verder in de richting van de weerstandslijn rond 807,5 waarover ik vorige week vrijdag schreef. Zolang de beursindex boven lijn l in de kwartiergrafiek noteert kunnen we aannemen dat de marktgraadmeter verder naar boven gaat. Zou deze lijn doorbroken worden dan wordt dat minder zeker. Het verloop wordt dan afhankelijk van de koersontwikkeling ten opzichte van dan te bepalen potentiŽle steunniveaus. Het niveau 787,8 zal in ieder geval een van die niveaus zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 2 sep 2021, 18.25u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Donderdag 2 sep 2021: Wat is me opgevallen?

2 sep 10.00u: Steun bij de bodem van gisteren

2 sep 12.00u: Hammer uurgrafiek werd bodem

2 sep 14.00u: Hogere bodem bij Fibonacci niveau

2 sep 16.00u: Winst AEX afgelopen uren vergroot

 

De vorige analyse:

1 sep slot: Voor de derde keer een potentiŽle top

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven