ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Besluiteloosheid, dat is wat spreekt uit de candle van deze week. Het lichaam van de candle is maar smal, wat wil zeggen dat de opening en het slot van de week dicht bij elkaar lagen. Zowel een beweging omlaag als een beweging omhoog werden niet aangehouden, de AEX keerde vrijwel terug bij het startpunt van afgelopen maandagochtend. Er was winst ten opzichte van vorige week vrijdag, maar die bedroeg maar 0,09%. Een pluspunt is dat het hoogste punt van het jaar van 602,4 werd bijgesteld naar 607,6, maar dat geeft bij deze candle geen waarborg voor een voortzetting naar boven.

  • Laat ik ondanks dat kijken waar de beursindex naar toe zou gaan indien de top rond 607,6 komende week doorbroken wordt. Wordt die stap gezet dan wordt lijn e het doel van de stijging. De lijn ligt volgende week rond 616.

  • Een eventuele daling onder het laagste punt van de week 593,8 zou in tegenstelling hiermee een kanteling zijn in de positieve ontwikkeling.

  • De candle van vandaag staat boven de stippellijn rond 602,4. Dat niveau is dus doorbroken en kan vanaf maandag eventueel als steunniveau gaan functioneren. Als dat gebeurt kan een voortzetting naar boven worden gerealiseerd in de laatste volle handelsweek van het jaar. Een terugkeer onder 602,4 zou na de doorbraak van vandaag evenwel zwak zijn, dat is de andere kant van de medaille.

  • Met de candle van vandaag werd de bovenkant van de Bollinger Bands bereikt. Hier kan theoretisch een top tot ontplooiing komen, laten we aanstaande maandag de mogelijkheid van een daling dus in gedachten houden.

  • Het eerste waar ik maandag naar kijk is de koersontwikkeling ten opzichte van de doorbroken grens 602,4. Zolang we boven dat niveau koersen doen we er goed aan uit te gaan van een positief vervolg. Voor de verwezenlijking daarvan dient vervolgens de top rond 607,6 uitgenomen te worden.

  • De bodem die vanmiddag op 601,5 ontstond bevindt zich bij het 50% Fibonacci niveau. Zou deze bodem doorbroken worden dan kan er eventueel steun zijn bij het 61,8% niveau rond 600,3. Mochten dat niveau en het slot van gisteren rond 599,7 doorbroken worden dan gaat de AEX terug naar 595,8 of lager.

Resumerend: 

De markt was deze week in tweestrijd, dat blijkt uit de candle in de weekgrafiek. Het slot van de week lag vlak bij de opening, de strijd om richting eindigde ten opzichte van die opening dus onbeslist. De winst ten opzichte van een week eerder bedroeg maar 0,09%. Het zijn geen gegevens die een waarborg vormen voor een vervolg naar boven. Het gegeven dat vandaag de bovenste lijn van de Bollinger Bands in de daggrafiek werd bereikt maakt dat we een mogelijke daling in gedachten moeten houden. Er is echter nog een positieve factor, dat is de doorbraak door 602,4 die tot stand kwam. Zolang de beursgraadmeter boven dat niveau koerst is een vervolg naar boven de ontwikkeling om van uit te gaan. Loopt de aandelenmarktgraadmeter komende week op en wordt de top rond 607,6 doorbroken dan wordt lijn e in de weekgrafiek het doel. De lijn ligt volgende week rond 616. Een eventuele terugkeer onder 602,4 zou zwak zijn, met name als daarop een daling onder het laagste punt 601,5 van vandaag volgt. Er zou dan nog steun gevonden kunnen worden rond 600,3, daar kan dan nog een bodem ontstaan. Een eventuele daling onder dat niveau zou echter een terugkeer naar 595,8 of lager waarschijnlijk maken. Belangrijker bij een daling zou nog de bodem rond 593,8 van deze week zijn, zou die bodem doorbroken worden dan zou dat een kanteling zijn in de positieve ontwikkeling. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 13 dec 2019, 18.22u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

13 dec 09.15u: Spectaculair begin van beursdag

13 dec 10.00u: AEX bij doorbroken top opgevangen

13 dec 11.00u: Beursindex is niet verder gestegen

Vrijdag 13 dec 2019: Wat is me opgevallen?

13 dec 12.15u: Tactiek had niet beoogde resultaat

13 dec 14.00u: Een klein stapje in het gap gezet

13 dec 15.00u: Opgevangen na stapje in het gap

13 dec 16.00u: Gap van vanochtend is gesloten

13 dec 17.00u: Overeenkomst overtuigt markt niet

Agenda van maandag 9 dec t/m vrijdag 13 dec 2019

 

De analyse van gisteren:

12 dec slot: Na twee hammers in AEX nu een doji

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven