ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle van vandaag is een bearish counterattack line en dus een potentiŽle top. Door de bovenkant van deze candle en die van vorige week dinsdag heb ik een weerstandslijn kunnen tekenen, door de bodems van vorige week maandag en vrijdag een steunlijn. Deze lijnen vormen samen de vlag u-u' in ontwikkeling. Bij een naar boven gerichte vlag is een uitbraak naar beneden het meest voorkomend verloop. De combinatie van de potentiŽle top met de vlag vormt aanleiding om rekening te houden met een daling.

  • De middellijn van de Bollinger Bands werd vandaag bereikt, maar niet doorbroken. Het gaat om een lijn waar in theorie een top kan ontstaan. Dit geeft me een tweede reden om vooralsnog aan te nemen dat een daling zal volgen.

  • Wat volgt wordt morgen in eerste instantie bepaald door de koersbeweging ten opzichte van de stippellijnen door toppen rond 521,7 en bodems rond 518,7. Een doorbraak door de toppen rond 521,7 zou een stijging naar lijn u' en het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 534,2 - 506,9 rond 523,8 inhouden. Daar kan vervolgens weerstand liggen. Een uitbraak naar boven uit de vlag zou dit patroon onbruikbaar maken. Voor een eerste koersdoel dat we kunnen gebruiken indien 518,7 doorbroken wordt neem ik u mee naar de kwartiergrafiek.

  • Bij een doorbraak naar beneden door de bodems rond 518,7 wordt de stippellijn rond 516,2 het eerste doel. Een eventuele doorbraak door dat doel zou inhouden dat de graadmeter verder daalt in de richting van lijn u, de onderkant van de vlag u-u'.

Resumerend: 

In de daggrafiek is een potentieel toppatroon neergezet, namelijk een bearish counterattack line. Verder is in die grafiek een vlag in ontwikkeling gekomen, een patroon dat normaal gesproken afgerond gaat worden met een uitbraak naar beneden en dus in een daling zal resulteren. In de daggrafiek met Bollinger Bands werd de middellijn bereikt, maar niet doorbroken. Hier kan daarom een top ontstaan. Deze factoren vormen aanleiding om rekening te houden met een daling. Worden de bodems rond 518,7 in de kwartiergrafiek doorbroken dan gaat de AEX naar 516,2 of lager, verder in de richting van de onderkant van de vlag. Worden de toppen rond 521,7 daarentegen uitgenomen dan volgt een stijging naar de bovenkant van de vlag, lijn u', en het 61,8% niveau 523,8 in de uurgrafiek. Daar kan dan weerstand gevonden worden. Een eventuele uitbraak naar boven uit de vlag zou dit patroon onbruikbaar maken.

En dan nog dit...

In mijn analyse hierboven kwam ik tot de conclusie rekening te houden met een daling, waarbij ik me baseerde op een drietal technische factoren in de daggrafieken van de AEX. Nabeurs gebeurde op de Amerikaanse beurzen echter iets waardoor een en ander op losse schroeven is komen te staan. We gaan kijken naar de kwartiergrafiek van de S&P500.

  • Fed voorzitter Jerome Powell gaf om 18.00 uur een toespraak. Powell gaf aan dat de Amerikaanse rente momenteel nipt onder de neutrale rente ligt. De reactie van Amerikaanse beleggers ziet u in de kwartiergrafiek van de S&P500 hierboven. De index schoot omhoog. Het plaatst mijn analyse van de AEX index in een ander perspectief. De stijging na het slot van onze aandelenbeurs zal morgenochtend van invloed zijn op het koersverloop in Amsterdam. Vooralsnog ziet dat verloop er na deze Amerikaanse stijging gunstiger uit dan wat het resultaat van mijn analyse aangaf. De stand van de S&P500 index bij het sluiten van onze beurs was 2.693. Alles daarboven zal morgen een positief effect hebben op onze koersontwikkeling. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 28 nov 2018, 19.10u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 nov 09.15u: Een gap naar boven bij de opening

28 nov 10.00u: Gap in AEX index is snel gesloten

28 nov 11.00u: Hammer en kanaal in uurgrafiek AEX

28 nov 12.00u: Op de hammer volgde een stijging

28 nov 14.00u: AEX niet verder meer opgelopen

28 nov 15.00u: Beursindex in zijwaarts verloop

28 nov 16.15u: Naar beneden uit zijwaarts verloop

28 nov 17.00u: Steun bij bodem van vanmorgen

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven