ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De stemming op de aandelenbeurs was vandaag weer uitstekend. De markt realiseerde een stijging van 0,9% in de AEX, waarbij de top van afgelopen maandag werd doorbroken.  Beleggers handelen op basis van een rooskleurig toekomstbeeld. Ik ben benieuwd of de situatie over een maand of wat beantwoordt aan dit beeld. In de grafiek heb ik lijn d getekend. De stijging is in ieder geval intact zolang de beursindex boven deze lijn noteert. We vinden de lijn morgen rond 634,4, daar zou dus steun gevonden kunnen worden.

  • Het lichaam van de candle vandaag is boven de Bollinger Bands uitgekomen. De AEX kan een dag of drie boven de banden blijven, maar ook na het eerste slot erboven al terugkeren binnen de lijnen. Dat kan eventueel morgen dus al gebeuren. Hoewel het ongewis is of morgen de terugkeer al zal plaatsvinden dienen we rekening te houden met deze mogelijkheid.

  • De situatie in de uurgrafiek is duidelijk. We hebben een patroon van hogere bodems en hogere toppen en dus een stijgende trend. Wordt het hoogste punt 641,3 gepasseerd dan volgt een stijging naar 643,4 of hoger. Op dat punt komen we namelijk uit als we het koersverloop onder de stippellijn rond 636,3 omklappen naar boven.

  • Lijn c onder de candles van de afgelopen twee dagen is een potentiŽle steunlijn.

  • Voor het geval de index morgen daalt heb ik de kwartiergrafiek voorzien van Fibonacci lijnen. De eerste potentiŽle steunniveaus zijn 638,6 (38,2%), 637,8 (50%) of 637 (61,8%). Daaronder hebben we dan nog de stippellijnen rond 636,2 en 636,7, alsmede lijn c. Hier komt lijn d in de daggrafiek rond 634,4 nog bij, die samenvalt het de laatste bodem van vanmiddag in deze kwartiergrafeik. Een daling hoeft het beeld dus niet noodzakelijkerwijs te schaden.

Resumerend: 

Beleggers zijn massaal uitgerust met roze brillen, zo lijkt het. Gezien hun kooplust zien zij het van een goed beursjaar komen. Vandaag werd de top van afgelopen maandag doorbroken en een winst van 0,9% gerealiseerd. De opwaartse trend bleef intact, hetgeen in ieder geval zo blijft zolang de graadmeter in de daggrafiek boven lijn d noteert. Deze lijn vinden we morgen rond 634,4. In de uurgrafiek staat een patroon van hogere toppen en hogere bodems, wat wil zeggen dat de trend nog steeds naar boven is gericht. Wordt het hoogste punt 641,3 van vandaag doorbroken dan wordt daar een vervolg naar boven aan gegeven. De AEX gaat dan naar 643,4 of hoger. Waar we ons wel van bewust moeten zijn is het slot boven de Bollinger Bands. Daar zou morgen eventueel een terugkeer binnen de banden op kunnen volgen. Gaat de AEX inderdaad omlaag dan hoeft dat zoals we zagen niet schadelijk te zijn. Steun kan dan naar we in de kwartiergrafiek zagen in theorie gevonden worden rond 638,6, 637,8, 637, 636,7, 636,2 en lijn c in die grafiek. Verder hebben we dan nog lijn d in de daggrafiek rond 634,4 als mogelijke steun, die samenvalt met de laatste bodem in de kwartiergrafiek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 6 jan 2021, 18.46u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 6 jan 2021: Wat is me opgevallen?

6 jan 10.00u: Meteen daling na doorbraak top

6 jan 12.00u: Kopers hebben leiding teruggepakt

6 jan 14.00u: Een dubbele top in de kwartiergrafiek

6 jan 16.00u: Opvallende gretigheid in de markt

 

De vorige analyse:

5 jan slot: Candle van gisteren werd niet bevestigd

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven