ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De aandelenmarkt vond gezien het koersverloop de Brexit stemming van vanavond geen punt van zorg, beleggers kochten en zorgden voor een winst van 0,65% voor de AEX. De candle die werd gevormd is een hammer die wijst op steun, er wordt dus gespeculeerd op een vervolg naar boven. Gaat de index inderdaad omhoog dan kunnen we gaan kijken of de recente top die rond 501,2 bij het 50% Fibonacci tot stand kwam eventueel wordt doorbroken. De beursindex zou dan naar lijn d gaan, die morgen in de buurt van 505 ligt.

  • Lijn d is de bovenkant van de vlag b-d, een patroon waarbij een uitbraak naar beneden de gewone ontwikkeling zou zijn. Meestal zie je bij een naar boven gerichte vlag namelijk een uitbraak naar beneden. Die uitbraak zou plaatsvinden zou de AEX morgen onder 492,7 komen, want in die buurt vinden we lijn b morgen namelijk. Dit niveau is relevant zouden we morgen dalen, zoals je dat over het algemeen ziet in een vlag.

  • Het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands is positief. De AEX koerst namelijk boven de middellijn. Vanuit deze grafiek gezien gaat de aandelenmarktgraadmeter morgen naar boven. Daalt de graadmeter dan is de middellijn een potentiŽle steunlijn.

  • De AEX loopt zoals u in de uurgrafiek ziet zijwaarts. Binnen die zijwaartse beweging is vandaag een lagere top ontstaan, maar ook een lagere bodem. Dit zegt per saldo dus niets. Het wachten is feitelijk op een koersontwikkeling waarmee we deze fase afsluiten, dus een stijging boven 501,2 of een daling onder 492,2.

  • Vanmiddag ontstond een top bij het 76,4% Fibonacci niveau van de daling van eerder op de dag. Een daling is mogelijk vanaf deze grens. Bij een daling wordt het allereerst volgen of de bodems rond 495,2 en 493,7 eventueel doorbroken worden.
  • Bij een stijging bepaalt het verloop ten opzichte van de toppen rond 499,2 en 500,2 of de top rond 501,2 links in de grafiek al dan niet wordt aangevallen.

Resumerend: 

In de daggrafiek werd een stijging van 0,65% gerealiseerd, waarbij een hammer ontstond. Deze candle wijst erop dat gespeculeerd wordt op een vervolg naar boven. Worden toppen rond 499,2 en 500,2 in de kwartiergrafiek doorbroken dan opent de markt de aanval op de recent rond 501,2 gevormde top. Een doorbraak door die top zou de AEX naar ongeveer 505 doen gaan, waar morgen lijn d in de daggrafiek ligt. Die lijn is de bovenkant van de vlag b-d in die grafiek, een patroon dat ons vertelt dat een daling logischer zou zijn. Gaat de index omlaag dan volg ik om te beginnen of de bodems rond 495,2 en 493,7 in de kwartiergrafiek eventueel doorbroken worden. Bij een doorbraak door die twee wordt het verloop ten opzichte van de onderkant van de vlag in de daggrafiek rond 492,7 en de bodem rond 492,2 in de uurgrafiek belangrijk voor het koersverloop. Zolang we tussen dat niveau en 501,2 koersen bevinden we ons in een zijwaarts koersverloop en is het wachten op de beŽindiging van deze zijwaartse fase.

En dan nog dit...

Vanavond vraag in dit blokje u uw aandacht voor een apart koersverloop op Wallstreet. De Dow maakt daar niet de beweging die je zou verwachten.

  • De Dow Jones is gisteren uit de stijgende wig gebroken, maar stijgt vandaag desondanks. In negen van de tien gevallen is een uitbraak uit een stijgende wig de start van een voortzetting naar beneden, het patroon heet niet voor niets een voortzettingspatroon te zijn. De daling kan uiteraard nog volgen, maar vooralsnog staat de Dow Jones op winst. Het is zoals gezegd niet wat je zou verwachten na de afronding van een stijgende wig. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 15 jan 2019, 18.57u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

15 jan 09.15u: Sprong naar boven, procent hoger

15 jan 10.00u: Het gap is voor een deel gesloten

15 jan 11.00u: Lager, ondanks stijgingspogingen

15 jan 12.00u: Steun net boven onderkant gap

15 jan 14.00u: Gap gesloten, AEX nog net op winst

Grandvision: Hoofd schouders patroon, neklijn getest

Flow Traders: Bij herstel stijgende wig in ontwikkeling

15 jan 15.00u: Hogere bodem, maar wel een vlag

15 jan 16.00u: Scherp omboog na uitbraak uit vlag

15 jan 17.00u: Beleggers in A'dam kopen onbezorgd

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven