ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De rode candle die deze week in de weekgrafiek van de AEX tot ontwikkeling is gekomen betekent de vorming van een top bij het 76,4% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 389,6 rond 574,9. Het maakt in theorie een gang naar 389,6 of lager mogelijk. Tussen de slotstand van deze week en dat niveau 389,6 bevinden zich echter nog heel wat potentiŽle steunniveaus. De soep wordt wellicht dus niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Ik zal zolang de AEX daalt van dag tot dag bepalen waar eventueel steun kan worden gevonden. De markt heeft nog heel wat mogelijkheden om boven of misschien ook ruim boven 389,6 tot de vorming van een bodem te komen. Laten we de optie van een terugkeer naar dat niveau overigens wel in ons achterhoofd houden.

  • In de daggrafiek zien we een potentieel bodempatroon, namelijk een piercing line. De markt heeft het voornemen om nu al een bodem neer te zetten. De piercing line moet nog wel bevestigd worden voordat we meer zekerheid hebben over deze eventuele bodem. Daarvoor is maandag aanstaande een hoger slot nodig, we kunnen die dag gaan kijken of dat wordt gerealiseerd.

  • Het laagste punt van vandaag lag rond 535,4. Wordt dat maandag doorbroken dan heeft de piercing line geen waarde meer. Het 50% Fibonacci niveau rond 532,9 of het 61,8% niveau rond 523,4 kunnen dan niveaus zijn waar de index vervolgens naar toe gaat. Dat zijn twee grenzen waar eventueel steun kan zijn voor de AEX.

  • De aandelenindex sloot vandaag boven de middellijn van de Bollinger Bands. Dit impliceert dat de stijgende trend in deze indicator intact bleef en dat heeft een vervolg naar boven mogelijk gehouden.

  • De laatste candle in de uurgrafiek is een hammer. Het is in potentie een bodem. Volgt een stijging en wordt de stippellijn rond 551 vervolgens blijvend doorbroken dan wordt een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgemaakt, een groot bodempatroon. Dat zou uiteraard een sterke ontwikkeling zijn, een teken dat de markt weer zou bouwen aan een opwaarts vervolg.

  • Een daling onder de bodem rond 542 die net voor het slot tot stand kwam zou naar ik aanneem resulteren in een terugkeer naar de bodem rond 535,4. Mocht de index inderdaad terugkeren naar dat niveau dan zou dat ook doorbroken kunnen worden. Dat zou zoals we bij de daggrafiek zagen neerkomen op een voortzetting naar 532,9 of wellicht lager.

Resumerend: 

De rode candle die deze week tot ontwikkeling kwam betekent de vorming van een top bij het 76,4% Fibonacci niveau in de weekgrafiek. In het slechtst denkbare scenario volgt hierop een daling naar de bodem rond 389,6 of lager. Een terugkeer naar de voorgaande bodem of lager is namelijk een reŽle optie na elke ontwikkeling van een top bij een Fibonacci niveau. Die mogelijkheid moeten we dus in ons achterhoofd houden. Nu zijn er tussen de slotstand van vandaag en die bodem 389,6 nog heel wat niveaus waar steun gevonden kan worden. Daar zal mijn aandacht de aankomende tijd dus specifiek op zijn gericht. De markt heeft nog heel wat kansen om boven of wellicht ook ruim boven 389,6 een volgende bodem te realiseren. Kijken we naar de daggrafiek dan zien we dat de markt nu al aan het proberen is een bodem te ontwikkelen. De vandaag gevormde piercing line is namelijk een potentieel bodempatroon. Sluiten we komende maandag hoger dan wordt dit patroon bevestigd als bodem. In de uurgrafiek is als laatste candle een hammer ontwikkeld, een aanwijzing dat een deel van beleggend Nederland een naar boven gericht vervolg ziet. Vindt vanaf deze candle een stijging plaats en wordt het niveau 551 blijvend doorbroken dan zorgt dat in de uurgrafiek voor een  omgekeerd hoofd en schouders patroon. De markt zou dan opnieuw werken aan een opgaand vervolg. Een achtereenvolgende daling onder de grenzen 542 en 535,4 zou een totaal andere ontwikkeling geven. Dat zou namelijk de piercing line in de daggrafiek onbruikbaar maken en een vervolg naar 532,9 of wellicht lager, 523,4, aannemelijk maken. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 12 juni 2020, 18.29u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

12 jun 09.15u: AEX na lagere start al snel op winst

12 jun 10.15u: Er wordt gewerkt aan een bodem

12 jun 11.00u: Beursgraadmeter staat 1,4% hoger

Vrijdag 12 jun 2020: Wat is me opgevallen?

12 jun 12.00u: Winst AEX uigebouwd naar 1,7%

12 jun 14.00u: Patroon af, maar nog geen daling

12 jun 15.00u: Verloop technisch niet verklaarbaar

12 jun 16.00u: Weer daling onder een stijgende lijn

12 jun 17.00u: De AEX index zette een daling in

Agenda van maandag 8 jun t/m vrijdag 12 jun 2020

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

11 jun slot: AEX naar beneden uit kanaal gebroken

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven