ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze AEX heeft het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 389,6 rond 539,5 bereikt. Het is een cruciaal niveau, een blijvende doorbraak zou in theorie namelijk kunnen uitmonden in een terugkeer van de index naar de top uit februari van dit jaar. Ik deel zulke grote stappen overigens liever in delen, zodat je deel voor deel kunt controleren of de opwaartse beweging intact blijft. Twee mogelijke doelen bij een vervolg naar boven zouden de stippellijn rond 562,6 of het 76,4% niveau rond 574,9 worden. Vereist daarvoor is dat 539,5 met een goed zichtbaar verschil wordt gepasseerd en de graadmeter vervolgens boven de grens blijft.

  • In de grafiek heb ik vandaag lijn y getekend. Morgen bekijk ik of die lijn doorbroken wordt. Is dat niet het geval dan hebben we met de lijnen x en y een naar boven gerichte wig in de grafeik, wat een correctie tot de meest aannemelijke ontwikkeling zou maken. Die correctie zou starten met een uitbraak naar beneden, dus bij een daling onder lijn x.

  • De bovenste lijn van de Bollinger Bands stijgt licht, wat in theorie kan overgaan in een scherpere stijging en een krachtiger trend. Ik controleer morgen of we met de ontwikkeling van de AEX eventueel verder die kant op gaan.

  • In de uurgrafiek ziet u dat we met de beursindex vlak onder het bij de daggrafiek besproken niveau 539,5 zijn geŽindigd. Bij een positief verloop van de S&P futures in de avond en nacht zou morgenochtend meteen een doorbraak kunnen worden verwezenlijkt. Het is gezien de ontwikkeling van de AEX van vandaag duidelijk dat dit is waar in de markt op wordt gespeculeerd.

  • Vanmiddag ontstond een driehoek in de kwartiergrafiek. Het spande er nog even om, maar uiteindelijk kwam een stijging tot stand. Het koersdoel van de driehoek ligt in de buurt van 549,5. Daar richt ik me maar eerst op ingeval een blijvende doorbraak door 539,5 de koersontwikkeling wordt. 

  • Een daling onder de bodem rond 534,3 zou daartegen een negatieve stap zijn, in de zin dat een daling onder lijn x in de daggrafiek zou kunnen volgen. Die lijn ligt morgen trouwens in de buurt van het laagste punt van vandaag, dus rond 531.

Resumerend: 

Vandaag heeft de AEX het 61,8% niveau rond 539,5 in de daggrafiek bereikt. Het is een belangrijk potentieel weerstandsniveau, een grens waar in de daggrafiek een top kan ontstaan. Een blijvende -niet teruggedraaide- doorbraak zou een sterke stap zijn. Als eerste koersdoel zou ik 549,5 hanteren, bepaald op grond van de driehoek van vanmiddag in de kwartiergrafiek. Het zou zaak zijn na te gaan of de graadmeter inderdaad boven 539,5 blijft, want een overshoot is mogelijk bij een Fibonacci niveau. Andere mogelijke toekomstige doelen zouden de grenzen 562,6 of 574,9 in de daggrafiek zijn. In de daggrafiek tekende ik lijn y. Zou de AEX morgen dalen dan vormt deze lijn samen met lijn x een naar boven gerichte wig. Een correctie zou dan de meest waarschijnlijke ontwikkeling zijn, die zou starten bij een daling onder lijn x. Deze lijn ligt morgen rond 531. De koersontwikkeling ten opzichte van dit niveau krijgt mijn aandacht indien de bodem rond 534,3 van vanmiddag in de kwartiergrafiek doorbroken zou worden. Er zou dan theoretisch namelijk een daling onder 531, dus een daling onder deze lijn x, kunnen volgen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 28 mei 2020, 18.47u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 mei 09.15u: Hogere opening, inverted hammer 

28 mei 10.00u: AEX gekocht, markt is optimistisch

Donderdag 28 mei 2020: Wat is me opgevallen?

28 mei 11.00u: Onze aandelenmarkt toont ambitie

28 mei 12.00u: AEX na vorming lagere top gedaald

28 mei 14.00u: Bodem bij 23,6% Fibonacci niveau

28 mei 15.00u: Markt gaat vol voor vervolg omhoog

28 mei 16.00u: Dubbele top in kwartiergrafiek AEX

28 mei 17.00u: AEX bij belangrijk Fibonacci niveau

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

27 mei slot: Bevestigde top, maar ook een steunlijn

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven