ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het was vandaag een beursdag met een wonderlijk verloop. De AEX brak in de ochtend zowel door de top rond 715,7 als door de toppen in de buurt van 719,3. Het was een belangrijke stap omhoog. De beursindex is de dag echter ruim onder 719,3 geŽindigd, nog maar iets boven de grens 715,7. De uitbraakpoging werd een valse beweging en de candle van vandaag als inverted hammer een potentiŽle top. De candle van morgen zal ons leren of deze inverted hammer inderdaad een top wordt, want daar is nog bevestiging voor nodig met de ontwikkeling van een rode candle.

  • De AEX bereikte vandaag de bovenste lijn van de Bollinger Bands, u zag dat al in de update van 14.00 uur. Vanaf dat moment hield ik rekening met eventuele topvorming en dat doe ik nog. Als de bovenste lijn van deze indicator is bereikt en weerstand gebleken is in theorie een nieuwe daling mogelijk  Morgen bekijk ik of die eventueel daadwerkelijk volgt, dat weet je vooraf natuurlijk nooit zeker. 

  • Het slot van de dag lag net boven de vanmorgen doorbroken grens 715,7, dat ziet u in deze uurgrafiek. Dit is een potentieel steunniveau, op grond waarvan ik moet stellen dat een stijging morgen ondanks de inverted hammer in de daggrafiek toch realiseerbaar is. Gaat de AEX omhoog dan kan de stippellijn rond 719,3 weerstand vormen, net als de top rond 722,1. De markt zou prima presteren als beide grenzen doorbroken zouden worden. De inverted hammer in de daggrafiek zou dan geen waarde meer hebben.

  • PotentiŽle steun is te vinden in de buurt van de stippellijn rond 715,7, alsmede bij de Fibonacci niveaus 715,5 en 714. Dit zijn koersniveaus in de buurt waarvan in theorie een volgende bodem tot ontwikkeling kan komen. Een eventuele blijvende daling onder 714 zou een terugkeer naar 709 of lager plausibel maken.

Resumerend: 

Het was vandaag een beursdag met een typisch verloop. In de ochtend werden toppen rond 715,7 en 719,3 doorbroken, maar bij het slot was de AEX weer vrijwel terug bij het eerste van de twee. Een aanzienlijk deel van de markt heeft zich met de mislukte doorbraak door 719,3 in de nesten gewerkt. In de daggrafiek zien we nu een inverted hammer, dus in potentie een top. De index bereikte met die candle de bovenste lijn van de Bollinger Bands. Die lijn vormde weerstand en ook dat maakt een daling morgen tot een reŽle mogelijkheid. Het slot van de dag lag echter net boven 715,7 en dat is een potentieel steunniveau. Hier kan in theorie een bodem gevormd worden. Zou de markt kans zien morgen een stijging met een  doorbraak door 719,3 en 722,1 te verwezenlijken dan pakt het toch nog goed uit voor de kopers van vandaag. De inverted hammer zou dan geen waarde meer hebben. Behalve bij 715,7 kan eventueel steun worden gevonden rond 715,5 of 714. Vanaf deze drie grenzen is een volgende opwaartse beweging een optie. Zou 714 daarentegen blijvend doorbroken worden dan loopt het niet goed voor de kopers van vandaag, dan wordt een daling naar 709 of lager namelijk de plausibele vervolgontwikkeling. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 1 jun 2021, 18.18u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Dinsdag 1 jun 2021: Wat is me opgevallen?

1 jun 10.00u: Doorbraak AEX door top 715,7

1 jun 12.30u: AEX door toppen 719,3 gebroken

1 jun 14.00u: Terreinwinst AEX verder uitgebouwd

1 jun 16.00u: AEX terug onder doorbroken toppen

 

De vorige analyse:

31 mei slot: Opening en slot meimaand vrijwel gelijk

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven