ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag kwam opnieuw een rode candle tot stand in de daggrafiek van de AEX index. In de grafiek staan Fibonacci lijnen tussen de bodem rond 540,3 en de top rond 563,3. Het laagste punt van deze dag ligt bij het 23,6% niveau. De kans dat hier een bodem tot ontwikkeling komt is klein, een correctie bedraagt over het algemeen namelijk 38,2% of meer. De kans erop is desalniettemin aanwezig.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands kan een daling naar de middellijn volgen, maar dat hoeft niet per se te gebeuren. Op dit moment hebben we dus niets aan de indicator.

  • De uurgrafiek geeft in tegenstelling tot de vorige grafiek wel bruikbare informatie. In deze grafiek is namelijk een vlag in wording te zien. Een vlag is een voortzettingspatroon, de ontwikkeling van het patroon geeft dus aan dat de markt mogelijkheden ziet voor een voortzetting naar boven. De vlag wordt afgerond indien een uitbraak naar boven wordt gerealiseerd, wat dan een vervolg omhoog aangeeft.

  • Een uitbraak naar beneden zou de vlag ongeldig maken en een daling naar het 38,2% Fibonacci niveau rond 554,5 of eventueel lager veroorzaken. Twee andere mogelijke doelen zijn het 50% niveau rond 551,8 en het 61,8% niveau rond 549,1. De grenzen 554,5, 551,8 en 549,1 zijn niveaus waar bodemvorming mogelijk is.

  • Ik heb de vlag t-t' ook in de kwartiergrafiek getekend, zodat we morgen vanaf de eerste candle kunnen volgen of de aandelenmarkt voor een doorbraak zorgt en in welke richting die doorbraak ons dan brengt.

Resumerend: 

Een nieuwe daling bracht de AEX index bij het 23,6% Fibonacci niveau van de stijging 540,3 - 563,3. Er is hier een kleine kans op steun, al moet worden gezegd dat een correctie over het algemeen 38,2% of meer bedraagt. Onze aandelenmarkt ziet gezien de vlag in wording in de uur- en kwartiergrafiek echter mogelijkheden voor de realisatie van een voortzetting naar boven. Breekt de AEX morgen naar boven uit de vlag dan is dat patroon af, dat is dan de aanzet voor een vervolg omhoog. Verlaat de beursgraadmeter de vlag daarentegen aan de onderzijde dan wordt het patroon onbruikbaar. Bij zo'n daling hebben we dan drie mogelijke steunniveaus annex doelen, de drie Fibonacci niveaus 554,5, 551,8 en 549,1.

En dan nog dit...

Om te beginnen wil ik terugkomen op de Nasdaq waar ik gisterenavond over schreef. De index is gisteren opnieuw naar boven uit het kanaal gebroken dat ik besprak en staat inmiddels op een nieuw record. De terugkeer in het kanaal had dus geen negatieve gevolgen. Dan ga ik naar het onderwerp van vanavond, de Italiaanse beursindex. In de weekgrafiek daarvan is namelijk een afgerond voortzettingspatroon te zien.

  • ItaliŽ heeft geen enkele hervorming van de economie doorgevoerd, Italiaanse steden staan bijvoorbeeld nog altijd tjokvol bankkantoren. De Italianen voelen dankzij de maatregelen van hun landgenoot Mario Draghi geen enkele noodzaak om te hervormen. Dat breekt hen (en ons) nog een keer op, maar dan is het te laat. De beursindex in Milaan stijgt. U ziet een afgeronde vlag in de grafiek hierboven, waardoor de FTSE/MIB onderweg is naar de top uit 2015. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 11 jan 2018, 18.58u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

11 jan 09.15u: Hogere opening tot stand gekomen

11 jan 10.00u: Gedaald vanaf top bij 50% niveau

11 jan 11.00u: AEX gekocht na daling onder 559,2

11 jan 12.00u: Beursindex alsnog verder gedaald

11 jan 14.00u: Lunchpauzestijging, bekend fenomeen

NN: Na bereiken koersdoel nu een wig in de grafieken

11 jan 15.00u: AEX onder de bodem van gisteren

11 jan 16.00u: Tweede keer steun rond 558,5

11 jan 17.00u: PotentiŽle bodem bij 23,6% niveau

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven