ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt wist vandaag ondanks een doorbraak door lijn p tot een slotstand boven het slot van gisteren te komen. In de middag deed zich na de afronding van een stijgende wig in de kwartiergrafiek namelijk plots een stijging voor. Het was deze onverwachte stijging die de basis vormde van de winst die uiteindelijk werd geboekt. Het dwingt me tot behoedzaamheid. Als een daling als die onder lijn p niet meer leidt tot een negatieve ontwikkeling moet ik voorzichtig zijn. In andere gevallen zou ik de daling onder de lijn gezien hebben als de mogelijke start van een correctie, maar nu moet ik me op de vlakte houden.

  • Morgen kijk ik naar het verloop ten opzichte van de top van gisteren 544,9. Wordt die doorbroken dan kiest onze markt vanuit de candle van vandaag ondanks de ligging onder lijn p toch voor een voortzetting naar boven. Een daling onder het laagste punt 538,5 van vandaag zou daarentegen toch nog een correctie aangeven.

  • Omdat de bovenste lijn van de Bollinger Bands naar beneden is afgebogen is de trend iets minder sterk geworden. Hij is echter nog wel intact, een vervolg naar boven bleef dus mogelijk.

  • Belangrijk zijn morgen de stippellijn rond 539,3 en de bodem rond 538,5. Een daling onder deze twee punten zou namelijk de afronding van een toppatroon geven, een hoofd en schouders patroon. De AEX zou naar 536,9, 536,2 of 535,8 gaan, drie potentiŽle steunniveaus.

  • Een doorbraak door 544,9 zou betekenen dat het hoofd en schouders patroon niet meer kan ontstaan. Dit is wat kopers als het enigszins kan zullen bewerkstelligen.

  • In de kwartiergrafiek ziet u de merkwaardige ontwikkeling waar ik bij de daggrafiek over schreef. De AEX was nog maar nauwelijks onder de stijgende wig in deze grafiek of de graadmeter schoot naar boven. Waar dit geweld plots vandaan kwam kan ik u niet zeggen. Het laat echter zien dat er kapitaalkrachtige kopers in de markt zijn, want dit vooroorzaak je niet een-twee-drie. Daar zullen we dus rekening mee moeten houden.

Resumerend: 

De aandelenmarkt realiseerde vandaag ondanks de daling onder lijn p winst voor de AEX. De basis werd gelegd met een merkwaardige stijging die plaatsvond net na de afronding van een stijgende wig in de kwartiergrafiek. Normaal gesproken zou ik de daling onder lijn p beschouwen als de mogelijke start van een correctie. Met het geweld dat vanmiddag werd ontwikkeld in het achterhoofd moet ik echter alle opties open houden. Ik let morgen op het verloop ten opzichte van de punten 539,3, 538,5 en 544,9. Komt een daling onder 539,3 en 538,5 tot stand dan houdt dat de afronding in van een hoofd en schouders patroon. In eerste instantie zijn er dan drie potentiŽle steunniveaus die we als mogelijke doelen kunnen gebruiken, namelijk 536,9, 536,2 of 535,8. Wordt de top van vandaag 544,9 doorbroken zal het hoofd en schouders patroon niet meer ontstaan. Zo'n doorbraak zou een keuze voor een vervolg naar boven aangeven.

En dan nog dit...

Dat de stijgende trend vooralsnog niet stuk kan blijkt uit de daggrafiek van de Eurostoxx50 daggrafiek, namelijk uit de ontwikkeling ten opzichte van een kanaal in die grafiek.

  • Twee uitbraken naar beneden uit het kanaal werden deze maand teruggedraaid en vervolgens vormde de onderkant van het kanaal opnieuw steun. Het is alsof de uitbraken zich niet hebben voorgedaan. Uit de steun van vorige week dinsdag en van vandaag blijkt dat het kanaal er nog steeds toe doet. Zolang de Eurostoxx50 binnen dit kanaal blijft is de stijgende trend intact. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 26 feb 2019, 18.48u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

26 feb 09.15u: AEX naar beneden door steunlijn

26 feb 10.00u: Kooplust ontbreekt tot dusverre

26 feb 11.00u: Gekocht na daling onder bodems

26 feb 12.00u: Niet erg veel wil om gap te sluiten

26 feb 14.00u: Nieuwe poging om gap in te gaan

26 feb 15.00u: Stijgende wig bij sluiten van gap

Corbion: Grote vlag in ontwikkeling op maandbasis

26 feb 16.00u: Compleet verrast door koersverloop

26 feb 17.00u: Mogelijk een lagere top in de grafiek

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven