ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • U ziet een rode candle bij het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 576,9 - 472,2 rond 536,9. Het Fibonacci niveau kan in theorie het startpunt zijn van een nieuwe dalingsfase, daar zullen we dus rekening mee moeten houden. Lijn l is doorbroken, de eerste lijn die in deze grafiek nu relevant is voor het vervolg is lijn b. Nu de uitbraak naar boven uit het kanaal b-d een zogenaamde valse uitbraak is geworden is het mogelijk dat de AEX binnenkort naar beneden door lijn b breekt. Deze lijn vinden we morgen rond 524,2.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands loopt het echter nog niet zo'n vaart. De beursindex moest zoals ik gisteren vaststelde op een gegeven moment terugkeren binnen de banden en dat is wat vandaag gebeurde. De AEX staat echter nog steeds in de buurt van de bovenste lijn van de banden en het beeld is hier dus nog sterk.

  • Dat het beeld nog sterk is geldt ook in de uurgrafiek. Dit danken we aan het patroon van hogere toppen en hogere bodems dat nog steeds intact is. Een eventuele daling onder 523,1 zou in dit verband negatief zijn, want dat is de laatst gevormde bodem. Weet de markt echter een bodem te plaatsen bij het 50% Fibonacci niveau rond 530,9 in de buurt waarvan we vandaag sloten of bij het 61,8% niveau rond 529 dan is een nieuwe opwaartse beweging mogelijk. Ik zal dus kijken of bij een van deze twee grenzen eventueel een bodem wordt gezet.

  • Het slot van de dag lag iets onder het 50% niveau 530,9, maar dat negeer ik. Het kwam immers niet tot stand in de normale handel, maar in de slotveiling. De vorming van een bodem op de slotstand acht ik technisch dus mogelijk.
  • In deze kwartiergrafiek zien we dat behalve bij 530,9 of 529 ook steun gevonden kan worden bij het gap 525,7 - 526,2. We hebben hier dus vier punten waar een volgende hogere bodem zou kunnen ontstaan, een bodem boven 523,1.

Resumerend: 

We zagen een rode candle bij het 61,8% niveau 536,9 in de daggrafiek. Het kan theoretisch gaan om de start van een nieuwe dalingsfase. De AEX keerde terug binnen het kanaal b-d, waardoor de uitbraak van afgelopen dinsdag een valse uitbraak is geworden en een doorbraak door lijn b een mogelijkheid is. Deze lijn vinden we morgen rond 524,2. Het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands is echter nog positief, net als dat in de uurgrafiek. In de uurgrafiek hebben we nog steeds een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Dit is intact zolang de AEX boven de laatste bodem rond 523,1 blijft. Boven die bodem hebben we vijf punten waar eventueel een hogere bodem tot ontwikkeling kan komen. Het zijn de Fibonacci niveaus 530,9 en 529 in de kwartiergrafiek, de lijnen 526,2 en 525,7 van een oud gap in die grafiek en lijn b in de daggrafiek rond 524,2. De vorming van een hogere bodem boven 523,1 zou een nieuwe opwaartse beweging mogelijk maken. Dit is reden om eerst te gaan letten op de koersontwikkeling ten opzichte van de genoemde niveaus en aan de hand daarvan vervolgens verder te kijken.

En dan nog dit...

Gisterenavond besprak ik een potentiŽle top in de daggrafiek van de DAX, vanavond wil ik u laten zien dat die top daadwerkelijk is ontstaan.

  • De bearish harami van gisteren is vandaag bevestigd en een duidelijke top geworden. De bodem van vorige week werd bovendien ook nog doorbroken. De stap van vandaag is daarmee een belangrijke stap geworden. De DAX nadert nu de stippellijn rond 10.990 en dat is een cruciale lijn. Het is namelijk de neklijn van een omgekeerd hoofd en schouders patroon dat op 18 januari jongstleden werd afgerond. Die neklijn is op 23 januari al een keer getest, maar zal nu dus een nieuwe test ondergaan. Een slotstand onder de lijn zou een negatieve ontwikkeling zijn, want dat zou het bodempatroon ongeldig maken. Dat wordt dus volgen wat de DAX doet ten opzichte van 10.990. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 7 feb 2019, 18.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 feb 09.15u: Nieuwe aanval op het 61,8% niveau

7 feb 10.00u: AEX index boven het Fibonacci niveau

7 feb 11.00u: Volgen of de AEX boven 536,9 blijft

7 feb 12.00u: Index teruggekeerd onder de grens

7 feb 14.00u: Bodems rond 535,4 zijn doorbroken

7 feb 15.00u: Doel niet bereikt, kopers weren zich

7 feb 16.00u: Verder gedaald, nu bij 38,2% niveau

7 feb 17.00u: Fibonacci niveau nog onder druk

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven