ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Afgelopen vrijdag constateerde ik mijn slotanalyse dat onze beurs de maand januari had afgesloten met een potentiŽle top. Daarnaast zagen we ook in de weekgrafiek van de AEX een potentieel toppatroon. Enigszins tot mijn verbazing stelde ik vanmorgen vast dat onze markt de nieuwe maand en week startte met een stevige stijging. De AEX stond op het hoogste punt van de dag 1,85% boven het slot van vrijdag en eindigde de dag 1,6% hoger. Het sluit niet aan bij de candles van vrijdag in de maand- en weekgrafiek. Deze stijging betekent echter nog niets. Van de potentiŽle top in de maandgrafiek zegt alleen de slotstand van vrijdag 28 februari aanstaande of de candle bevestigd wordt als top. In die tijd kan nog veel gebeuren. Voor de weekgrafiek is het slot van aanstaande vrijdag van belang. We hebben hier nog vier beursdagen te gaan, alles is nog mogelijk. Dit neemt niet weg dat het een sterk begin van de maand en week is.

  • Dat begin houdt in dat onze markt een nieuwe beweging omhoog heeft geÔnitieerd vanaf het 50% Fibonacci niveau in de grafiek. Beleggers proberen vanaf de bodem bij het 50% niveau een volgende koersbeweging omhoog te realiseren.

  • De markt bracht de AEX vandaag naar de middellijn van de Bollinger Bands. Dit is een potentiŽle weerstandslijn en dat maakt dat het niet zeker is dat de marktgraadmeter morgen verder oploopt. Bij de middellijn kan namelijk een top ontstaan. Zou de middellijn morgen daarentegen doorbroken worden dan schept dat ruimte voor een terugkeer naar de bovenste lijn van de banden.

  • In de uurgrafiek van de AEX zien we dat de top van afgelopen vrijdag rond 644,9 doorbroken werd en vanmiddag steun vormde. De markt heeft de blik naar boven gericht zolang de AEX boven deze waarde staat.

  • Het hoogste punt van de dag ligt rond 648,9. Wordt dat doorbroken dan hebben we vier potentiŽle weerstandsniveaus die we als mogelijke doelen kunnen gebruiken. Het zijn de stippellijn rond 649,7 en de top rond 650,1, het 50% Fibonacci niveau rond 650,8 en het 61,8% niveau rond 654,8. Het zijn ook de vier grenzen waar bij een vervolg omhoog eventueel een top kan worden gezet. 

  • Vanmiddag werd een vlag afgemaakt, beleggers speculeerden dus op een voortzetting naar boven. Voor de verwezenlijking hiervan is een doorbraak door de top rond 648,9 nodig.

  • Een daling onder 644,9 zou de afronding van een hoofd en schouders patroon met koersdoel 641 afmaken. Een daling naar dat punt zou dan tevens het begin kunnen zijn van het neerwaarts vervolg dat de maand- en weekcandles van afgelopen vrijdag aangaven.

Resumerend: 

De stijging van vandaag betekent dat de markt een beweging omhoog heeft ingezet vanaf een bodem bij het 50% niveau in de daggrafiek. Dit kan in theorie de start van een voortzetting naar boven zijn. Het is in tegenspraak met de candles van afgelopen vrijdag in de maand- en weekgrafiek, want dat zijn potentiŽle toppatronen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe dit afloopt. Wordt morgen de top rond 648,8 doorbroken dan geeft dat ons vier mogelijke doelen, te weten 649,7, 650,1, 650,8 of 654,8. Bij elk van deze vier kan dan in principe een top worden gezet. Daalt de index en wordt de bodem rond 644,9 doorbroken dan ontstaat daarentegen een hoofd en schouders patroon met koersdoel 641 in de kwartiergrafiek. Een daling naar dat niveau zou dan eventueel de eerste stap kunnen zijn van de vermeende daling die afgelopen vrijdagavond werd aangeven door de maand- en weekcandle in mijn slotanalyse van die dag. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 1 feb 2021, 18.41u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Maandag 1 feb 2021: Wat is me opgevallen?

1 feb 10.00u: Een positieve start van de maand

1 feb 12.00u: Twee inverted hammers ontwikkeld

1 feb 14.00u: De stemming is verrassend goed

1 feb 16.00u: Op candles uurgrafiek volgde daling

 

De vorige analyse:

29 jan slot: Maand afgesloten met potentiŽle top

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven