ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een daling bracht de AEX vandaag voor de tweede keer onder lijn j. De beursindex bleef echter boven de bodem die afgelopen vrijdag rond 564,7 ontstond. Ondanks de daling van 1,1% is de schade dus nog niet zo groot dat het beeld er in negatieve zin door is veranderd. De candle van vandaag is bovendien een hammer en dus een potentiŽle bodem. Morgen zal blijken of deze hammer al dan niet bevestigd wordt als bodem. Zekerheid dat we opnieuw omhoog gaan biedt de candle op dit moment nog niet, wel geeft hij als hammer een goede kans op een stijging aan.

  • De onderkant van de candle van vandaag staat op de middellijn van de Bollinger Bands. Dit is een potentiŽle steunlijn, ook vanuit deze invalshoek is er een goede kans op een beweging omhoog.

  • De banden zijn verder versmald. Maak u op voor de grote beweging die theoretisch kan volgen als banden zo dicht bij elkaar zijn gekomen als nu het geval is. Vooraf kan jammer genoeg niet gezegd worden in welke richting die beweging ons gaat brengen.

  • In de uurgrafiek is een vlag in wording te zien. Dit patroon spreekt de hammer uit de daggrafiek tegen. Wordt dit patroon op de normale manier afgerond met een uitbraak naar beneden, dan betreft het een hervatting van de neerwaartse beweging die we zagen voorafgaand aan het patroon. De AEX zou vervolgens door de bodem rond 564,7 kunnen breken, wat zoals we in de daggrafiek zagen een negatieve ontwikkeling zou zijn.

  • Door de gaps die gisteren en vandaag zijn ontstaan vormen de candles van gisteren als het ware een eiland. Zolang het gap van vandaag open blijft is daarom sprake van een island reversal patroon of eiland omkeerpatroon. Zou de AEX naar boven uit de vlag n-n' breken dan wordt het gap gesloten met een stijging naar 573,6 of hoger en het omkeerpatroon daardoor ongeldig. Het zou een nieuwe stijgingspoging aangeven. Het slot op het hoogste punt van de dag geeft aan dat dit het scenario is dat de markt ambieert.

Resumerend: 

Vandaag raakte de AEX voor de tweede keer onder lijn j in de daggrafiek. De index bleef echter boven de bodem rond 564,7 en dat is positief. De candle van vandaag heeft als hammer bovendien de potentie een bodem te worden en staat bovenop de middellijn van de Bollinger Bands. Het houdt in dat er een goede kans is op een stijging. In de uurgrafiek is echter de vlag n-n' in wording te zien en dat spreekt de hammer tegen. Breekt de index op de bij dit patroon gewone wijze naar beneden uit, dan zou vervolgens de bodem rond 564,7 alsnog kunnen worden doorbroken. Dat zou een negatieve stap zijn. Het eiland omkeerpatroon dat momenteel in de uur- en kwartiergrafiek wordt gevormd door de candles van gisteren zou dan blijven staan. Dit is niet het preferente scenario van de markt. De AEX sloot op het hoogste punt van de dag, een teken dat het de ambitie is van de markt om morgen een stijging neer te zetten. Breekt de index naar boven uit de vlag dan wordt dit patroon ongeldig en het gap van vandaag met een stijging naar 573,6 of hoger gesloten. Het eiland omkeerpatroon vervalt dan en de markt waagt zich aan een nieuwe stijgingspoging. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 14 jul 2020, 18.29u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

14 jul 09.15u: AEX met gap naar beneden geopend

14 jul 10.00u: Steun bij bodem van vrijdagmorgen

14 jul 11.00u: Afgelopen uur stijgng gerealiseerd

Dinsdag 14 jul 2020: Wat is me opgevallen?

14 jul 12.00u: Een met een uitbraak afgeronde wig

14 jul 14.00u: Wig werd door een stijging ongeldig

14 jul 15.00u: Nieuwe stijgende wig in de grafiek

14 jul 16.00u: Verbazingwekkend koersverloop

14 jul 17.00u: Veerkracht op Amsterdamse beurs

 

De vorige analyse:

13 jul slot: Beleggers gaan voor vervolg omhoog

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven