ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • U heeft het wellicht al gezien in de grafiek, er is vandaag een dark cloud cover ontstaan. Het is een potentiŽle top, morgen moet het koersverloop ons vertellen of het daadwerkelijk een top wordt. Dat wordt het indien een lager slot volgt. Deze mogelijke top maakt het verloop ten opzichte van lijn s tot een belangrijke aangelegenheid.  De trend is naar boven gericht zolang de AEX boven deze lijn koerst, die morgen rond 562,5 ligt. Bij een duidelijk slot onder de lijn is deze doorbroken en beschouw ik het als de start van een correctie. Zolang de lijn niet doorbroken is blijft het verstandig om van een vervolg omhoog uit te gaan. Een trend blijft de trend tot het tegendeel bewezen is.

  • De trend is ook volgens de daggrafiek met Bollinger Bands naar boven gericht. De AEX staat ruim boven de stijgende middellijn. Het wil zeggen dat het de vraag is of de dark cloud cover uit de eerste grafiek morgen daadwerkelijk bevestigd wordt. Gaat de beursindex omlaag dan is de middellijn overigens een potentiŽle steunlijn.

  • Het laagste punt van de middag (563,9) lag bij het 61,8% Fibonacci niveau van de voorgaande stijging. Dit is een potentieel steunniveau, wat wil zeggen dat (ook) vanuit dit perspectief een stijging mogelijk is. Er kan zich immers een bodem ontwikkelen bij een nog niet doorbroken 61,8% niveau. 

  • Wordt de grens morgen echter wel doorbroken dan wordt de stippellijn rond 557,8 vanuit deze grafiek gezien het volgende doel.

  • We zagen in de voorgaande grafieken dat zich in theorie een stijging voor kan doen. Begeeft de AEX zich inderdaad naar boven dan vinden we rond 566,3, 567,9, 569,1 en 570,3 potentiŽle weerstandsniveaus. Het zijn Fibonacci correctieniveaus van de daling van het hoogste naar het laagste punt van vandaag. Zou dat laagste punt doorbroken worden dan hebben de niveaus geen betekenis meer, dan haal ik deze Fibonacci lijnen uit de grafiek.

Resumerend: 

In de daggrafiek is vandaag een potentieel toppatroon ontwikkeld, namelijk een dark cloud cover. Morgen wordt duidelijk of het daadwerkelijk om een top gaat, want wordt duidelijk of bevestiging volgt. De situatie in de twee daggrafieken en de uurgrafiek maakt dat ik nog wat gereserveerd sta ten opzichte van de mogelijke top. De AEX koerst namelijk boven lijn s in de eerste daggrafiek, staat boven de middellijn in de tweede daggrafiek en vond vanmiddag steun bij het 61,8% Fibonacci niveau in de uurgrafiek. Het zijn drie redenen om vooralsnog uit te gaan van een vervolg omhoog. Gaat de beursindex daadwerkelijk omhoog dan zijn 566,3, 567,9, 569,1 en 570,3 potentiŽle weerstandsniveaus, dat leert de kwartiergrafiek ons. Wordt het laagste punt van de middag 563,9 morgen doorbrokken dan haal ik een streep door deze niveaus. In dat geval let ik op het koersverloop ten opzichte van lijn s, die morgen rond 562,5 ligt. Zou die lijn doorbroken worden dan neem ik de stippellijn door de bodems rond 557,8 in de uurgrafiek als het  daaropvolgende doel. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 19 okt 2020, 18.52u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Maandag 19 okt 2020: Wat is me opgevallen?

19 okt 10.00u: Hogere start, nu storing Euronext

19 okt 12.00u: Storing Euronext nog niet opgelost

19 okt 14.00u: Handel is hervat en gap gesloten

19 okt 16.00u: Piercing line bij het 38,2% niveau

 

De vorige analyse:

16 okt slot: Weekslot vlak bij opening van de week

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven