ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De hele beursweek stond in het teken van de expiratie van vandaag. Het was afgelopen dinsdag namelijk al duidelijk dat de markt de AEX naar 580 wilde hebben, naar ik aannam voor een expiratie iets boven dat niveau. Die kwam vandaag daadwerkelijk tot stand. Alle factoren die een negatief effect op het verloop hadden kunnen hebben werden deze week genegeerd. Aan het einde van de regenboog stond immers de pot met goud, het geld dat kon worden verdiend met een expiratie boven 580.

  • Het bracht ons een nieuwe groene candle in de weekgrafiek, dat is positief. De AEX sloot echter maar 0,1% boven het slot van vorige week, de reden daarvan zien we verderop in de uurgrafiek. De vraag is nu of we volgende week naar de top rond 586,3 gaan. Op die vraag kan ik uiteraard geen antwoord geven, maar ik kan wel zeggen wat ervoor nodig is. De top van deze week rond 580,5 dient ervoor te worden gepasseerd. Naar het verloop ten opzichte van dat niveau kunnen we volgende week dus kijken.

  • In de daggrafiek werd vandaag een rode candle ontwikkeld. Het is negatief, maar wil nog niets zeggen. Kijkt u naar het vervolg op de rode candles van 9 en 16 september dan ziet u dat een rode candle niet de start van een daling hoeft te zijn. De candle kan dat uiteraard wel worden, maar dat hangt dan af van het koersverloop van volgende week. Dat zullen we dus moeten beoordelen aan de hand van de ontwikkeling van komende maandag en de dagen die daarop volgen.

  • In de daggrafiek van Bollinger Bands zien we dat de rode candle van vandaag niets hoeft te betekenen. De trend is naar boven gericht, net als in de volgende grafiek trouwens.

  • Het patroon van hogere toppen en hogere bodems bleef vandaag intact. De trend bleef dus opwaarts gericht. Volgende week kunnen we gaan volgen of dit patroon ook dan in stand blijft en aan de hand daarvan vaststellen of de trend stijgend blijft.

  • We sloten de week af met twee rode candles in deze uurgrafiek. Deze candles werden veroorzaakt door verkoopdruk na de expiratie. Posities die waren opgebouwd met het doel de AEX naar 580 te brengen werden geloosd, deze verkoopdruk zorgde voor de rode candles. Het was een zwak einde van de week, daarom bleef de weekwinst ook maar beperkt tot 0,1%. Het had echter zwakker kunnen zijn, er moeten nog heel wat partijen zijn die hun posities hebben vastgehouden. Volgende week moet het koersverloop ons leren wat daarmee gebeurt.

  • Komende maandag zijn de stippellijnen rond 577,1 en die rond 575,4 potentiŽle steunniveaus. Op die grenzen is mijn aandacht in ieder geval gevestigd indien we een daling krijgen. Gaat de AEX naar boven dan check ik of de top rond 580,5 uitgenomen wordt, omdat dat een voortgang naar boven zou inhouden.

Resumerend: 

Onze aandelenmarkt realiseerde deze beursweek, waarin het koersverloop geheel gericht was op een expiratie boven 580, een minieme winst van 0,1%. Het betekende echter een nieuwe groene candle in de weekgrafiek en dat is positief. De trends in de daggrafiek met Bollinger Bands en in de uurgrafiek zijn eveneens nog positief. De vraag is nu of we naar de top uit juli rond 586,3 gaan. Dat hangt af van het verloop ten opzichte van de top rond 580,5 van deze week. Wordt die top doorbroken dan neem ik aan dat we 586,3 op de borden gaan zien. Gaat de AEX maandag omlaag dan controleer ik of het patroon van hogere bodems in de uurgrafiek intact blijft. PotentiŽle steunniveaus waar ik dan in ieder geval op let zijn de stippellijnen door bodems rond 577,1 en 575,5 in de kwartiergrafiek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 20 sep 2019, 18.37u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

20 sep 09.15u: AEX naar beneden uit wig gebroken

20 sep 10.00u: Steun bij 50% Fibonacci niveau

Vrijdag 20 sep 2019: Wat is me opgevallen?

20 sep 11.00u: Beursgraadmeter verder gedaald

20 sep 12.00u: Stijging door expiratie Eurostoxx50

20 sep 14.00u: De AEX vond weerstand rond 580

20 sep 15.00u: AEX in de buurt van slot van gisteren

20 sep 16.00u: Expiratie inderdaad iets boven 580

20 sep 17.00u: Buit binnen, beursindex losgelaten

Agenda van maandag 16 sep t/m vrijdag 20 sep 2019

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

19 sep slot: Toppen rond 578 geen obstakel meer

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie

Naar boven