ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De handel werd de afgelopen twee dagen gedreven vanuit de aanname dat vanavond een overeenkomst wordt bereikt tussen de Verenigde Staten en China. President Trump heeft zowel gisteren als vandaag met tweets kort na de opening van de Amerikaanse aandelenmarkten de verwachtingen van beleggers opgeschroefd. Het gevolg was dat in de weekgrafiek van de AEX een candle ontstond waarmee een aanzienlijk deel van de candle van vorige week werd teruggedraaid. De marktgraadmeter eindigde bovendien op het hoogste punt van de week. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Beleggers zien mogelijkheden voor de verwezenlijking van een vervolg naar boven en hebben daar hun geld op ingezet.

  • Doordat de AEX vandaag met 1,6% steeg kwam in de daggrafiek een lange groene candle tot stand. De winst was overigens nog klein in vergelijking met die van de DAX, die index steeg met maar liefst 2,8%. Onze oosterburen hebben alles op ťťn kaart gezet, op de vanavond bekend te maken 'deal'. De AEX eindigde iets boven de stippellijn rond 576,9, een lijn die ik als potentiŽle weerstandslijn zag. We braken daar in de slotveiling doorheen. Het is een oud weerstandsniveau, in de buurt hiervan kan in theorie alsnog een top tot ontwikkeling komen.

  • Stijgt de marktindex aanstaande maandag verder dan hebben we te maken met drie potentiŽle weerstandsniveaus. Het zijn achtereenvolgens de top van 20 september jongstleden rond 580,5, de top van 1 oktober jongstleden rond 584,3 en de top van 25 juli van dit jaar rond 586,3. Dit zijn de drie te nemen grenzen voor de realisatie van een vervolg naar boven.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is een horde genomen, de middellijn van de indicator is met kracht doorbroken. In deze grafiek kan in principe een vervolg naar de bovenste lijn van de banden tot stand komen. De indicator vormt daar overigens geen garantie voor, het is een mogelijkheid. De middellijn kan nu deze lijn doorbroken is in theorie steunlijn worden.

  • Onze markt realiseerde vanaf het tweede deel van gisterenmiddag tot vandaag aan het slot een knappe rally van 562 naar 577,4. Beleggers zijn zeker van hun zaak, daar is geen twijfel over mogelijk. Kopers hadden tot het einde van de dag de regie over het verloop.

  • In de kwartiergrafiek heb ik lijn u getekend. De stemming is uitstekend zolang de AEX boven deze lijn koerst. Een eventuele daling onder de lijn zou de start van een correctie op de opmars van gisteren en vandaag zijn. Een daling zou zich voordoen zou er geen overeenkomst zijn tussen de VS en China of een teleurstellend resultaat. Een daling zou overigens heftig kunnen zijn, want beleggers hebben zich geheel gecommitteerd aan een voortzetting naar boven, te realiseren omdat vanavond een akkoord wordt gepresenteerd.

Resumerend: 

Vanavond wordt een handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China bekend gemaakt, daarvan toonden beleggers zich gisteren en  vandaag overtuigd. De markt liep daar met een flinke stijging op vooruit. Het slot lag op 577,4, op het hoogste punt van de week. Stijgt de AEX volgende week verder dan hebben  we van doen met drie potentiŽle weerstandsniveaus. Het zijn successievelijk 580,5, 584,3 en 586,3. Dit zijn de te passeren niveaus voor de verwezenlijking van een vervolg naar boven. In de kwartiergrafiek tekende ik lijn u. De stemming is uitstekend zolang onze marktgraadmeter boven deze lijn noteert. Een daling hieronder zou een correctie op de recente opmars aangeven, die in het geval van teleurstellend nieuws vanavond stevig zou kunnen zijn. Het mag duidelijk zijn dat dit niet is waar de markt op speculeert. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 11 okt 2019, 18.59u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

11 okt 09.15u: Eerste candle van de dag is een doji

11 okt 10.00u: Veel steun bij de top van gisteren

11 okt 11.00u: AEX gestegen naar 61,8% Fibonacci

Vrijdag 11 okt 2019: Wat is me opgevallen?

11 okt 12.00u: Hapering bij het 61,8% niveau

11 okt 14.00u: Het Fibonacci niveau is doorbroken

11 okt 15.00u: Afwisselend rode en groene candles 

11 okt 16.00u: Verder omhoog door tweet Trump

11 okt 17.00u: Nog  een tweet, AEX weer hoger

Agenda van maandag 7 okt t/m vrijdag 11 okt 2019

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

10 okt slot: Volop speculatie op akkoord VS-China

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven