ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle van vorige week is met een stijging van 3,6% deze week geheel teruggedraaid, onze aandelenmarkt heeft hiermee uitstekend gepresteerd. Het wordt komende week opnieuw volgen of de AEX index eventueel terugkeert binnen het kanaal p-p'. Dit is niet wat over het algemeen gebeurt na een uitbraak uit een kanaal, maar dit keer wel een ontwikkeling die we voor mogelijk moeten houden. De candle van deze week is immers een vertoon van kracht, een complete draai ten opzichte van vorige week. 

  • De weerstandslijnen waar we in deze grafiek mee te maken hebben zijn de stippellijn rond 537,8 door de top van mei 2017 en lijn p. Bij deze lijnen kan in theorie opnieuw een top ontstaan, daar zullen we dus allereerst naar moeten kijken.

  • Aanstaande maandag kijk ik om te beginnen of het hoogste punt 537,9 van vandaag doorbroken wordt. Blijkt dat namelijk het geval dan gaat de AEX naar lijn p, die komende maandag rond 539,2 ligt. Zou die lijn p geen weerstand opleveren, maar doorbroken worden dan volgt een stijging naar de stippellijn rond 540,7 door voorgaande bodems en de top van eind februari. Het hoeft geen betoog dat een doorbraak door dit niveau 540,7 een sterke ontwikkeling zou zijn, maar daar wil ik nu nog niet op vooruitlopen. Allereerst moet blijken of 540,7 wordt bereikt.

  • Vanuit de daggrafiek met Bollinger Bands gezien kan de AEX verder omhoog, de index kan namelijk naar de bovenste lijn gaan. Dat is in deze grafiek namelijk de eerstvolgende weerstandslijn.

  • In de uurgrafiek hebben we te maken met de wig q-q'. Een uitbraak naar beneden is het gebruikelijke scenario bij dit patroon. De markt is momenteel echter zo sterk dat ik daar niet zomaar op vooruit wil lopen. Ik let aanstaande maandag zowel op de ontwikkeling ten opzichte van de top 537,9 en de bovenkant van de wig (lijn q') als het verloop ten opzichte van het steunniveau 534,4 en de onderkant van het patroon (lijn q). De aandelenmarkt moet me maar vertellen wat het wordt.

  • U ziet de bij de uurgrafiek besproken lijnen en niveaus allicht ook in de kwartiergrafiek, want ik wil komende maandag na het eerste kwartier van de handelsdag meteen zien hoe het ervoor staat. Bij een uitbraak naar boven uit de wig kijk ik of lijn p in de daggrafiek (539,2) doorbroken wordt, zodat ik kan bepalen of we al dan niet naar 540,7 gaan. Indien de markt een daling onder 534,4 en een uitbraak naar beneden verkiest neem ik de stippellijn rond 531,4 als doel.

Resumerend: 

De candle van deze week in de weekgrafiek betekent dat de markt een complete draai heeft gemaakt ten opzichte van vorige week. We hebben voor wat de mogelijke hindernissen betreft komende week te maken met de stippellijn rond 537,8, lijn p en de top van eind februari rond 540,7. Een doorbraak door de laatste grens zou een sterke ontwikkeling zijn, laat ik daar echter nog niet op anticiperen. Aanstaande maandag let ik vr alles op het koersverloop ten opzichte van enerzijds de top rond 537,9 en de bovenkant van de wig q-q' en anderzijds het steunniveau 534,4 en de onderzijde van de wig. Breekt de AEX naar boven door 537,9 en lijn q' dan volg ik de koersontwikkeling ten opzichte van lijn p in de daggrafiek, deze lijn vinden we maandag rond 539,2. Zou lijn p geen topvorming geven, maar doorbroken worden dan gaat de beursgraadmeter naar 540,7. Breekt onze aandelenmarktgraadmeter daarentegen naar beneden door 534,4 en lijn q dan neem ik 531,4 als doel.

En dan nog dit...

De extra grafiek voor vanavond lag voor mij voor de hand, dat moest vanwege de doorbraak van vandaag de daggrafiek van de Nasdaq zijn.

  • De Nasdaq is door de top van 26 januari jongstleden gebroken en dat wil zeggen dat vandaag een nieuwe hoogste stand ooit wordt neergezet. President Trump zal zich verkneukelen, want naar zijn idee komt het allemaal door hem. Of het nu door zijn toedoen is of niet, de Nasdaq heeft de malaise van ruim een maand geleden in ieder geval geheel overwonnen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 9 mrt 2018, 18.42u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

9 mrt 09.15u: Klein verlies AEX index bij de opening

9 mrt 10.00u: Zojuist een inverted hammer gevormd

AKZO: Nog n niveau te gaan voor vervolg omhoog

9 mrt 11.00u: Markt heeft keuze nog niet gemaakt

Boskalis: Het beeld ziet er op dit moment slecht uit

9 mrt 12.00u: Steunniveau 534,4 straf verdedigd

ASMI: Afgelopen dinsdag naar boven uit vlag gebroken

9 mrt 14.00u: Markt wacht met keuze tot cijfers VS

IMCD: Technische beeld van dit moment is gemengd

9 mrt 15.00u: Stijging na arbeidsmarktcijfers VS

9 mrt 16.00u: Weerstand bij genoemd niveau 537,8

9 mrt 17.00u: Er is gepoogd een bodem te maken

 

Agenda van maandag 5 mrt t/m vrijdag 9 mrt 2018

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven