ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de daggrafiek van de AEX ziet u een uitbraak naar boven uit het stijgend kanaal r-r' in deze grafiek. Dit is een erg sterke ontwikkeling. De markt geeft hiermee in feite immers de boodschap af niet tevreden te zijn met het stijgingspercentage van dat kanaal, maar een snellere stijging na te streven. Het kanaal doet niet meer ter zake. Hier is overigens nog wel één voorwaarde aan verbonden, namelijk dat de AEX morgen boven dat patroon blijft. Een terugkeer binnen de formatie zou van de uitbraak namelijk een valse uitbraak maken en dat zou de deur naar een negatief scenario openen. Zolang de graadmeter echter boven het kanaal koerst ziet het verloop er goed uit en is de stemming in de markt gezien deze stap uitstekend te noemen. Het goede sentiment blijkt natuurlijk ook uit de dagwinst van ruim 1,3%.

  • De stippellijn rond 528,5 is het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau waar we onze aandacht op kunnen richten. Dat is een niveau waar eventueel een top kan ontstaan. Zou dat blijvend doorbroken worden dan is het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 389,5 rond 539,5 het volgende richtpunt in de huidige opgaande beweging.

  • De bovenste lijn van de Bollinger Bands is vandaag bijna bereikt. Dit is als potentiële weerstandslijn een lijn waar eventueel een top gemaakt kan worden. Daar dienen we morgen dus op te letten.

  • Lijn s diende vandaag nogmaals als steunlijn en de stijgende trend bleef hierdoor behouden. Die trend blijft intact zolang de graadmeter boven deze lijn koerst.

  • Er heerst zelfverzekerdheid onder beleggers. Dit blijkt met name uit de voorlaatste candle waarmee de voorgaande toppen werden doorbroken. Als zo kort voor het slot nog een doorbraak wordt neergezet is dat een teken dat men er zeker van meent te kunnen zijn dat de volgende dag een voortzetting omhoog volgt.

Resumerend: 

Vandaag brak de AEX naar boven uit het stijgend kanaal r-r', wat een sterke ontwikkeling is. De graadmeter is onderweg naar het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau 528,5 of, als dat blijvend doorbroken zou worden, naar het 61,8% niveau rond 539,5 in de daggrafiek. Voorwaarde is dat de uitbraak van vandaag niet wordt teruggedraaid. Een terugkeer in het kanaal zou de uitbraak namelijk tot een valse beweging maken en negatief kunnen uitpakken voor het daaropvolgend koersverloop. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen voor die ontwikkeling. Lijn s in de uurgrafiek fungeerde opnieuw als steunlijn, waardoor de stijgende trend behouden bleef. Beleggers toonden zich bovendien zelfverzekerd door tot kort voor het slot te blijven kopen. Zij zijn er gezien deze koopbereidheid zeker van dat morgen een voortzetting naar boven volgt, voor wat het waard is. Wat die waarde is zal morgen blijken, tijdens de laatste beursdag van deze week. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 29 apr 2020, 18.17u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

29 apr 09.15u: Inspanning om top te doorbreken

29 apr 10.00u: Tot dusverre een dubbele top

Woensdag 29 apr 2020: Wat is me opgevallen?

29 apr 11.00u: Ambitie bij een vervolg naar boven

29 apr 12.00u: Er is opnieuw een poging gestrand

29 apr 14.00u: Lichte daling, stemming nog aardig

29 apr 15.00u: Fikse stijging na nieuws van Gilead

29 apr 16.00u: Een nieuwe korte termijn bodem

29 apr 17.00u: AEX index bij eerder gevormde top

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

28 apr slot: Anderhalf procent stijging beursindex

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven