ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het slot van deze week lag 0,35% boven dat van vorige week en dat zorgde voor een groene candle. Belangrijker is de ligging van de candle. Deze ligt namelijk op het 50% Fibonacci niveau van de voorgaande stijging. Het wil zeggen dat onze aandelenmarkt vooralsnog aanstuurt op een voortzetting naar boven. We gaan volgende week zien of men dit ook daadwerkelijk weet te realiseren.

  • Voor de realisatie van een voortzetting naar boven dienen de gisteren rond 556,2 gevormde top en het magenta 50% Fibonacci niveau rond 556,5 te worden doorbroken. De AEX gaat dan naar het grijze 50% Fibonacci niveau 558,4 of hoger. Er zijn dan namelijk vier mogelijke doelen, dat zijn 558,4, 559,5, 560,3 of 561,8. Bij ieder van deze grenzen kan in theorie een top worden ontwikkeld.

  • Er is echter geen zekerheid over een vervolg naar boven. De candle van vandaag staat namelijk tegen de middellijn van de Bollinger Bands. Dit is een potentiŽle weerstandslijn en de trend in deze indicator is zolang de lijn niet doorbroken is naar beneden gericht. Hieruit kan dus een daling voortkomen.

  • De aandelenmarkt heeft de week in de uurgrafiek echter afgerond met een duidelijke beweging omhoog. Beleggers 'zien' dus een vervolg naar boven. We gaan aanstaande maandag kijken of hier invulling aan gegeven wordt. Zoals verteld moet hiervoor een doorbraak door 556,2 en 556,5 worden bewerkstelligd, dan kan de AEX door naar 558,4 of wellicht hoger.

  • Een daling onder de bodem van vandaag rond 550,2 zou een zwakke ontwikkeling zijn en de AEX naar de bodem rond 547,9 van afgelopen woensdag of wellicht lager kunnen doen dalen.

Resumerend: 

In de weekgrafiek is een bodem ontwikkeld bij het 50% Fibonacci niveau, wat een goed startpunt geeft voor een voortzetting naar boven. Volgende week zal blijken of men hier invulling aan weet te geven. Worden de top rond 556,2 en het Fibonacci niveau 556,5 in de daggrafiek doorbroken dan gaat de AEX zoals we in die grafiek zagen naar 558,4 of hoger. De grens is het eerste van vier mogelijke doelen, namelijk 558,4, 559,5, 560,3 en 561,8. Bij ieder van deze niveaus kan in theorie een top tot ontwikkeling komen. Een daling is echter mogelijk, want de AEX koerst nog steeds onder de middellijn van de Bollinger Bands in de tweede daggrafiek op deze pagina. Mocht het van een daling onder 550,2 komen dan zou de beursgraadmeter naar 547,9 of wellicht lager kunnen gaan.

En dan nog dit...

Vanavond wil ik u de ongebruikelijke koersontwikkeling laten zien die vandaag plaatsvond in de daggrafiek van de Nasdaq. De index brak naar boven uit een patroon waaruit je normaliter een uitbraak naar beneden ziet.

  • De Nasdaq brak vandaag naar boven uit de vlag die in ontwikkeling was in de grafiek. Het patroon zou normaliter zijn afgerond met een uitbraak aan de onderzijde. De arbeidsmarktcijfers van vanmiddag hebben Amerikaanse beleggers van gedachten doen veranderen, dat zien we terug in deze grafiek. De vlag heeft geen betekenis meer. De stijging hield in dat het gap gesloten is dat vorige week maandag ontstond. De index heeft de bovenkant 7.680 ervan bereikt, in de buurt van dit niveau kan in theorie weerstand gevonden worden en dus eventueel topvorming volgen. Dat het gap gesloten is overigens weer wel een normale ontwikkeling. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 6 jul 2018, 18.53u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

6 jul 09.15u: Half procent hogere opening van AEX

6 jul 10.00u: Weerstand bij 554,9 en middellijn BB

6 jul 11.00u: Gedaald, maar een vlag in ontwikkeling

6 jul 12.00u: Uitbraak, patroon ongeldig geworden

6 jul 14.00u: AEX door bodem van gisterenmiddag

6 jul 15.00u: Lichte stijging na Amerikaanse cijfers

6 jul 16.00u: S&P500 naar boven uit de driehoek

6 jul 17.00u: Met handrem erop mee naar boven

 

Agenda van maandag 2 jul t/m vrijdag 6 jul 2018

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven