ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een verlies van de AEX van 0,7% is vandaag omgezet in een slotwinst van 0,2%. Het is een positief wapenfeit. Het slot van de dag vinden we rond het hoogste punt van afgelopen dinsdag. De markt heeft dus zich nog niet verzekerd van een vervolg naar boven, maar het scheelt niet veel. In mijn slotanalyse van afgelopen vrijdag noemde ik het 161,8% Fibonacci niveau van de laatste correctie dat rond 745 ligt als mogelijk koersdoel. Ik heb dat niveau overgenomen in deze daggrafiek. De AEX gaat verder in de richting van die grens indien het hoogste punt van vandaag rond 736,1 blijvend wordt gepasseerd.

  • Opmerkelijk is de weerstand die aanwezig is bij het 138,2% niveau van diezelfde correctie. De ontwikkeling van een top bij een 138,2% komt zeer zelden voor, daarom kijk ik er eigenlijk nooit naar. De vorming van een top is hier echter net als bij een 150% niveau in principe wel mogelijk. De graadmeter gaat alleen naar 745 indien het 138,2% niveau ter hoogte van het slot 734,9 van vandaag en het 150% niveau rond 740 gepasseerd worden.

  • Indien de beursgraadmeter daalt vanaf het 138,2% niveau let ik op de koersvorming ten opzichte van lijn d in de grafiek. Die vinden we morgen in de buurt van het laagste punt 728,5 van vandaag. De trend in deze daggrafiek is naar boven gericht zolang de graadmeter op of boven lijn d staat.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de trend ook vandaag nog sterk. De AEX sloot in de buurt van de bovenste lijn, waar de graadmeter al dagen bij in de buurt is gebleven. We hebben te maken met een mooie trendmatige beweging.

  • Je moet het ijzer smeden als het heet is, moeten kopers vandaag hebben gedacht. Ze zorgden bij een stijging vanaf een bodem ter hoogte van de vorige bodem 728,4 meteen voor een doorbraak door de stippellijn rond 734,6. Het is een knappe zet, waaruit overtuiging en daadikracht blijkt. Morgen moet duidelijk worden of hierop kan worden voortgebouwd.

  • Door de nieuwe hoogste koers ooit die werd gerealiseerd in de AEX en de top van de veertiende heb ik lijn f getekend. Dit is een potentiële weerstandslijn. De lijn dient doorbroken te worden wil de beursgraadmeter verder kunnen naar 740 of 745, de twee niveaus die we in de daggrafiek zagen. Zolang de lijn niet doorbroken wordt blijft het onzeker of de stap naar 740 of hoger daadwerkelijk wordt gezet.

  • In de kwartiergrafiek ziet u goed dat de slotstand van deze beursdag ter hoogte van de twee toppen van gisteren ligt. Dit geeft op dit moment nog wat onzekerheid, ook omdat het samenvalt met het 138,2% niveau dat ik bij de daggrafiek behandelde.

  • Lijn g is indien de AEX eventueel daalt een mogelijke steunlijn.

Resumerend: 

Een verlies van 0,7% van de AEX werd vandaag omgezet in een winst van 0,2%, wat een verdienstelijk resultaat is. Het slot lag ter hoogte van twee toppen van gisteren. Deze toppen vallen samen met het 138,2% Fibonacci niveau van de laatste correctie dat ik in de grafiek heb getekend. Een top bij een 138,2% niveau komt niet vaak voor, maar is theoretisch mogelijk. Ik kan dus niet instaan voor een vervolg naar boven, al laat de kooplust van deze dag zien dat zo'n vervolg wel de ambitie is van vele beleggers. Het hoogste punt van vandaag lag rond 736,1. Worden dit punt en lijn f in uur- en kwartiergrafiek doorbroken dan volgt een stijging naar 740 of 745. Dit  zijn het 150% en het 161,8% niveau in de daggrafiek. Daalt de index morgen dan kijk ik naar de stappen die volgen ten opzichte van lijn g in de kwartiergrafiek en lijn d in de daggrafiek. Deze laatste lijn vinden we morgen in de buurt van het laagste punt van vandaag en de recente bodem 728,4. Zolang de AEX op of boven lijn d staat blijft de trend ingeval van een daling naar boven gericht. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 17 jun 2021, 19.14u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Donderdag 17 jun 2021: Wat is me opgevallen?

17 jun 10.00u: Door bodems van afgelopen dagen

17 jun 12.00u: Er wordt gewerkt aan een herstel

17 jun 14.00u: Met één candle door weerstanden

17 jun 16.00u: Afstand naar top is nog maar klein

 

De vorige analyse:

16 jun slot: Top maandag niet blijvend doorbroken

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven