ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een miniem verlies van 0,02%, dat stond vanavond na deze handelsdag op de borden. Het geeft in de daggrafiek geen houvast.

  • Op grond van de daggrafiek met Bollinger Bands is evenmin wat te zeggen. De trend is naar beneden gericht, dat is alles. We gaan verder naar de uurgrafiek.

  • In de uurgrafiek heb ik een stippellijn rond 551,3 getekend en een rond 546,8. De beide lijnen vormen samen een rechthoek en dat wil zeggen dat de kans op een voortzetting naar boven groot is. Wordt de rechthoek afgemaakt met een uitbraak naar boven dan geeft dat een koersdoel van ongeveer 555,8. Rond het 61,8% Fibonacci niveau 553 kan dan echter weerstand liggen, dat niveau kan in dat geval de gang naar 555,8 dus eventueel nog in de weg staan.

  • Een rechthoek wordt een enkele keer een toppatroon. Dat wordt het bij een uitbraak naar beneden en dat geeft dan een koersdoel van plusminus 542,3. Bij 543,6 kan echter nog steun liggen, daarom zou ik me bij die ontwikkeling eerst op die grens richten.

  • De kwartiergrafiek geeft geen extra informatie. Wel zien we goed dat de AEX in het midden van de rechthoek is gesloten. De markt heeft niet aangegeven wat zij van zins en dat letterlijk in het midden gelaten.

Resumerend: 

De beide daggrafieken geven ons niets waar we wat aan hebben, de uurgrafiek doet dat wel. In deze grafiek staat namelijk een rechthoek en dat patroon zegt ons dat de kans op een voortzetting naar boven groot is. Wordt het patroon afgerond met een uitbraak aan de bovenkant dan geeft dat een koersdoel van 555,8. Naar dat doel kan de AEX echter alleen gaan als het 61,8% niveau rond 553 in de uurgrafiek doorbroken wordt, dat niveau kan een gang nar 555,8 eventueel in de weg staan. Bij een uitbraak naar beneden wordt de rechthoek een toppatroon en dat geeft dan een koersdoel van om en nabij 542,3. Rond 543,6 kan echter nog steun liggen, daarom richt ik me bij dat scenario eerst op dat niveau. De markt heeft niet aangegeven wat zij morgen wil doen, maar dat letterlijk in het midden gelaten.

En dan nog dit...

Vanavond vraag ik u om me te helpen. Als technisch analist weet ik veel van grafieken, daar ben ik in gespecialiseerd. Van de constructie die TomTom heeft toegepast om geld uit te keren aan haar aandeelhouders begrijp ik echter niets, dat valt ook geheel buiten mijn expertise. Ik ben er echter wel nieuwsgierig naar en velen van u wellicht ook. Ik wil dus graag weten hoe het zit, om dat vervolgens met u te delen. Gisteren keerde TomTom het bedrag van Ä 750 miljoen verkregen door de verkoop van de divisie Telematics uit aan de aandeelhouders. Woensdagavond vond nabeurs een consolidatie van de aandelen plaats waarbij iedere 16 oude aandelen naar ik begrepen heb vervangen werden door 9 nieuwe aandelen. Het komt neer op een omgekeerde splitsing. De aandeelhouders krijgen Ä 5,74 per resterend aandeel, maar bezitten nu veel minder aandelen. Ik zie niet hoe zij hierop vooruit gaan. Het komt me over als balletje-balletje, kan iemand me helpen?!? -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 28 mei 2019, 18.42u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 mei 09.15u: Hoger begin met test van lijn

28 mei 10.00u: Tweede test van onderkant vlag

28 mei 11.00u: Gedaald vanaf onderzijde patroon

Dinsdag 28 mei 2019: Wat is me opgevallen?

28 mei 12.00u: Bodem in kwartiergrafiek AEX

28 mei 14.00u: Kopers hebben de aanval geopend

28 mei 15.00u: Top rond 551,4 net niet bereikt 

28 mei 16.00u: Twee inverted hammers uurgrafiek

28 mei 17.00u: Inverted hammers zijn bevestigd

 

Naar boven