ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt heeft vandaag de weg naar de top rond 667,9 uit januari of hoger vrijgemaakt, want beleggers hebben een duidelijke en overtuigende doorbraak door het 76,4% Fibonacci niveau bewerkstelligd. Ze achten zich verzekerd van een vervolg naar boven. De AEX sloot namelijk op het hoogste punt van de dag, een teken dat de index tot het laatste moment werd gekocht in Amsterdam. Morgen gaan we zien of beleggers het komende verloop goed hebben ingeschat, want dan weten we of de AEX inderdaad verder omhoog gaat. Bij een vervolg omhoog is de top rond 667,9 het doel, met een half procent stijging zijn we al op dat punt. Die top zou dan zonder meer doorbroken kunnen worden.

  • Zou de graadmeter echter dalen en onder het laagste punt rond 658,2 van de candle van vandaag belanden dan zou dat van de stijging van vandaag een dure vergissing van de markt maken.

  • De afstand tot de bovenste lijn van de Bollinger Bands is niet groot meer. Die lijn is een potentiŽle weerstandslijn en zou de opmars in het geval van een vervolg naar boven in theorie kunnen begrenzen. Dat heeft mijn aandacht.

  • Gisteren kenden we een daling aan het eind van de middag. Beleggers hebben deze daling als een teken beschouwd om in te stappen, erop rekenend dat de daling eenmalig was. De vraag is of dat werkelijk zo is, een opmerking die ik ook vanmiddag in mijn laatste update van de dag maakte. Zo'n daling ontstaat niet spontaan. Hoewel je nooit kunt achterhalen wat de werkelijke reden was, dat vertelt niemand, drukten veel beleggers in korte tijd op de verkoopknop. Er was onderhuids plots sprake van nervositeit. De vraag is of die na een dag al geheel verdwenen is of blijft hangen en snel opnieuw voor druk zorgt. Amsterdam gaat ervan uit dat de spanning eruit is, dat mag gezien het slot op het hoogste punt van de dag duidelijk zijn. Ik volg morgen of dat inderdaad zo is. 

  • Bij de doorbraak door de top rond 633,2 die op het laatst werd verwezenlijkt waren marktpartijen betrokken die hun handelen baseren op technische analyse. Voor de realisatie van een doorbraak werden namelijk extra kooporders ingelegd, te zien aan de versnelling in de derde candle van rechts. Vervolgens werd in de voorlaatste candle gericht voor steun gezorgd bij het doorbroken niveau 633,2 en volgde in de slotveiling de kers op de appelmoes. Ik ben benieuwd wat morgen volgt op deze knap georkestreerde stappen.

Resumerend: 

Vandaag werd een doorbraak door het 76,4% niveau en de top 633,2 verwezenlijkt. De AEX sloot op het hoogste punt van de dag, waaruit blijkt dat de markt morgen een vervolg omhoog verwacht te realiseren. Gaat de index morgen inderdaad verder naar boven dan zorgt dat voor een stijging naar de januaritop rond 667,9 of hoger. De afstand naar die top bedraagt nog maar een half procent en is in dat geval eenvoudig te overbruggen. Een doorbraak van die top is dan mogelijk. Het laagste punt van deze dag lag rond 658,2. Mocht de graadmeter dalen en onder dat punt belanden dan zou dat van de stijging van vandaag een dure vergissing van de markt maken. Hoewel het hier op dit moment gezien het beeld in de grafieken hierboven niet naar uit ziet acht ik het desondanks niet onmogelijk. De daling van gisteren toonde immers de aanwezigheid van een zekere mate van nervositeit in de markt, waarvan je je kunt afvragen of die na een dag al weer uit de markt is. Daar kunnen alleen de markten een antwoord op geven en dat gaan we zien in de koersontwikkeling. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 11 feb 2021, 18.40u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Donderdag 11 feb 2021: Wat is me opgevallen?

11 feb 10.00u: Een stijging in het eerste uur

11 feb 12.00u: Beursindex is verder opgelopen

11 feb 14.00u: Vlag, maar niet met fraai verloop

11 feb 16.00u: AEX terug bij de top van gisteren

 

De vorige analyse:

10 feb slot: Uiteindelijk toch geen doorbraak AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven