ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een daling vandaag betekende de ontwikkeling van een tweede top ter hoogte van die rond 584,3 van 1 oktober jongstleden. De vorming van deze top wil overigens niet automatisch zeggen dat we met de AEX een correctie in gaan. De mogelijkheid is aanwezig, dat is slechts wat de candle zegt. Ontstaat evenwel een hogere bodem boven die rond 571,6 dan blijft een vervolg omhoog mogelijk. We koersen momenteel ver boven 571,6, hetgeen aanleiding is om een vervolg naar boven voor de nabije toekomst nog zeker niet uit te sluiten. Vooralsnog is echter een daling ingezet.

  • Uit de stand in de daggrafiek met Bollinger Bands blijkt dat alles nog mogelijk is. Er is zowel ruimte naar boven als naar beneden in deze indicator.

  • In de uurgrafiek ziet u een bijzonder patroon, namelijk de omgekeerde rechthoekige driehoek gevormd door lijn h en de stippellijn rond 582. Deze formatie kan zowel een omkeer- als een voortzettingspatroon zijn. Het wordt een omkeerpatroon bij een uitbraak naar boven. Dat geeft dan een koersdoel van ongeveer 583,5. Een voortzettingspatroon wordt het indien de AEX naar beneden uitbreekt. Aan deze situatie is geen koersdoel te koppelen, wel kan de daling dan in theorie snel verlopen. Het eerstvolgend potentieel steunniveau is bij een uitbraak aan de onderzijde in ieder geval de stippellijn rond 580, maar het is de vraag of dat niveau dan standhoudt.

  • Beleggers zijn zoals u aan de laatste drie candles ziet met een redelijk goed gemoed de dag uit gegaan. Morgen gaan we zien of die houding terecht was.

Resumerend: 

In de daggrafiek is vandaag een tweede top ontwikkeld ter hoogte van de top rond 584,3 van begin deze maand. Een conclusie kunnen we hieruit nog niet trekken. Zolang we boven 571,6 koersen is een vervolg naar boven mogelijk en daar staan we op dit moment nog ver boven. In de uur- en kwartiergrafiek zagen we de omgekeerde driehoek gevormd door lijn h en de stippellijn rond 582. Dit kan zowel een omkeer- als een voortzettingspatroon zijn. Bij een uitbraak naar boven wordt het patroon het eerste van deze twee. Het geeft dan een koersdoel van ongeveer 583,5. De omgekeerde driehoek wordt bij een uitbraak naar beneden, een daling onder lijn h, daarentegen een voortzettingspatroon. De AEX daalt dan verder en doet dat mogelijk snel. De stippellijn rond 580 is dan een potentieel steunniveau, al is het de vraag of dat bij een uitbraak naar beneden uit de driehoek zal standhouden als zodanig. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 29 okt 2019, 18.33u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

29 okt 09.15u: Naar beneden uit de wig gebroken

29 okt 10.00u: Steun gevonden rond 582 in AEX

29 okt 11.00u: Vrijwel bij potentieel steunniveau

Dinsdag 29 okt 2019: Wat is me opgevallen?

29 okt 12.00u: Blijven liggen net boven 581,2

29 okt 14.00u: AEX gekocht na daling onder bodem

29 okt 15.00u: Hogere bodem in de kwartiergrafiek

29 okt 16.00u: Driehoek in ontwikkeling in de grafiek

29 okt 17.00u: AEX was boven en onder patroon

 

De analyse van gisteren:

28 okt slot:  Recente top niet doorbroken met slot

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven