ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Gisteren ontstond een groene candle in Amsterdam, maar de vreugde was van korte duur. De kopers van gisteren sneden zich flink in de vingers, de AEX daalde met maar liefst 1,66%. De graadmeter nadert de potentiŽle steunlijn w in de grafiek. Die lijn is afkomstig uit de weekgrafiek, die ik daarom hieronder laat zien.

  • Lijn w loopt deze week in de weekgrafiek rond 526,7. Neemt u deze waarde niet te nauwkeurig, want het is in een weekgrafiek niet zo precies te bepalen waar de lijn ligt. Rond 526,7, met een marge van een paar tienden, kan theoretisch steun gevonden worden.

  • Een eventuele doorbraak door lijn w zou de stippellijn rond 516 voor de komende tijd tot het volgende doel maken. Er hangt dus heel wat af van de stappen ten opzichte van de lijn.

  • Het slot van de dag lag ruim onder de Bollinger Bands. Een index kan even onder deze indicator blijven, over het algemeen maximaal drie dagen. Een terugkeer binnen de banden op de eerste dag na de doorbraak is echter mogelijk. Dit wil zeggen dat we voor alle zekerheid een kans op een stijging moeten incalculeren, ondanks het slechte sentiment.

  • Dat het sentiment slecht is wijzen de uur- en kwartiergrafiek uit. In de uurgrafiek ziet u dat aan het slot op de laagste stand van de dag en in de kwartiergrafiek die volgt aan de versnelling die de daling op een zeker moment kreeg.

  • In de grafiek ziet u langs de toppen van vandaag twee lijnen getekend, de lijnen z en a. Tot 15.15u hadden we te maken met lijn z, na dat tijdstip kwam het van de versnelling naar beneden onder lijn a. Het zal u duidelijk zijn dat de stemming erg negatief blijft indien de AEX onder deze lijn a blijft. De lijn zal doorbroken moeten worden wil enigerlei vorm van herstel mogelijk worden.

Resumerend: 

De groene candle van gisteren is alleen komen te staan, vandaag volgde een lange rode candle. De AEX daalde met 1,66% en nadert de potentiŽle steunlijn w. Bij deze lijn kan eventueel een bodem tot stand komen. Ik let in de daggrafiek op het verloop ten opzichte van die lijn, maar met name in de weekgrafiek. Die grafiek is het belangrijkst van de twee. Lijn w ligt hier rond 526,7. Neemt u hierbij wel een kleine marge. Zou de lijn doorbroken worden dan wordt de stippellijn rond 516 n de weekgrafiek het volgende doel. Vanuit de daggrafiek met Bollinger Bands gezien moeten we voor alle zekerheid rekening houden met een herstel. Lijn a in de kwartiergrafiek zal doorbroken moeten worden, wil enigerlei vorm van herstel mogelijk worden. Zolang de AEX onder deze lijn koerst blijft het sentiment erg slecht.

En dan nog dit...

De CAC40 is naar beneden door bodems uit juli en september van dit jaar gebroken. Aan de hand van de weekgrafiek bespreek ik wat hiervan het waarschijnlijke gevolg is.

  • De CAC40 ging sinds juli op en neer, wat uiteindelijk neer kwam op een zijwaarts koersverloop. Dat verloop zou ik ter bepaling van een koersdoel moeten omklappen naar beneden. Dat zou de CAC40 echter onder de stippellijn rond 5.040 brengen en zover wil ik niet gaan. Die lijn is namelijk een belangrijk potentieel steunniveau. Zolang de Franse index onder de vandaag doorbroken stippellijn rond 5.245 blijft neem ik aan dat de komende weken een daling naar 5.040 volgt. Ik neem bij 5.245 wel een kleine marge, laat ik er 5.275 van maken. Het gaat uiteraard om een slotstand op dagbasis. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 10 okt 2018, 18.43u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

10 okt 09.15u: Tot dusverre nauwelijks beweging

10 okt 10.00u: AEX is gedaald in het eerste uur

10 okt 11.00u: Bodem bij potentieel steunniveau

10 okt 12.00u: De beursindex is verder gedaald

10 okt 14.00u: AEX op het 50% Fibonacci niveau

10 okt 15.00u: Beursgraadmeter bij 61,8% grens

10 okt 16.00u: AEX bijna bij bodem van gisteren

10 okt 17.00u: Sentiment nog verder verslechterd

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven