ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het is inmiddels al weer even dat ik op grond van de omgekeerde driehoek w-w' rekening houd met topvorming. Onze markt koos echter steeds weer voor de weg omhoog. Dat beeld is deze week stap voor stap veranderd. Vandaag volgde de vierde rode candle van de week. De AEX daalde met een procent, waarbij lijn h en de onderkant van de eergisteren gevormde hammer werden doorbroken. De beursindex is verder gedaald in de richting van lijn w, de onderkant van de driehoek die afgerond zou worden bij een daling onder deze lijn. 

  • Er zijn boven lijn w evenwel nog twee potentiŽle steunniveaus om naar te kijken, dat zijn de stippellijnen rond 605,1 en 602,1. In de buurt van beide lijnen kan eventueel een bodem volgen waardoor lijn w niet wordt bereikt. Op het verloop ten opzichte van die grenzen zal ik me morgen en volgende week dus richten, om te beoordelen of de vermeende stap naar en onder lijn w gezet wordt of uitblijft.

  • Een lijn om de aandacht op te vestigen is de onderste lijn van de Bollinger Bands, want dat is een potentiŽle steunlijn waar in theorie een bodem kan worden neergezet. We staan met de marktindex vrijwel bij die lijn, dit is morgen dus direct actueel.

  • Waar we ook bijna staan is de bodem van de veertiende van deze maand rond 605,1, het niveau dat we in de daggrafiek al zagen. Morgen wordt het volgen of die bodem al dan niet doorbroken wordt. 

  • Indien morgen achtereenvolgens potentiŽle weerstand rond 606,6 en de laatste top rond 607,5 worden doorbroken betreft dat een herstelbeweging. In mijn updates bespreek ik de nieuwe situatie dan, waarbij ik zal aangeven waar eventueel weerstand gevonden kan worden. Op dit moment hebben we nog geen bodem in de grafiek en kan ik dat daarom beter nog niet doen.

Resumerend: 

De AEX brak vandaag in de daggrafiek naar beneden door lijn h en het laagste punt van de hammer van eergisteren, die hebben dus geen gewicht meer. De daling van een procent was een nieuwe stap in de richting van lijn w, de onderste lijn van de omgekeerde driehoek w-w' in de daggrafiek. Ik ga op grond van dit patroon al enige tijd uit van een daling en de koersontwikkeling van vandaag past binnen die verwachting. Ik volg morgen en de komende week of de AEX naar lijn w gaat. Het patroon zou afgerond worden bij een daling onder die lijn. Er zijn echter nog twee potentiŽle steunniveaus, dat zijn de grenzen 605,1 en 602,1 in de buurt waarvan eventueel een bodem kan volgen. Verder kan de onderste lijn van de Bollinger Bands die we bijna hebben bereikt eventueel nog voor steun en dus bodemvorming zorgen. Morgen bekijk ik allereerst of het niveau 605,1 doorbroken wordt, want bij een daling daaronder zouden we alleen nog 602,1 overhouden als belangrijk niveau. Gaat de index daarentegen omhoog en worden 606,6 en de top rond 607,5 in de kwartiergrafiek doorbroken dan behelst dat een herstelbeweging, daar ga ik dan in mijn updates op in. Nu is er geen bodem en kan ik dat beter dus nog niet doen. Eerst maar eens zien wat we morgen krijgen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 23 jan 2020, 18.11u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

23 jan 09.15u: Stijgende wig afgemaakt met uitbraak

23 jan 10.00u: AEX bij een potentieel steunniveau

23 jan 11.00u: Index gestegen vanaf het niveau

Donderdag 23 jan 2020: Wat is me opgevallen?

23 jan 12.00u: Nog niet overtuigend door 38,2%

23 jan 14.00u: Top gevormd bij 38,2% niveau

23 jan 15.00u: Steun gevonden rond 607,4

23 jan 16.00u: Bodem van 14 jan werd bijna bereikt

23 jan 17.00u: Bij stijging korte termijn top ontstaan

 

De analyse van gisteren:

22 jan slot: Hammer van gisteren is niet bevestigd

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven