ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een engulfing bearish line, dat is de candle van vandaag. Het gaat om een potentiŽle top, die morgen bevestigd moet worden voordat we meer zekerheid hebben over deze eventuele topvorming. Een rode candle zou die bevestiging zijn. Zou de AEX verder dalen dan geldt lijn e als een potentiŽle steunlijn. We vinden de lijn morgen in de buurt van 650. Volgt morgen evenwel een groene candle dan herpakt de markt zich, het zou dan onzeker worden of we met een top te maken hebben.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands koerst de AEX ondanks de daling ruim boven de middellijn. De trend is naar boven gericht en dat maakt het verstandig om voorzichtig te zijn met het speculeren op een daling. Die kan er wel komen, maar dat is vanuit deze grafiek gezien ongewis.

  • In de uurgrafiek hebben we een situatie die we goed in de gaten moeten houden. Na een hogere top volgde een terugkeer naar de bodem van afgelopen vrijdag. Die werd niet doorbroken, maar het patroon van hogere bodems staat nu wel onder druk. Dat patroon is de basis van de opgaande beweging. Komt daar een einde aan dan is het in deze grafiek gedaan met die trend, waarna we in de vorige grafiek zullen moeten gaan volgen of de middelfijn intact blijft en in de eerste grafiek of lijn e in stand blijft als steunlijn. Gaat de index morgen omhoog dan speelt dit alles niet. Dat zou een nieuwe poging behelzen om een opwaarts vervolg aan het verloop te geven.

  • Vanmiddag ontstond een vlag in de kwartiergrafiek. Het koersdoel laat zich in dit geval wat lastig bepalen, maar het zal ongeveer 652,5 zijn. Dat doel is van belang zou de bodem rond 655,2 doorbroken worden. Indien de AEX echter stijgt is het afwachten of het vervolgens nog van een daling komt, de kans daarop hangt dan af van de plaats waar de volgende top tot ontwikkeling komt.

Resumerend: 

In de daggrafiek van de AEX hebben we een engulfing bearish line en dat is een potentiŽle top. De candle van morgen zal deze top bevestigen of onzeker maken, welke van de twee opties het is zal de kleur van de candle van morgen ons leren. Belangrijk is het patroon van hogere bodems in de uurgrafiek, een patroon dat onder druk staat. Gaat de index morgen omhoog dan blijft dat patroon intact. Het vervolg wordt dan in eerste instantie afhankelijk van de plaats waar vervolgens de eerstvolgende top wordt ontwikkeld in de beide korte termijn grafieken. Een daling onder de bodem rond 655,2 zou het koersdoel 652 van de vlag van vanmiddag in de kwartiergrafiek actueel maken. Verder is het dan van belang te kijken of de AEX boven de middellijn van de Bollinger Bands en lijn e in de daggrafiek blijft. Die lijn e loopt morgen in de buurt van 650. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 25 jan 2021, 18.32u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Maandag 25 jan 2021: Wat is me opgevallen?

25 jan 10.00u: Enthousiasme te over op onze beurs

25 jan 12.15u: Gap voor ongeveer de helft gesloten

25 jan 14.00u: AEX door meerdere steunniveaus

25 jan 16.00u: Met hangen en wurgen hogere bodem

 

De vorige analyse:

22 jan slot: Week nummer drie met groene candle

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven