ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Beleggers lijken de angst om in te stappen te hebben overwonnen. De AEX steeg namelijk met 1,5%, waarbij een potentieel bodempatroon werd neergezet. Het gaat om een engulfing bullish line. Morgen zal blijken of deze candle bevestigd wordt als bodem, daarvoor moet de candle door een groene candle worden opgevolgd.

  • Het gap van afgelopen vrijdag werd gesloten en bij de bovenkant ervan lag weerstand. Of we nog verder naar boven gaan om ook het gap van vorige week donderdag tussen 533,4 en 535,2 te sluiten kan ik niet zeggen. Dat was namelijk een breakaway gap en dat type gap wordt niet per definitie gesloten. De markt kan beslissen het open te laten.

  • De onderste lijn van de Bollinger Bands heeft steun gevormd, dat ziet u in deze grafiek. De middellijn van de banden kan weerstand vormen indien de markt kiest voor een vervolg naar boven. Ik zal in het geval van een stijging dan ook letten op eventuele topvorming bij die lijn.

  • Om potentiŽle weerstandsniveaus beschikbaar te hebben die ik kan gebruiken bij een doorbraak door het hoogste punt 527,3 van vandaag plaatste ik in deze uurgrafiek Fibonacci lijnen tussen 540,7 en 517,3. Grenzen waar dan eventueel een top kan ontstaan zijn het 50% niveau rond 529 en het 61.8%niveau rond 531,7. 

  • Mocht het 61,8% niveau doorbroken worden dan volgt een terugkeer naar de onderkant van het gap van afgelopen donderdag rond 533,4 of de bovenkant ervan rond 535,2.

  • Een eventuele achtereenvolgende daling onder lijn m en de bodems rond 522 zou een verandering in negatieve zin geven in het momenteel positieve beeld.

Resumerend: 

Beleggers stapten vandaag in, de angst om te kopen lijkt uit de markt. De AEX steeg met 1,5% en in de daggrafiek werd een potentieel bodempatroon neergezet. Wordt de candle morgen opgevolgd door een groene candle dan kunnen we spreken over een bodem. Wordt het hoogste punt 527,3 van vandaag doorbroken dan volg ik of de middellijn van de Bollinger Bands wellicht voor weerstand zorgt. PotentiŽle weerstandsniveaus in de uurgrafiek zijn dan 529 en 531,7, grenzen waar vervolgens een top zou kunnen ontstaan. Een doorbraak door 531,7 zou een vervolg naar 533,4 of wellicht 535,2 geven. Daalt de index echter en worden lijn m en de bodems rond 522 in de uur- en kwartiergrafiek daarbij doorbroken dan vormt dat een negatieve verandering van het beeld.

En dan nog dit...

Vanmiddag besprak ik een potentiŽle vlag in de kwartiergrafiek van de S&P500 index. De koersontwikkeling rond dit patroon was verrassend, daarom bespreek ik die kwartiergrafiek vanavond nogmaals.

  • Nadat de S&P500 index iets onder het patroon was geraakt volgde een serie van zes ongeveer gelijkvormige candles. Het moet gezien deze gelijkvormigheid gaan om een computergestuurd inkoopprogramma dat actief werd. De S&P500 brak naar boven uit de potentiŽle vlag, waarmee dat patroon zijn bruikbaarheid kwijtraakte. Het is een opmerkelijk verloop. De voortzetting naar beneden die voortvloeide uit de daling onder de vlag werd met succes bestreden. Ik heb vanwege de stijging Fibonacci lijnen toegevoegd aan de grafiek. Weerstand kan de S&P500 ondervinden bij het 50% niveau rond 2720 of het 61,8% niveau rond 2735. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 5 mrt 2018, 18.52u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

5 mrt 09.15u: Stijging vanaf onderkant van driehoek

5 mrt 10.00u: Naar boven uit de driehoek gebroken

BAM: Na deels sluiten gap terug bij decemberbodem

5 mrt 11.00u: Terugkeer in driehoek werd voorkomen

BESI: Stijgende trend met momenteel een dubbele top

5 mrt 12.00u: AEX werd boven de driehoek gehouden

TomTom: In correctie aangekomen bij 61,8% niveau

5 mrt 14.00u: Meerdere malen opgevangen bij lijn

5 mrt 15.00u: AEX nu toch onder de lijn geraakt

5 mrt 16.00u: Voor tweede keer steun rond 522

5 mrt 17.00u: Beursgraadmeter verder naar boven

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven