ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De beurs gaf deze week een vervolg aan de groene candle van vorige week, een vervolg waarbij de top 804,47 uit september van dit jaar doorbroken werd. Het hoogste punt ooit bereikt is verlegd naar 816,97. Ik zal dit niveau in de rest van mijn tekst overigens afronden naar 817. De naar boven gerichte trend ging met de doorbraak een volgende fase in, een fase die in principe kan leiden tot een stijging naar de bovenste lijn van het kanaal y-y'. Die bovenkant vinden we volgende week in de buurt van 828, een niveau dat u overigens niet op een punt nauwkeurig moet nemen. Zo precies kun je het in een weekgrafiek namelijk niet zeggen. Het geeft echter een goed beeld van de mogelijkheden indien daadwerkelijk een voortzetting naar boven volgt, iets dat we uiteraard nog moeten controleren.

  • De dagcandle van vandaag is een inverted hammer en daarom in potentie een top. Het zou gezien deze candle geen verrassing zijn indien de markt de nieuwe beursweek aanstaande maandag met een daling begint.

  • De candle van vandaag staat bij de bovenkant van de Bollinger Bands. De bovenste lijn van de banden stijgt echter, dus er is eventueel nog wel wat ruimte naar boven.

  • In de uurgrafiek zien we tussen 813 en 817 een kleine rechthoek. Wordt dit patroon afgerond met een uitbraak naar boven dan zorgt dat voor een koersdoel van 821. Een uitbraak naar beneden zou echter een doel van 809 geven. In beide gevallen is namelijk een koersbeweging ter grootte van de hoogte van het patroon aannemelijk.

  • Bij een rechthoek in een stijgende trend is een uitbraak naar boven de meest waarschijnlijke optie. In dit geval moeten we echter rekening houden met de mogelijkheid dat het open gebleven gap van vanmorgen alsnog gesloten wordt. Het vraagt om een daling naar de onderkant van het gap rond 809,7 of lager. Breekt de AEX naar beneden uit de rechthoek dan neem ik aan dat het gap gesloten wordt. Ter hoogte van de onderkant van het gap in theorie steun worden gevonden.

Resumerend: 

De groene candle van vorige week kreeg deze week een groen vervolg, een candle waarmee de top uit september werd doorbroken. Het nieuwe hoogste punt van de AEX is 817 geworden. Wordt dit punt aanstaande maandag blijvend gepasseerd dan wordt de rechthoek in de kwartiergrafiek met een uitbraak naar boven afgerond. Dit zorgt dan voor een koersdoel van 821 punten. In theorie kan vervolgens ook een stijging naar 828 volgen, waar volgende week in de weekgrafiek de bovenkant van het stijgend kanaal y-y' ligt. Op grond van de inverted hammer in de daggrafiek is een daling echter mogelijk. Breekt de graadmeter naar beneden uit de rechthoek 813 - 817 dan neem ik aan dat het gap dat vandaag open bleef alsnog gesloten wordt middels een daling naar 809,7 of lager. Ter hoogte van 809,7 kan in theorie steun liggen, daar is als de index maandag daalt dus kans op de eventuele vorming van een bodem. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 22 okt 2021, 19.00u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 22 okt 2021: Wat is me opgevallen?

22 okt 10.00u: Meteen naar een nieuw record

22 okt 12.00u: Na hammer weer omhoog gegaan

22 okt 14.00u: Geen verandering tussen de middag

22 okt 16.00u: Wat de markt verwacht is duidelijk

Agenda van maandag 18 okt t/m vrijdag 22 okt 2021

 

De vorige analyse:

21 okt slot: Na negatief begin toch dag met winst

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven